Kile vs foolium leiliruumis

saunad, santehnika, boilerid jne
sac
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Kile vs foolium leiliruumis

Lugemata postitus Postitas sac »

Tere,

Varsti saunaehitus ees ja olen mõelnud, et miks ikkagi majas sees olev leil on selline natuke liiga terav või kõrvetav. Valim pole küll väga suur, kuid need saunad, kuhu olen sattunud ei kannata ikka võrdlust välja maal oleva eraldi saunamajaga. Ilmselt pole eraldiseisev saun nii hermeetiline, kui elumaja ja "ventilatsioon" on seal parem. Aga kui palju mõjutab foolium, mis seina panna tuleks ja kas selle asemel näiteks spets. kile kasutamine annab parem tulemuse? Teema all "Kõik saunast" oli sellest ka pisut juttu aga tahaks rohkem teada.

--
Andreas
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Re: Kile vs foolium leiliruumis

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

Kui omale sai korterisse sauna ehitatud ja asja uuritud,siis see leilimõnu sõltu ikka paljudest asjadest. Kas on puukeris või elektrikeris, mis kive kerisel kasutada, kui võimas on keris sauna kubatuuri kohta, kui kõrgel asub lava(et ei oleks liiga madalal ega kõrgel), kuidas asub lava kerise suhtes, õhu liikumine jne jne. Fooliumi ja kile osas ei oska arvata, aga olen aru saanud,et foolium peaks leilile pigem positiivselt mõjuma tagasi kiirgumise mõttes. Korteris on fooliumil vist ka muud funktsionid.
vmb
külaline

Lugemata postitus Postitas vmb »

paarkümmend teemat tagasi oli just konkreetselt sellest juttu vaata allapoole :rules:
Kui teha küsitlus, siis oletan, et vähemalt 90% on fooliumi poolt aga miks - ei tea. (endal fooliumita)
sac
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas sac »

Tere,

Lugesin tolle teema läbi. Ma ise arvasin, et just see fooliumi tagasikiirgamine tekitab nagu sellist kõrvetavat tunnet aga nagu aru sain, siis on see väga väike kuskil 100 kraadi juures. Samas on väga väike suhteline mõiste ja paljud suured jamad saavadki alguse väikestest asjadest :) Kile kasutamise kahjuks räägib jälle seesama temperatuuritaluvus - kuigi mulle meeldib pigem käia rohkem 90 kraadiga ja rohkem vett visata, siis võiks see kile ikka rohkem kui 115 kraadi kannatada.

--
Andreas
Vasta