Teise korruse ventsüsteem
Teise korruse ventsüsteem
Lugemata postitus Postitas mees666 »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 83 korda
- On tänatud: 82 korda
Re: Teise korruse ventsüsteem
Lugemata postitus Postitas aero »
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 34 korda
Lugemata postitus Postitas Äärenurk »
Teise korruse torustiku jaoks võib kasutada näiteks ristkülikukujulise ristlõikega plastkanaleid. Variant on harutorustikuna kasutada 90mm või lausa 75mm plasttorusid ja vedada need vahelae sees.
https://zehnder.ee/toode/umarkanal-zehn ... fotube-90/
https://zehnder.ee/toode/onfloor-ohujaotussusteem/
https://kesko-onninen-pim-resources-pro ... 180377.pdf
https://kesko-onninen-pim-resources-pro ... 325856.pdf
Ma pean siiski mainima, et maja kavandades ei tasu loota ainult arhitektile, vaid kaasata ka vastavate valdkondade spetsialistid, kes oleks ventilatsioonikanalitele ruumi puudumise varakult avastanud.
Lugemata postitus Postitas keemik »
Freshide puhul tuleb omajagu müra tuppa ja asukoht vali nii, et sisse tulev külma õhu voog ei satuks näiteks voodi kohale vms.
Ps! Tala pikkus 5 m välisseinast kandevseinani ning sisselõiked tuleksid alates teisest meetrist välisseinast kandevseina poole.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas xxx111 »
Milleks need sisselõiked vajalikud oleks kui lage nagunii 10cm allapoole tood...Või kui teen sisselõiked peale ja siis lisan nende alla 10x10 prussi tugevduseks, liimi ja polidega? Muidugi siis veel poltide augud ka läbi tala...
-
- külaline
Rääkimata sellest, et tuleb lisada lae kaal ja BETOONPÕRAND
Vannitoal, mille põranda taladelt venttorud peaks risti üle minema on kaldlaed mõlemal pool. Lagi jookseb peale soojustuse panekut põhimõtteliselt kolmnurgaks kokku. Jääb ehk 10-ne cm laiune lae osa. Ehk siis kaldlage mööda viia ei saa, sest pole ruumi. Vannitoa põrandapind 6 m2 ja kipsivalu on ülal, mitte betoon. Leidsin netiavarustest ühe faili ja seal on sees ka teema: Paindeelementide tugevdamise metoodikad. Kirjutasin juba paarile projekteeriale ka, et kas on mingit võimalust, näiteks tugevduslapid vms. Nagu siin üks kaabuga härra kuskil mainis, siis mu matemaatika ei vasta just sellele tasemele, et selliseid raskemaid lahendeid välja arvutada. Kas sinu meelest xxx111 mingit tugevdamise mõtet mõelda ei tasu? Ega ma oma maja kandevkonstruktsiooni ohtu seadma ei hakka. Kui ei saa, siis peab saama teisiti. Eks mõtlen edasi.xxx111 kirjutas: 17 Mär 2023, 23:40Milleks need sisselõiked vajalikud oleks kui lage nagunii 10cm allapoole tood...Või kui teen sisselõiked peale ja siis lisan nende alla 10x10 prussi tugevduseks, liimi ja polidega? Muidugi siis veel poltide augud ka läbi tala...
Netist leitud fail: https://dspace.emu.ee/xmlui/handle/10492/1638
-
- külaline
Kõigepealt lõikad ülalt 5cm ja siis alt tugevdad 10x10 prussiga?
Ma ei saa loogikast aru
Jättes korraks kõrvale kandevõime (mis pole tagatud ka lõikamata 50x20 ristlõikega) siis milleks eelnevalt mainitud tegevus?
Pane see 5cm toru kohe 50x200 tala alla...
Või jääb mul miski asi märkamata?
Tugevdamist vajab igal juhul, sest nagu mainitud pole kandevõime tagatud isegi siis, kui kõik omakaalud välja jätta
Ma ei tea selle kipsivalu paksust aga pakun, et selle vahelae omakaal on kuskil 100 kg/m2
Ja siis näeks arvutus välja selline:
-
- külaline
-
- külaline
Aga ega mina ka ei väida, et kipsivalu ei või panna
Ma isegi ei väida, et sille ei võiks olla nt 12m ja seal peal veel 100mm betooni
Lihtsalt selleks on vaja vastavat kandekonstruktsiooni
Ja Sinu esitatud "pildid" näitavad, et Sul puudub projekt
Vastasel korral oleks sa siia lisanud hoopis vahelae kandeelementide joonised milles sisaldub kogu vajalik tehniline info
Eeldatavasti tegemist nö "tavaolukorraga" - ehitamine läks käima pärast ehitusluba, ehitusloa saamiseks vajaliku Eelprojektiga
Eelprojektis puudub vajalikus mahus kogu insenertehniline info
Siit ka küsimused "vendi lahenduste" kohta...
PS
Aga ega polegi ju peale EP midagi vaja - ka siin foorumis korduvalt ju räägitud kui ebaoluline on projekt...
PPS
Minule teadaolevalt ei saa olla tegu tuntud firmaga...Tegu ikkagi suht tuntud firmaga...
Miks:
- nö arhitektuursest vaatevinklist
- jooniste "käekirjast"
-
- külaline
Vaadates plaane näen, et 2K vaheseinad toetuvad laele
Sellest võib julgelt laele lisada taandatud NORMkoormusena (mida käsitletakse vastavalt standardile kasuskoormusena so osavaruteguriga 1,5) 0,8 kN/m2...
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 106 korda
- On tänatud: 267 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
mees666 kirjutas: 18 Mär 2023, 00:56Vannitoal, mille põranda taladelt venttorud peaks risti üle minema on kaldlaed mõlemal pool. ...xxx111 kirjutas: 17 Mär 2023, 23:40Milleks need sisselõiked vajalikud oleks kui lage nagunii 10cm allapoole tood...Või kui teen sisselõiked peale ja siis lisan nende alla 10x10 prussi tugevduseks, liimi ja polidega? Muidugi siis veel poltide augud ka läbi tala...
...Vannitoa põrandapind 6 m2 ja kipsivalu on ülal, mitte betoon. ...
Kui jutt käib "vannitoast", siis kas vanni täismassi (vann+vesi+inimesed= max400kg) kaalujaotust põrandale/taladele ka on arvestatud.
Punktkoormused vanni all sõltuvad kasutatavast vannist.

Täpselt nii, ´´tavaolukord´´ siis. Eks ma arvasin, et kui kov-st on ka eelprojekt läbi käinud, siis seal ka uuritakse, mis materjalid/lahendused käiku lähevad tarinditesse ja kuna kipsivalupõrand plaani järgi ja selle kohta ühtegi märkust ei tulnud ning ehitusluba antud, siis nii nüüd läks. Aga ega ma vabandusi otsi.a. Oma ämber. Leian nüüd kellegi õige, kes mulle selle arvutuse ära teeb. Tänud xxx111! Juunis oli plaanitud kipsivaluni järjega jõuda, hea, et siin see teema üles kerkis.xxx111 kirjutas: 18 Mär 2023, 08:50 @ mees666
Eeldatavasti tegemist nö "tavaolukorraga" - ehitamine läks käima pärast ehitusluba, ehitusloa saamiseks vajaliku Eelprojektiga
Eelprojektis puudub vajalikus mahus kogu insenertehniline info
Siit ka küsimused "vendi lahenduste" kohta...
PPSMinule teadaolevalt ei saa olla tegu tuntud firmaga...Tegu ikkagi suht tuntud firmaga...
Miks:
- nö arhitektuursest vaatevinklist
- jooniste "käekirjast"
Kahjuks tegu siiski on meil arvestatava firmaga. Ja küsivad ka vastavalt. Aga kui olla ise loll ja uskuda suusõnalist, siis mis ma siin ikka näpuga näitan.
Ping - minu viga, sõnastasin valesti - dushiruum. Aga ega ju vahet pole, ühtegi arvutust pole nagunii tehtud...
PS! Teema lukku. Vendiga ei ole enam midagi pistmist. Parimat!
-
- külaline
Kui projekteerija lähteülesanne oli eelprojekt siis täpselt selle on tellija ka saanud
Ning olen enam kui veendunud, et selle projektis on viide sellisele asjale nagu EVS 932
Kahjuks või õnneks ei vastuta projekteerija tellija teadmatuse eest...
-
- külaline
Parimat Sullegi!mees666 kirjutas: 18 Mär 2023, 12:22 Ok, nii palju veel ütlen, et absoluutselt nõus. Igal juhul olen ise süüdi, sest oleksin pidanud rohkem eeltööd tegema. Ei süüdistagi kedagi muud, kui end. Fakte ei huvita isiklikud arvamused. Lahendusi on kergemaid ka üles, kui vaja. Lasen siis nüüd välja arvutada, mis sinna sobib. Parimat!
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas Ardi »
Maja küte on keskküttepliit Kalvis, soemüür+soojustsalvestav korsten, I korruse betoonpõrandasse valatud küttetorustik, 600l akupaagis ka 6kw, elektritennid ja plaanis paigaldada ka 9kw elektrikatel negatiivse hinnaga elektri puhuks. Mõlemil korrusel väiksed õhksoojuspumbad, majal 15kw päiksepaneelid ja hübriidinverter 20kwh akupangaga.
Küsimused;
Väljaviikude puhul kas värske õhk tuleb võtta ülevalt poolt ja väljaviidav õhk suunata alla, või vastupidi?
Kas oleks mõistlik jagada väljatõmmet ka alumise korruse wc-ga, mis asub täpselt ülemise korruse all?
Osutan ka palgisaagimisteenust mobiilse lintsaekaatriga.
Lugemata postitus Postitas sokolaad »
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit