Keldrikorrus
-
- külaline
Keldrikorrus
Lugemata postitus Postitas Kiku1 »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 61 korda
- On tänatud: 117 korda
Re: Keldrikorrus
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Kas tuttav rääkis ka, mis plaanid tal selle keldrikorrusega on? Juurviljade hoidmiseks +5 temperatuurist piisab. Kui sokli osa väga kõrge pole, jõuab enamasti maa soojus sellise temperatuuri kindlustada.
Eluruumide rajamine keldrikorrusele on aga problemaatiline (kui silmas pidada kaasaja nõuetele vastavaid eluruume) Pinnasest keldriseintesse imenduv kapillaarniiskus nii külgedelt kui alt - ja see pole sugugi tühine probleem.
-
- külaline
-
- külaline

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 2 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas OJV »
Lugemata postitus Postitas koppees »
Arvan, et maa alla võib elamisväärse kodu ehitada, aga siis tuleks projekteerida ja ehitada alates nulltsüklist vastavalt. Hiljem ümberehitamine on liiga kulukas.
Ja pidevas rõskuses hallituse eoseid hingates tervis kaua vastu ei pea.
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas taastaja »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas erikvukk »
Olen ise endale keldripinna välja ehitanud:algandmed samad mis eelpool kirjeldatud - niiskus sees
jne.Niiskusega sain asja jutti kui tekitasin keldrisse kütte ja tegin keldriakna korda(tihedaks).
Samas niiskusega võitlemiseks väga oluline VENTILATSIOON ja veelkord VENTILATSIOON.Küte
iseenesest hea asi aga kuskile on vaja ju niiskus ventileerida.Asi sai tehtud 7 aastat tagasi ja
pole ka mingeid probleeme esinenud ka kevadel lume sulades(ei puuduta 2 viimast aastat) ja
vihmavesi ka pole uputanud.Põrandaalust pinda tasuks muidugi tähelepanelikumalt uurida,mul
sellega muret polnud(liivane pind drenaazib hästi).Edu !
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Puffer »
Keldri seinad on ca 80cm paksused kahes kihis laotud paekivist, mis on korralikult vuugitud ja kohati ka krohvitud. Niiskusega probleemi pole - drenaaž tehtud, põrandasse on valatud küte (selle all peno) ja tuulutusavad samuti seina puuritud.
Arvestades vana paekivi ilu, puidust laetalasid, punasest tellisest korstnat jms, siis hoolimata kehvalt kõlavast keldripinnast on tegelikkuses tegu unikaalse, hubase ja stiilse eluasemega.
Jõudu teile samas katsumuses

Lugemata postitus Postitas koppees »
Näiteks.
Üks ostab odava auto ja kulutab rohkem raha hiljem kütuse ja remondi peale.
Teine eelistab rohkem raha "välja käia" kalli masina peale. Kütuse, varuosade müüjale ning remondimehele "pappi" anda ei soovi.
Sama lugu ka elamispinna puhul.
Inimesed on erinevad ja samuti ka nende eelistused ja soovid. Ning kellelegi ei saa selles suhtes midagi ette heita.
Ilus ja romantiline võib olla elada suisa kuuse all, värskes õhus....Mina isegi elaksin metsas ürginimese kombel, aga ma tean, mis selle ilu ja romantikaga kaasneb...Puffer kirjutas:Arvestades vana paekivi ilu, puidust laetalasid, punasest tellisest korstnat jms, siis hoolimata kehvalt kõlavast keldripinnast on tegelikkuses tegu unikaalse, hubase ja stiilse eluasemega

Et kuidas seondub see minu targutus keldriteemaga. Seondub, seondub.
Ma lihtsalt valdan veel mitmesugust informatsiooni, millest lähtun.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Puffer »
Tõden isegi, et päris keldris ma isegi väga elada ei tahaks. Aga mul on planeering lahendatud sedasi, et magamistoad, WC ja elutuba on I korrusel, avar köök, saun/dush ja kaminaruum keldris. Tulemus tegelt täitsa timm, sest keldris on mitu akent, suht kõrged laed ja see paekivi ning talad annavad vinge effekti.
-
- külaline
Kui ikka inimese hammas ei hakka kallimale elamispinnale peale, siis on ikkagi parem selline kui mittemidagi.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas taastaja »
Ps Putteril tundub sama elamine olema, mis kunagi ajakirjandusest läbi käis ja/või mingi äramärkimisegi sai? Paekivist valgustid jne.. Või eksin?
Mine “Siseviimistlus, värvid, plaatimistööd”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu