Kuna duššivoolikuga mängib ka laps, siis on suur tõenäosus, et vesi lendab ka vahepeal alt ülesse.
Milline led sobib?
Millega juhtme joote kohad katta?
Kas led profiili kate tuleb hermeetikuga veel extra tihendada?
Muid näpunäiteid !?

Lugemata postitus Postitas arni »
Lugemata postitus Postitas aero »
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Ma arvan, et standardite koostajad midagi ikka mõtlesid ka:
Lugemata postitus Postitas ping »
Mine seleta "korralikku kasutamist" kasutaja lastele, kes IP'st ei tea midagi ja korraldavadki "tõelist veepidu".Kalvis kirjutas: 13 Veebr 2023, 11:07 Ütlemata jätsid madalama IP - need tagavad nõutud niiskuskindluse. SPA nõuded kehtivad ainult siis kui omanik plaanibki SPA oma dushi või vanninurgas teha - mõeldud ongi tõeline veepidu mängides dushiga. Kui omanik plaanib korralik olla siis SPA nõuded ei rakendu ja LED ribale on nõutav vaid niiskuskindlus.
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
No lae alla annab ikka korraldada. Siin ongi omaniku enda otsustada - kui näeb ette korralikku käitumist on üks IP, kui mitte siis teine.ping kirjutas: 13 Veebr 2023, 12:06Mine seleta "korralikku kasutamist" kasutaja lastele, kes IP'st ei tea midagi ja korraldavadki "tõelist veepidu".Kalvis kirjutas: 13 Veebr 2023, 11:07 Ütlemata jätsid madalama IP - need tagavad nõutud niiskuskindluse. SPA nõuded kehtivad ainult siis kui omanik plaanibki SPA oma dushi või vanninurgas teha - mõeldud ongi tõeline veepidu mängides dushiga. Kui omanik plaanib korralik olla siis SPA nõuded ei rakendu ja LED ribale on nõutav vaid niiskuskindlus.
![]()
Lugemata postitus Postitas ping »
Mis laealusest siin juttu veeretatakse, kui teemaalgataja küsis muud ja see nišš ei asu pildil mitte sugugi lae all:Kalvis kirjutas: 13 Veebr 2023, 16:35No lae alla annab ikka korraldada. Siin ongi omaniku enda otsustada - kui näeb ette korralikku käitumist on üks IP, kui mitte siis teine.ping kirjutas: 13 Veebr 2023, 12:06Mine seleta "korralikku kasutamist" kasutaja lastele, kes IP'st ei tea midagi ja korraldavadki "tõelist veepidu".Kalvis kirjutas: 13 Veebr 2023, 11:07 Ütlemata jätsid madalama IP - need tagavad nõutud niiskuskindluse. SPA nõuded kehtivad ainult siis kui omanik plaanibki SPA oma dushi või vanninurgas teha - mõeldud ongi tõeline veepidu mängides dushiga. Kui omanik plaanib korralik olla siis SPA nõuded ei rakendu ja LED ribale on nõutav vaid niiskuskindlus.
![]()
Seinaplokkide kõrguse järgi arvutades asuks see tulerida puutetsoonis, 120cm põrandast, seebiriiuli ülemises ääres.arni kirjutas: 05 Veebr 2023, 08:48 Mida peaks silmas pidama, kui dušinurga seinanišši sisse (ülemise serva alla) tahaks led riba paigaldada?
Kuna duššivoolikuga mängib ka laps, siis on suur tõenäosus, et vesi lendab ka vahepeal alt ülesse.
![]()
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Kuskohas on seal kasvõi natukene mainitud midagi niiskusest ? Õige, sellest ei tea IP mitte kottigi. Standardite koostamise ajal ei osatud mingist LED ribast undki näha. Esimene sellesarnane asi vist tehti pea 50 aasta tagasi. Ja tugev veejuga igast suunast ei ole sama mis näiteks suhteline niiskus 97%. Vahe on kasvõi selles, et see veejuga on testis heal juhul 5 minutit (minimaalselt 3) aga niiske keskkond võib olla tundide või isegi päevade kaupa. Aga usu mida jaksad. Mul on kuskil 10+ aastat praktikat ja ma olen neid "waterproof" ja igasugu muude lollustega tähistatud noname ribasid vist juba kilomeetrite kaupa vahetanud. Ja ribade puhul kasuta IP68 juba siis kui on kasvõi 10 cm püsivalt vees. Aga kui kliendi ainuke tingimus on hind siis andku minna.Küülaline kirjutas: 13 Veebr 2023, 09:32Ma arvan, et standardite koostajad midagi ikka mõtlesid ka:
IP65 - veejoad igast suunast
IP66 - tugevad veejoad
IP67 - püsivalt uputatud kuni 1 m sügavusele
IP68 - püsivalt uputatud üle 1 m sügavusele
Iseasi võib olla muidugi odavate tootjate kvaliteet.
Toiteplokk asuks teisel pool vannituba lae all teenindusluugi taga. Kas sellisel juhul on ka oluline topeltisolatsiooniga toiteplokk?ping kirjutas: 13 Veebr 2023, 20:44Mis laealusest siin juttu veeretatakse, kui teemaalgataja küsis muud ja see nišš ei asu pildil mitte sugugi lae all:Kalvis kirjutas: 13 Veebr 2023, 16:35No lae alla annab ikka korraldada. Siin ongi omaniku enda otsustada - kui näeb ette korralikku käitumist on üks IP, kui mitte siis teine.ping kirjutas: 13 Veebr 2023, 12:06Mine seleta "korralikku kasutamist" kasutaja lastele, kes IP'st ei tea midagi ja korraldavadki "tõelist veepidu".Kalvis kirjutas: 13 Veebr 2023, 11:07 Ütlemata jätsid madalama IP - need tagavad nõutud niiskuskindluse. SPA nõuded kehtivad ainult siis kui omanik plaanibki SPA oma dushi või vanninurgas teha - mõeldud ongi tõeline veepidu mängides dushiga. Kui omanik plaanib korralik olla siis SPA nõuded ei rakendu ja LED ribale on nõutav vaid niiskuskindlus.
Seinaplokkide kõrguse järgi arvutades asuks see tulerida puutetsoonis, 120cm põrandast, seebiriiuli ülemises ääres.arni kirjutas: 05 Veebr 2023, 08:48 Mida peaks silmas pidama, kui dušinurga seinanišši sisse (ülemise serva alla) tahaks led riba paigaldada?
![]()
Ehk see asuks täitsa puutetsoonis ja aktiivses veetsoonis ning toiteahelas peaks olema ka vastava elektrikaitseastmega topeltisolatsiooniga toiteplokk.
![]()
IP 67 ja 68 esmapilgul väga hinnavahet pole. Iseasi kas tootja IP ka vastab tähisele. Pigem on probleem ip68 led riba leidmisel, eriti sellist mida saaks nt meetri kaupa osta. Nišši läheb 1,1 m, seega 2 m piisaks ja 3m lendaks lihtsalt prügikasti.dumbuser kirjutas: 18 Veebr 2023, 02:39Kuskohas on seal kasvõi natukene mainitud midagi niiskusest ? Õige, sellest ei tea IP mitte kottigi. Standardite koostamise ajal ei osatud mingist LED ribast undki näha. Esimene sellesarnane asi vist tehti pea 50 aasta tagasi. Ja tugev veejuga igast suunast ei ole sama mis näiteks suhteline niiskus 97%. Vahe on kasvõi selles, et see veejuga on testis heal juhul 5 minutit (minimaalselt 3) aga niiske keskkond võib olla tundide või isegi päevade kaupa. Aga usu mida jaksad. Mul on kuskil 10+ aastat praktikat ja ma olen neid "waterproof" ja igasugu muude lollustega tähistatud noname ribasid vist juba kilomeetrite kaupa vahetanud. Ja ribade puhul kasuta IP68 juba siis kui on kasvõi 10 cm püsivalt vees. Aga kui kliendi ainuke tingimus on hind siis andku minna.Küülaline kirjutas: 13 Veebr 2023, 09:32Ma arvan, et standardite koostajad midagi ikka mõtlesid ka:
IP65 - veejoad igast suunast
IP66 - tugevad veejoad
IP67 - püsivalt uputatud kuni 1 m sügavusele
IP68 - püsivalt uputatud üle 1 m sügavusele
Iseasi võib olla muidugi odavate tootjate kvaliteet.
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025