Kui palju ikkagi kulub küttele?

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
maku_kulden
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Kui palju ikkagi kulub küttele?

Lugemata postitus Postitas maku_kulden »

Tere!

Otsisin siin lähiminevikust ja ei leidnud teemat küttekulude kohta. Mõni päev vana teema oli, aga sellele pole kuigi palju vastuseid. Esitaksin ka oma palve - andke teada, kui palju teil kulub ühes kuus küttele. Pange kirja köetav pind, kütte liik, kas arvesse läheb ka tarbe vesi ja kõige lõppu, kui palju kuus raha läheb sooja tegemise peale. Huvitaks just praeguse talve info...
kasutaja23564
külaline

Re: Kui palju ikkagi kulub küttele?

Lugemata postitus Postitas kasutaja23564 »

viewtopic.php?f=9&t=8644&start=50

loe sellest teemast...
maku_kulden
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Et mis ma sealt loen? Seal on kolme lehe kohta kaks inimest, kes mingi kulu numbri ütlevad. Ühel läheb puudega kütmisel 180 ruudu peale üle tuhande ilma sooja vee soojendamiseta ja teisel 200 ruudu kütmisele pelletitega 1000 krooni. Ma küll ei tea, mis hinnaga see pellet ostetud on... Aga kui tal läheb alla 500 kg kuus 200 ruudu kütmisele koos tarbevee kütmisega ja seda olukorras, kus 25 kraadi on majas, siis lubage see number väga kõvasti kahtluse alla seada. Aga eks selleks ma küsisingi spetsiifilise küsimuse, et saaks leida mingi keskmise, mis võiks tunduda tõenäoline.
Pole mõtet mingile teisele vestlusele suunata, kui seal vastavat infot ei ole või kui see info on vananenud. Eelmise aasta rahanumbrite infoga pole midagi peale hakata, sest hinnad on meeletult muutunud. Nii et palve endine - kas foorumi kasutajad oleks nii lahked, et annaksid teistele näha, kui palju neil kulub kütet ja selle peale raha 2008 aasta talvel? Olen kõigile vastajatele väga tänulik, sest mul pole tegemist ainult uudishimuga, vaid uue maja omanikuna tahan teada saada, kui palju mul normaalsest rohkem kulub, et seda infot omakorda kasutada vaidluses ehitajaga, kes mu maja soojustas.
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

Gaasikatel, köetavat pinda 169m2: esimene korrus põrand, teine radikad. Toas ~23 kraadi. Küte+soe vesi (viimase kulu on hetkel kahjuks hoomamatu - 3-kuuse lapsega tuleb iga päev kõvasti solistada).
November=1650
Detsember=1750
Jaanuar=2000

Lisatud: akende pinna arvutasin ka ära. Kui lisada terassi uksed (sisuliselt sama profiil), siis 42m2 aknapinda kokku.
Viimati muutis 2korda2, 14 Veebr 2008, 15:49, muudetud 1 kord kokku.
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
warlock
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas warlock »

küte õ-v soojuspumbaga, vesi öise elektriga, köetavat pinda ca 135m2.
elektriarved:
nov: 1150,60 eek
dets: 1239,30 eek
jaan: 1426,30 eek
suvel kulus elektrit ca 400 eek/kuu
vanakala
külaline

Lugemata postitus Postitas vanakala »

kirjuta kõigepealt oma maja suurus, akende, uste pind ja köetav pind siis saab sulle öelda palju oleks normaalne. teiste asjadest ei pruugi sul abi olla kuna ei ole teada ventsüsteemist midagi, akende pindadest ja soojustusest.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

80m2 onn.
kütab üks suur ahi.
temperatuur +23-28.C
~ruumimeeter kasepuud kuus
maku_kulden
Uus kasutaja
Uus kasutaja

vanakala kirjutas:kirjuta kõigepealt oma maja suurus, akende, uste pind ja köetav pind siis saab sulle öelda palju oleks normaalne. teiste asjadest ei pruugi sul abi olla kuna ei ole teada ventsüsteemist midagi, akende pindadest ja soojustusest.
Ok - ma asendan oma viimases kirjas sõna 'normaalselt' sõnadega "teistel keskmiselt". Endiselt palun, et annaksite oma kulud koos pindalaga. Las ma ise otsustan, kas mul on sellega midagi teha või mitte. Vanakala oleks ka selle kahe lause asemel võinud hoopis kirjutada oma maja ruutmeetrid, millega kütab, kas kütab ka vett ja palju tal selleks raha kulub. Ma tõesti ei taha arvutusi ega teooriat. Valemite järgi võin ise ka arvutada. Tahaks reaalset elu. Aitäh.
Allan
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas Allan »

Köetav pind hetkel ~95m2, vana maja ja halb soojustus (lae peal enamuses vaid 15cm saepuru jne...)
Toas 24C
Kütan õhksoojuspumbaga, vannituba el-põrandaküttega. Dets keskel lisandus 1400L akupaak + öine elekter, mille pealt toidetakse esikus ~10m2 põrandakütet (ÕSP soojus sinna ei ulatu, kuna asub madalamal ja nurga taga) ja ülemiste tubade radiaatoreid (päevasel ajal on uksed kinni, ehk sinna sel ajal ÕSP soojus ei ulatu). Suurema külmaga saan vajadusel vana katlaga juurde aidata, praegu ei viitsi puudega tegeleda. Sooja veega väga ei larista.
Okt el-arve kokku: 900.-
Nov el-arve kokku: 1200.-
Dets el-arve kokku: 1500.-
Jaan el-arve kokku: 1800.-
Suvine el-arve ~300.-/kuu
tsirk
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas tsirk »

Gaasikatel. Pinda 137m2. Radikad mõlemal korrusel. Lisaks esimesel korrusel ahi, kuid köetakse ca. 2-3 päeva tagant. I korrusel on sees 1 radikas maksimumi peal. II korrusel 2 radikat 3-4 peal. Ülejäänud radikad väljas.
Toa keskmine temp 21C
Gaasiarved:
nov 1000
dets 850
jaan 1400
Gaasiga soojendame ka vett. (veekulu ca. 8-10 kanti kuus).
vanakala
külaline

Lugemata postitus Postitas vanakala »

külmal talvel kulus 800-1400 eeku. gaasikatel, 160m2 mõlemal korrusel põrandakütted ja soevesi.
trumm
külaline

Lugemata postitus Postitas trumm »

ausaltöelda ei saa ma aru, mis mõtet on vastata, kui see kahtluse alla seatakse. mu pelletid olid ostetud hinnaga 1800 eek tonn ja nendega kütangi. s.t. kütsin jaanuari keskpaigani, siis ostsin uue hinnaga. ja kulu on tõesti olnud ca 600 kg kuus. mis siin imelikku on? mde, magamistoa aken on öösiti praokil ja õhutan üldse päris palju. vahel kui tuju on, kütan puupliiti ka, aga see ei ole väga regulaarne tegevus. pigem saavutan kokkuhoiu sellega, et sel ajal, kui mingites ruumides pole (osad ruumid öösel, teised päeal), keeratakse seal kütet veidi maha. samas tulen õhtul koju ja ikka on 1. korrusel 25 kraadi. magamistoas ca 23...
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Arvan et ammendava vastuse leiad City 24,seal peaaegu 500 vastust juba olemas.Mul postitused seal labi ei lahe,maakleritele tahaks oelda sellest kevadisest kinnisvara turu arengust.Sittusin pyksi ,algusel oli soe !
onu41
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 43 korda
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas onu41 »

Huvitav ,kus seal city24 see teema üleval on ja 500 vastust
Plaatimistööd üle Eesti. AIVERIOU@GMAIL.COM
marks
külaline

Lugemata postitus Postitas marks »

Maja 136 m2 ehk 343 m3 .Majal 1 korrus vesiporandakuttel , puid kulus sel talvel 6 m3 .Lisaks pidevalt tootav ventilatsioniagregaat kasuteguriga 65% ohuvahetus majas 0,4 *tunnis . Aknaid 19 m2 valdavalt louna suunas,seega kasutan kuttelisaks paikeselt saadud sooja.

halupuu ostetud 350 eek m3
elekter 600 eek kuus stabiilselt
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

marks kirjutas:Maja 136 m2 ehk 343 m3 .Majal 1 korrus vesiporandakuttel , puid kulus sel talvel 6 m3 .Lisaks pidevalt tootav ventilatsioniagregaat kasuteguriga 65% ohuvahetus majas 0,4 *tunnis . Aknaid 19 m2 valdavalt louna suunas,seega kasutan kuttelisaks paikeselt saadud sooja.

halupuu ostetud 350 eek m3
elekter 600 eek kuus stabiilselt

Kas ventilatsioon 0,4* tunnis umbseks ei jää ?
Ventagregaat on plaat ?`mis tüüpi ?
marks
külaline

Lugemata postitus Postitas marks »

Agregaadiks Vallox Digit SE ja kasutegur on ikkagi 60% mitte 65% nagu varem pakkusin .Ventilatsioonist niipalju,et 150 m3 tunnis pole kindlasti vahe . Majas elab hetkel ainult neli inimest ja neile vajalik ohuhulk on sellega kindlasti tagatud.Minimaalne puhta ohu vajadus on 30 m3 tunnis inimese kohta.
Vasta