Akupaak ei lähe soojaks?

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
LMM
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Akupaak ei lähe soojaks?

Lugemata postitus Postitas LMM »

Tere.
Mure niisugune, katel Viadrus U-26 9 ribi, akupaak 2100L. Momendil kütan ainult I-korrust 180m2. Loomulik tsirkulatsioon toimib nagu peab (ülemise osa katlast kütab päris kiiresti soojaks, katlas 70 C ) aga kui alustan kütmist tsirkulatsioonipumbaga külma katlaga, kütab katel 60 C siis avaneb termoklapp ja hakkab kütma akupaaki nii nagu peab. Katel hoiab ilusti temp. 90 C aga ülevalt läheb väga väga aeglaselt soojaks, alt ei lähe üldse (kütnud kivisöega ja puudega). Aga kui termoklapil sisu välja võtta ja alustada kütmist külmast peast, katla temp. tõuseb rahulikult 4tunniga 70 C (algne 30 C) akupaagis üleval 70 C ja all 60 C asi nagu toimib niimoodi minu arvates. Küsimus milles probleem (termoklapi kontrollisin ära avaneb)?
Tänud
Raulka
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Re: Akupaak ei lähe soojaks?

Lugemata postitus Postitas Raulka »

Joonista mingi skeem või tee pilt katla ja akupaagi vahelisest ühendusest. Siis parem viga leida.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Midagi ei saa aru ilma skeemita. Aga sa üritad väita, et termoklapi puhul läheb ei lähe akupaak soojaks ja ilma klapita läheb ? Nii või naa proovi mingi pilt või skeem sellest asjast teha siis saab vbl aru kah, miks miski asi toimub. Hetkel on see küll lootusetu.
LMM
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas LMM »

kaidu
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas kaidu »

kurat
mul ju sama lahendus
kaidu
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas kaidu »

kas sul pump ikka õigetpidi, pildil seda ei näe v ähemalt mina ,peaks pumpama katla alumise osa poole
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Ma vaatasin nüüd enda pumbakesed üle. Välimuselt samasugused, kui nad ühendada nii nagu pildilt näha siis liigub vesi alt üles. Mille põhjal ma pakun, et katlapump on sul sealt valetpidi ühendatud. Nendel pumpadel on ka voolusuunad nooletega peale märgitud. Käsitsijoonistusel on ka surveklapp puudu. Aga see ilmselt ei puutu hetkel asjasse. Vesi peaks liikuma katla ülemisest osast akupaaki ja akupaagi alumisest osast läbi pumba katla alumisse osasse. Kui see pump nüüd tagurpidi töötab siis ta ajab vett katla alumisest osast ülemisse. Edasi läheb juba natuke segasemaks. Aga teoreetiliselt võiks olla nii, et akupaagist tulev vesi liigub läbi termoklapi jällegi akupaaki tagasi. Sellel katla peaks ja lisajahutus olema. Ma pakun, et kui sul on pump tagurpidi siis läheb üsna palju sooja koos lisajahutusega lihtsalt raisku. Kui sul aga lisajahutust ei ole siis jääb minule küll segaseks kuhu sel juhul kogu eralduv soojus satub. Mõni targem ehk oskab seletada.
Vasta