Plaanis garaazi katus vahetada ja sellega seonduvalt kogu konstruktsioon ringi ehitada, et vaheseinad ja vahelagi ära kaotada. Nüüd vaja teada, mis materjal oleks õige valida katuse taladeks nii, et katus jääks maksimaalselt kõrge. Fermid välistaks, sest plaanis on sisse panna ka tõstuk. Kandvate seinte kaugus üksteisest on 5m. Kalde tõttu jääks sille 5.5m. Seinte kõrgused on 4.8m ja 2.9m.
Visuaalselt siis selline katus:

Hetkel olen kasutanud FINNWOOD2.4.3 Programmi sobiva materjali valimiseks aga täpselt seda kasutada ei oska. Selleks, et kõik näitajad "rohelised" oleks, olen optimaalseima materjalina tuvastanud 39x300 LVL mis tundub endale nagu kergelt üle võlli. Programm näitab, et 45x200 LVL justkui ei sobi. Vähemalt mitte 0.6m sammuga.

Neid nn OSB I-tala ma eestist üldse ei leidnud ja metallpuittala tundub, et läheks veelgi kallimaks.
Siit foorumist leidsin veel ühe pildi konstruktsioonist, mis pakuks huvi. Ehk oskab sellise lahenduse kohta keegi infot anda, et kuidas kalkuleerida või on mingi programm selleks kuskil?
Pilt:
download/file.php?id=13364&mode=view