Taldmiku armeerimine

Kylaline kylast
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Re: Taldmiku armeerimine

Lugemata postitus Postitas Kylaline kylast »

Kui 2x100 lauad olemas siis on tegu samuti päeva tööga, et saalungidkokku kruvida, paika panna, armatuur sisse ja betoon kogu tööle peale lasta :)
smart190
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas smart190 »

kui kellelegi hind olulin, siis tasub ikka taldmik ise teha (osta 1 tm laudu ja kokku kruvida) tuleb poole(või rohkem) odavam kui seed valmis taldmiku süsteem. Oleneb jälle, et kas aeg oluline või mitte.
Aga kui teema juurde tagasi tulla, siis arvan ka, et 2 x 3 10mm armatuur(taldmik ise 200mm x 500mm) peaks piisav olema. NB! kahjuks ei oska seda kuidagi pinnase järgi välja arvutada ;)
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Sellele "valmis" taldmiku saalungile liitke ka "õhu" transport otsa ja vaadake kas tasub osta.
Kui omale, siis teha ei tasu. Seal liiga palju kilet (õhku) sees.
smart190
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Näide kuidas taldmiku teha --> http://www.rannala.ee/rannala_foto/index28.php?lang=ee
Kas kellelgi on kogemus, et kuidas parem/õigem oleks kas armatuur kahes reas või nagu näites tihedalt ja ühes reas? :roll:
Kylaline kylast
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Räägivad, et armatuur töötab taldmikus kõige paremini, kui see on alumise kolmandiku osas piknev.
max
külaline

Lugemata postitus Postitas max »

Mina tegin omale järvamaale http://estria.ee/tooted/taldmik/ sellest taldmiku, helistasin sinna ja oligi laos vajalik 105 m olemas, kutt soovitas taldmiku paigaldamise päeva lõunaks ka betooni ära tellida, aga ma ei julgenud. tellisin taldmiku ära, maksin ära, järgimine hommik toodi auto haagise peal kohale ja panime kella käima, kutt lubas paigaldada 2 tunniga, ma ei uskunud teda, tegelikult läks 1 tund ja 15 min. Oleks samaks päevaks betooni ka võind ära tellida, aga sai siis järgmine päev valatud. Nüüd maja juba katuse all. Mina jäin rahule.
eml
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas eml »

max kirjutas:Mina tegin omale järvamaale http://estria.ee/tooted/taldmik/ sellest taldmiku, helistasin sinna ja oligi laos vajalik 105 m olemas, kutt soovitas taldmiku paigaldamise päeva lõunaks ka betooni ära tellida, aga ma ei julgenud. tellisin taldmiku ära, maksin ära, järgimine hommik toodi auto haagise peal kohale ja panime kella käima, kutt lubas paigaldada 2 tunniga, ma ei uskunud teda, tegelikult läks 1 tund ja 15 min. Oleks samaks päevaks betooni ka võind ära tellida, aga sai siis järgmine päev valatud. Nüüd maja juba katuse all. Mina jäin rahule.
Palju selline taldmik maksis ?
Viimati muutis eml, 28 Veebr 2008, 19:41, muudetud 1 kord kokku.
max
külaline

Lugemata postitus Postitas max »

Maksma läks veidi üle 20000.- Eks ma enne võtsin ikka hinnapakkumise ka tegin kalkuleerimist ka, oleks kõik ise ehitnud, oleks odavamalt saanud veidi, kuid siis oleks pidanud minema laudu tooma ja vardaid tooma ja mitu päeva kraavis kükitama, selg ka veidi haige, aga sellega oli lihtne. Teisalt, kui oleksin lasknud teha, siis oleks sama hinnaga saanud, aga oleks lihtsalt kauem läinud. Eks ma neid tegelikult pügasin ka veidi :D , nendepoolne pakkumine oli paigalduse juhendus ehitusplatsil, aga ma tegin näo, et ei saa asjadest aru ja kutt vaatas, et pole mõtet mind õpetada ja tegi siuh-sauh valmis kõik nurgad ja ühendused. Tegelt ma sain kohe aru, kuidas see käib. Või oleks veel mingi muu odavam ja kiirem moodus olnud?
Kylaline kylast
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Eks see tänases varakapitalistlikus arenguriigis nii on jah, et kes keda suudab yle kavaldada ja rohkem pygada see on võitja ja tal on surres natuke rohkem asju :)

Ma mõtlen siin, et kas tänapäeval on võimalik ka midagigi ausalt ja ilma pideva hirmuta pygatud saada, teha...
Nii, et kaks meest lepivad midagi kokku, suruvad leppe kinnituseks kätt ja teevad, nagu kokku lepitud.
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

Kylaline kylast kirjutas: Ma mõtlen siin, et kas tänapäeval on võimalik ka midagigi ausalt ja ilma pideva hirmuta pygatud saada, teha...
Nii, et kaks meest lepivad midagi kokku, suruvad leppe kinnituseks kätt ja teevad, nagu kokku lepitud.
Mulle meeldis Saksas meil emafirmas suht kõrgel kohal oleva IT mehe ütlus mingi asja kohta, kui tuli ka lepingutest juttu, et "There wasn't any contract, only 2 men was shaking the hands."

Aga Eestis :scratch: Konkreetselt ehituse kohta ei tea, aga omast kogemustest tean,et firmade vahel kindlasti toimub seda.
külastaja
külaline

Lugemata postitus Postitas külastaja »

Kas tänapäeval on siis üks korralik tööprojekt tõesti nii kallis, et seda ei raatsita osta maja ehitamisel?
Ega vist ei hoolitaks arh. projektistki kui seda poleks eh. loa jaoks vaja või mis?
Kylaline kylast
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Maja ehitamise pika ja vaevalise tee ette võtnud teavad, et kuluallikaid on niigi palju ja tekib igal võimalikul juhul juurde.
Kui ise asja jagad siis pole projekti peale raha raisata.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

Igavusest otsisin üles vanad talla-projektid kola seest,erinevad majad 1 ja 2 kordsed,erineval pinnasel. Valdav enamus on 600 laius,250 kõrgus ja 12 raud ühes kihis 5-6tk.Eelpool nähtud kile-saalung tundub mulle isiklikult lahja armeeringuga... Muidugi saab ju rauda vajadusel juurde lisada aga videos väitis vana,et rauda juurde pole vaja,ja veel üks imelik asi pani mind imestama,et meestel polnud sidumiskonksu ...suures plaanis näitas kuidas vana mingi poldiga keerutas sidumistraati...mis teha 21 sajand.
smart190
Uus kasutaja
Uus kasutaja

max kirjutas:Maksma läks veidi üle 20000.- Eks ma enne võtsin ikka hinnapakkumise ka tegin kalkuleerimist ka, oleks kõik ise ehitnud, oleks odavamalt saanud veidi, kuid siis oleks pidanud minema laudu tooma ja vardaid tooma ja mitu päeva kraavis kükitama, selg ka veidi haige, aga sellega oli lihtne. Teisalt, kui oleksin lasknud teha, siis oleks sama hinnaga saanud, aga oleks lihtsalt kauem läinud. Eks ma neid tegelikult pügasin ka veidi :D , nendepoolne pakkumine oli paigalduse juhendus ehitusplatsil, aga ma tegin näo, et ei saa asjadest aru ja kutt vaatas, et pole mõtet mind õpetada ja tegi siuh-sauh valmis kõik nurgad ja ühendused. Tegelt ma sain kohe aru, kuidas see käib. Või oleks veel mingi muu odavam ja kiirem moodus olnud?
huvitav mina küsisin ka sealt pakkumist ja ainult need moodulik 86m kokku koos km oli 23 tuhat. Peal sellist hinnapakkumist otsustasin ikka ise teha.
Puidu peale läks kuskil 4 tuhat.
Armatuud tuleb kokku ~6 tuhat
+ veel lisakd 2 tuhat (kruvid, alati ju jääb midagi puudu) ;)
natuke vaeva kah, et need kõik paika saada ja peak kokku tulema ~12 või 13 tuhat.
Aga muidugi kui aega eriti pole ja kui keegi veel kõik töö ruttu ära teeb siis võib jah selle estria süsteemi valida
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru

eml kirjutas:Armatuuri kaitsekihist pole ma kahjuks midagi kuulnud. Tean vaid, et plokkide armeerimiseks läheb A-III 8
Ma mõtlesin, et kui panna armatuur korralikult betooni sisse siis ongi korras.
Kui huvitab, siis näiteks allolevalt lingilt leiad infi betooni kaistekihtide ja keskkonnaklasside kohta:

http://www.tartumaja.ee/index.php?idb=1 ... 5cf09064b2
eml
Ehitusspets
Ehitusspets

Kui ehitaja pani pikkupidi 3 varrast 12 mm ja risti 8 mm umbes 20 cm vahega, kas on piisav või peaks lisama veel vardaid?
Kas on mõtet kulutada mõni tuhat juurde ja võtta klass kangemat betooni kui tavaliselt pannakse?
Tavaline vist 25/30 või panna 35/45 ?
Viimati muutis eml, 25 Mär 2008, 17:48, muudetud 1 kord kokku.
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru

Sul juba see ära ei ole valatud või, et seda betooni värki küsid? Kuhu see ehitaja siis need vardad pani? Varraste osas oli minu arust kuskil kirjandses kirjas, et piisab lihtsalt pikkupidi 3vardast ca 12mm-st, st ristipidi varraste juttu kohta pole meskit kohanud.
eml
Ehitusspets
Ehitusspets

ponkskar kirjutas:Sul juba see ära ei ole valatud või, et seda betooni värki küsid? Kuhu see ehitaja siis need vardad pani? Varraste osas oli minu arust kuskil kirjandses kirjas, et piisab lihtsalt pikkupidi 3vardast ca 12mm-st, st ristipidi varraste juttu kohta pole meskit kohanud.
Loodan järgmine nädal valada.

Pilte hetkeolukorrast näeb http://roometi.com/
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru

Kas liiga maapääle ei saa see vundament? Tundub mingi 60-70cm vast ainult.

PS: Tundub, et kasutad saalungite jaoks head materjali. Ma teeks sellest endale kuuri :)
eml
Ehitusspets
Ehitusspets

ponkskar kirjutas:Kas liiga maapääle ei saa see vundament? Tundub mingi 60-70cm vast ainult.

PS: Tundub, et kasutad saalungite jaoks head materjali. Ma teeks sellest endale kuuri :)
Pole kahjuks kehvemat materjali võtta, sai kohalikust saekaatrist ostetud :D

Vundamendi sügavus on väga kõikuv. Maja ühest nurgast teiseni on kalle 70 cm.
Ühest nurgast tuleb sügavuseks koos killustikuga taldmiku all umbes 170 allapoole maapinda, teisest nrgast siis mingi 100 aga sinna panen selle savi, mis sai välja kaevatud ning katab mullaga. Tundub madalam ka sellepärast, et kopp eemaldas 1 meetri laiuselt vundamendi äärest ka pinnase umbes 50 cm.
Vasta