Tunnihind kliendile üldehitaja pealt
Tunnihind kliendile üldehitaja pealt
Lugemata postitus Postitas alfaecho »
Kuna aastaid Eestist eemal olnud ja nüüd taas Eestis siis sooviks teada mis maksab siis tööriistadega mees kliendile tunnis ? Ehk siis üldehitaja kellel on kogemusi sisetöödes, puusepana jne. Olen kuulnud siin imelugusi ja vahest ka lugusi kus hinne tõesti madal. Mis on tunnihinne mis teie küsite kliendilt kes näiteks tellib teid paigaldama vaheuksi koos liistutusega, möni sein värvida jne. Ehk siis erinevaid lihtsamaid töid, kus vaja pöhitööriistu, loogilist mötlemist ja kahte kätt.
Ehk keegi julgeb ausalt öelda mis tunnihinda on aus küsida ja klient ka maksab...jutud tasemel alla 30€ + km ma ei liiguta ei viitsi kuulata, 5 aastat kuulsin laevas iga reede kuidas keegi alla 40€ tunnis ei liigutanud, pühapäev küsisid aga laevapileti raha völgu...
Tegin siin hiljuti 18€ + km möned tööd ja tundsin et veidi vähe, samas 22 + km öeldi mulle mitmest kohast et unusta ära, liiga palju.
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 7 korda
- On tänatud: 33 korda
Re: Tunnihind kliendile üldehitaja pealt
Lugemata postitus Postitas Ac457765 »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 57 korda
Lugemata postitus Postitas tabarabarap »
Lugemata postitus Postitas alfaecho »
-
- Ehitusguru
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 54 korda
- On tänatud: 70 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
Alla 40000 aastakäibe juures pole vaja, aga võib olla km kohuslane - ma oma ettevõttega kaotasin mingi 5000 € raha selle pärast, et ei olnud km kohuslane (tuli ootamatu suhteliselt suur tellimus, ostsin materjali km-ga, aga samas kuna toode läks välismaale siis km oleks olnud 0%) Teine häda oli selles, et klient ei saanud mulle raha üle kanda kuna puudus VAT nr (KMKR nr) pidi isiklikult pangakontorisse minema ja makse kinnitama. Järgmise tellimuse tulles olin targem regasin km kohuslaseks - samas aastakäive pole kordagi 40000 piiri ületanud. Ainus "tüütus" on jah igakuised deklarid ja raamatupidajale maksmine.Ac457765 kirjutas: 22 Nov 2022, 21:42 Väikestel tegijatel ei olegi +km. Kes enamasti tegelevad eraklientidega ning küsivad ainult tööraha ja materjali ostab klient (või maksab selle eest pärast sularahas). Alla 40 000 eur aastakäibe juures pole vaja km-ga tegeleda. Sa küsid 20 eur+km ja saad omale 20 eur. Ta küsib 22 eur ja saab omale 22 eur ning tema pakkumine on kliendi jaoks soodsam...
Uue ettevõtte tegin kohe km kohuslasena - lihtsam.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 54 korda
- On tänatud: 70 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
Kui töömehel on riistad ja on paadunud omalkäel tegija (mustalt), siis 10-15 sõltuvalt mehest. Odavamaga ei pruugi nii head tulemust saada....
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 7 korda
Lugemata postitus Postitas macintosh »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 57 korda
Lugemata postitus Postitas tabarabarap »
Hullult ikka lolle lüpstaksemacintosh kirjutas: 23 Nov 2022, 17:13 Mina olen "oma meestele" maksnud 12eur+20%, kui teevad 8 või rohkem tundi. Kõik alla 8 tunni tööd on 14eur+20%. See 20% pole käibemaks, vaid tulumaks. Tasun otse meeste ettevõtluskontole LHV pangas, maksuamet võtab automaatselt 20% endale ja allesjääv summa on mehe oma.

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 83 korda
- On tänatud: 82 korda
Lugemata postitus Postitas aero »
Enne materjali ostu oleks pidanud jah ära regama. Kas pärast müük on nullmääraga või tavaline 20%, seal ei ole müüja jaoks vahet.RaJy kirjutas: 22 Nov 2022, 23:10Alla 40000 aastakäibe juures pole vaja, aga võib olla km kohuslane - ma oma ettevõttega kaotasin mingi 5000 € raha selle pärast, et ei olnud km kohuslane (tuli ootamatu suhteliselt suur tellimus, ostsin materjali km-ga, aga samas kuna toode läks välismaale siis km oleks olnud 0%)Ac457765 kirjutas: 22 Nov 2022, 21:42 Väikestel tegijatel ei olegi +km. Kes enamasti tegelevad eraklientidega ning küsivad ainult tööraha ja materjali ostab klient (või maksab selle eest pärast sularahas). Alla 40 000 eur aastakäibe juures pole vaja km-ga tegeleda. Sa küsid 20 eur+km ja saad omale 20 eur. Ta küsib 22 eur ja saab omale 22 eur ning tema pakkumine on kliendi jaoks soodsam...
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 17 korda
- On tänatud: 62 korda
Lugemata postitus Postitas ifffff »
Klient maksab "mustalt" sulle kui eraisikule ja sa maksad "ametlikult" edasi?macintosh kirjutas: 23 Nov 2022, 17:13 Mina olen "oma meestele" maksnud 12eur+20%, kui teevad 8 või rohkem tundi. Kõik alla 8 tunni tööd on 14eur+20%. See 20% pole käibemaks, vaid tulumaks. Tasun otse meeste ettevõtluskontole LHV pangas, maksuamet võtab automaatselt 20% endale ja allesjääv summa on mehe oma.
-
- Ehitusguru
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Kui uuel aastal hinnatõusud jätkuvad, eks peab vist veidi tunnihinda tõstma.

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed