niiskus toas

Õhu vahetamine, õhu kuivatamine, õhu niisutamine, õhu jahutamine
raix
külaline

niiskus toas

Lugemata postitus Postitas raix »

probleemiks on siis telliskivi maja, kust kuidagi niiskust välja ei saa. ostsin korteri, tegin remondi ja nüüd kui ilmad külmemad on akna alumine serv märg. kuivatad ära aga paari päeva pärast samma sugune. kui aknaid pool päeva lahti hoida läheb asi korda aga talvel ikkagi kylm.
igas toas on ventilatsiooni avad, aga talvel kinni pandud.
oskab keegi öelda mida peaks tegema??
pelx
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas pelx »

loodan et välis seinad pole seest poolt soojustatud!?
teadmiseks!!
tellija peab alatti jääma "VÄGA rahul"
raix
külaline

kahjuks on jah soojustamatta. ja asub maja ylemises nurgas täpselt :?
aga äkki iatab see kui mingi lisa kyttekeha sisse panna
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

ikka ÕNNEKS soojustamata (seest!) Ventilatsioon ei toimi, soe õhk suure niiskusesisaldusega, välissein külm ! Korralikku lihtsat lahendust nagu polegi. Õhk liikuma, küte jne.
pelx
Korralik postitaja
Korralik postitaja

[quote="raix"]kahjuks on jah soojustamatta.

asi selles et välis seina ei tohi seest poolt soojustada. minu majas on ka kahel korteril see probleem ometi uued radikat ja nattukene võimsamait sai panna . kuid ei mingit kasu. olen kü. esimees ja suht tüütuks muutub virisemine ! kui kütted juurde keerata siis ülejäänud korterid karjuvad ( milleks seda palavust) ja ei suuda selle põhjuse leida ! fasaadi tegemiseks pole raha .samas teine maja ots on rahul neil soe. vajaks ka nõuu kust viga otsida ?
teadmiseks!!
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas Tupsik »

pelx kirjutas:

asi selles et välis seina ei tohi seest poolt soojustada. minu majas on ka kahel korteril see probleem ometi uued radikat ja nattukene võimsamait sai panna . kuid ei mingit kasu. olen kü. esimees ja suht tüütuks muutub virisemine ! kui kütted juurde keerata siis ülejäänud korterid karjuvad ( milleks seda palavust) ja ei suuda selle põhjuse leida ! fasaadi tegemiseks pole raha .samas teine maja ots on rahul neil soe. vajaks ka nõuu kust viga otsida ?
Viga otsi ikka keskküttesüsteemi tasakaalustamisest. Ilmselt seda polegi tehtud.

Olen elanud sellises majas , kus 3 kordses majas 18 korterist viimasele trepikojale sooja ei jagunud, sest katlamaja oli teises otsas keldris. Sai sealt kähku põgenetud ja korter maha müüdud. Lahendust pole neil aga tänaseni...sest enamusel on ju soe.
jan
-
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas jan »

Kas keegi üldse kirja läbi luges? Vastus on ju teemaalgataja enda jutus olemas: "igas toas on ventilatsiooni avad, aga talvel kinni pandud."

Kui ventilatsoon ei toimi, siis on üsna loogiline, et niiskus külma akna peal kondenseerub.
pelx
Korralik postitaja
Korralik postitaja

keskkütte pole siin süüdi ! radikate temperatuur ei erine teiste korterite omadest. kontrollisin
teadmiseks!!
Kasutaja avatar
Priidik
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Priidik »

Ventilatsioon ja veelkord ventilatsioon - jäta ööseks aknad nö. mikrotuulutuse peale ja osta endale seda mis õhuniiskust mõõdab, siis saad reaalselt näha, milline vahe on siis kui vent on / ja kui seda pole.
Plaan korterit remontida...
raix
külaline

Re: niiskus toas

oskab keegi öelda kust seda mõõturit osta saab. ja kui kallis ta umbes on. kui ta paar sotti maksab lähen ostan ära, aga kui tegemist kallima asjaga, siis kutsuks kellegi kylla ja las mõõdab ära. viskaks talle pigem paar sotti;) ??
maitc
külaline

Lugemata postitus Postitas maitc »

Laagri Ehitusmarketis maksab 255eek.Just sai endale soetatud.
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

Minu vanematel ripub seinal kell, kus ka õhurõhu ja -niiskuse näitajad peal. Asjalik asi :thumbsup:
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

umbes 100.- maksab siinkanis see asi.
mul on % ventilatsioonita majas 50-60, mis loetakse väga mõnusaks.
keskküttega majades kipub see enamasti 20-30 kanti hoois hoidma.
mingeid niiskuskahjustusi ma küll ei ole kusagil märkanud :grin:
munajoodik
külaline

Lugemata postitus Postitas munajoodik »

Infrapuna- ehk termokaamerad: http://www.infrapuna.ee
Kasutaja avatar
teen_ise
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas teen_ise »

Proovi õhk liikuma saada selleks tehtud igasugu imenippe, pandud isegi peenest kanalaisatsiooni torust õhku peale puhuma radika alla + siis üla kardinate taga äratõmmet ja ikka umb-korterites aknad nutavad.

Proovi panna sinna tuppa laelambiks see tiibadega versioon, mis liigutab õhku - mõjub üsna hästi kaminaküttega soojuse laialiajamiseks aga mõjub ka hästi niiskuse ja õhu seismise puhul!

Ehk pead korteri maha müüma?
Olen alagaja remondimees, püüan ehitada arukalt, kui aega ja raha on, siis TEEN ISE!
Vasta