Njah. Ma nimetasin nurklihvijat ketaslõikuriks ehk minu jaoks on see üks ja saama asi. "Relakas" ühesõnaga.Urmas kirjutas: 02 Nov 2022, 02:35Kuna mõni aeg tagasi lõpetas lõplikult oma tegevuse Boschi reguleeritavate pööretega 125mm nurklihvija, siis enne uue ja korraliku ostmist otsustasin ajutiselt "investeerida" Lidlis müüdava 125mm reguleeritavate pööretega nurklihvijasse(30€?). Enam ma seda viga ei tee. Kui 1mm metallilõikeketas teeb 2+mm lõikejälje(viskab "8"-t), siis minu arvates see ei ole normaalne. Taldlihvkettaga ei ole mõtet tasapinda minna. Kaussharja ei ole mõtet külge panna, sa ei jõua kinni hoida jnejne. Kui pöördeid maha võtta, siis jõudlus on 0. Ehk sattus mulle jama isend, või olin harjunud Boschiga. kui ainult elektroonika oleks vastu pdanud ja plastkorpuse sees olev otsalaager ei oleks plastikusse sulanud.vtl kirjutas: 02 Nov 2022, 01:54 Samas Parkside 125mm ketaslõikurit on peetud isegi firmatööriistadest paremaks ja peale seda kui minu "sinine" Boschi "relakas" lõpuks pensionile läks, saigi see ~29€ eest asemele ostetud. Võimas (1200W), korraliku ja tugeva konstruktsiooniga ning pööreteregulaatoriga 3000-12000 rpm. Mis saab valesti minna?
Ehk siis oleme sama teed käinud Sinuga. Mul oli ka Boschi 850W reguleeritavate pööretega 125mm tööriist. Sai kümmekond aastat tõsist vatti ja siis otsustasid mähised otsad anda. Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis ei olnud see esimene kord - esimese 3 aasta sees oli vist ka sama probleem, aga toona tehti garantii käigus korda.
Selle vahega, et minu Lidli tööriist kaheksaid ei joonista ja toimib (ptüi-ptüi-ptüi) normaalselt. Ja jõudu paistab ka rohkem olema kui Boschil. Ilmselt sattus sulle vigane eksemplar, mine vaheta ringi.
Kusjuures huvitav fenomen on see, et minu nurklihvija on 1200W, aga kui hakkasin praegu sama tööriista Lidl-i saksa veebist otsima, siis seale enam seda riista ei leidnud. On 125mm 750W ilma pööreteregulaatoriga ja siis juba 230mm 2000W isend. Ilmselt sai miski hiina tehasega leping otsa.
Kahju, et ma just ca kuu aega tagasi selle Boschi utiili viisin, muidu oleks saanud kahepeale ühe tööriista kokku panna. Minu omal oli elektroonika korras ja plastkorpus koos laagritega samuti. Rootorisse tulid lühiskeerud.