Avatud elektriturg - minu esimene leping
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Re: Avatud elektriturg - minu esimene leping
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Eestis on kummaline situatsioon. Peamine takistuslik meede on bürokraatia mis ei luba Päikese ja Tuulejaamasi ehitada. Eriti narr on eraisikute kiusamine - vajalik on arvesti vahetus, kuna kahesuunaline mõõtmine nõuab 1 biti tarkvaras ümber programmeerimist. Lisaks nuputab enamusele elektrilevi imelikke nõudmisi, kus tõmmatakse läkiläki varvasteni. Äkki läheb õnneks. Osad lähevadki õnge. Tõsi suuremahulised päikeseparkidel on põhjendatud nõudmised - ega ikka 3 MW võimsusega liinist 16 MW läbi ei pressi... Aga enamus 15 kW sitsivad lihtsalt arvesti vahetuse taga....
Tuuleparkide projekteerimine on täielikult KOV ja riigi suutmatuse taga asja menetleda. Lihtsalt öeldakse EI ja siis kohut käiakse aastaid. Niikaua ehitada ei saa...
Ärge siis imestage, et kalli elektri on teile teinud riigivõim.
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Täpselt sama jama riigi poolt on/oli kütuseaktsiisi langetamisega. https://epl.delfi.ee/artikkel/120062030 ... angetamiseKalvis kirjutas: 07 Sept 2022, 11:26 Tulevik on tume jah. ...
Ärge siis imestage, et kalli elektri on teile teinud riigivõim.

-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 12 korda
Lugemata postitus Postitas Metsakraav »
Kahjuks ei õnnestu ise nii odavalt elektrit toota.Kalvis kirjutas: 04 Sept 2022, 16:27 Tule taevas appi! 6,5 kW generaator maksaks 1600€ ja sellega saaks toota 12 senti kWh. Talve kallid võimalikud maksimumid ... (serbohorvaadi sõim)
Kahjuks naabrimees ei kannataks müra välja ja hakkaks kaebama kuhu vaja...
Praegu tundub loll olevat mitte omada isiklikku generaatorit....
Kütust kuluks vähemalt 2,5 liitrit tunnis.
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 34 korda
Lugemata postitus Postitas Äärenurk »
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1200 ... akse-kohut
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 7 korda
- On tänatud: 33 korda
Lugemata postitus Postitas Ac457765 »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 106 korda
- On tänatud: 267 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Viimasel talvel toimus analoogne ka meie lõuna- ja põhjanaabritel ning kergemeelne on loota, et meil sellist asja ei juhtu.Äärenurk kirjutas: 08 Sept 2022, 10:51 Fikseeritud hinnaga pakett kindlaks perioodiks ei tähenda, et see nii ka päriselt läheks.
Käidi kohut aga midagi teha pole, sest "Antud hinnaga toode lõppes otsa".

-
- autodidakt
Huvitav, et artiklis ei ole kordagi mainitud lepingupartnerit ehk kellega firma sõlmis nii soodsa lepingu. Eks see mingi vahendusfirma oli nagu mõni vedelkütuse müüja.Äärenurk kirjutas: 08 Sept 2022, 10:51 Fikseeritud hinnaga pakett kindlaks perioodiks ei tähenda, et see nii ka päriselt läheks.
Tegelikult hoian neile pöialt, sest ega iga vahendusfirma "kavalpeast" juristile antud suunistest ikka Iraani või Iraagi või Süüria või Iisraeli vaheline konflikt ei kuulu alati force major mõiste alla. Aga noh, eks üritada võib. Meiesuguse väiketarbijaga nad vist jamama ei hakkaks, kuid artiklis mainitud spaa tarbimise puhul peab vahendaja vist vaikselt hakkama oma firma varasid ümber kantima.

-
- Ehituspenskar
Kui kribamise asemel oleks AKd vaadanud, siis teaksid ka elektrimüüja nime.Urmas kirjutas: 08 Sept 2022, 21:20Huvitav, et artiklis ei ole kordagi mainitud lepingupartnerit ehk kellega firma sõlmis nii soodsa lepingu. Eks see mingi vahendusfirma oli nagu mõni vedelkütuse müüja.Äärenurk kirjutas: 08 Sept 2022, 10:51 Fikseeritud hinnaga pakett kindlaks perioodiks ei tähenda, et see nii ka päriselt läheks.
Tegelikult hoian neile pöialt, sest ega iga vahendusfirma "kavalpeast" juristile antud suunistest ikka Iraani või Iraagi või Süüria või Iisraeli vaheline konflikt ei kuulu alati force major mõiste alla. Aga noh, eks üritada võib. Meiesuguse väiketarbijaga nad vist jamama ei hakkaks, kuid artiklis mainitud spaa tarbimise puhul peab vahendaja vist vaikselt hakkama oma firma varasid ümber kantima.![]()

-
- autodidakt
Ju oli Lepingu lõpus peenikeses kirjas mingi lause komaga(Lepingus väga suurt tähtsust omav kirjavhemärk, mille puhul lause mõte võib muutuda), mille alusel kohus otsustas, et kõik on õige. Olen sellest lugenud, aga täpselt enam ei mäleta.ping kirjutas: 08 Sept 2022, 21:16 Viimasel talvel toimus analoogne ka meie lõuna- ja põhjanaabritel ning kergemeelne on loota, et meil sellist asja ei juhtu.
Käidi kohut aga midagi teha pole, sest "Antud hinnaga toode lõppes otsa".
![]()

-
- autodidakt
Mu direktor ei lubanud AK peale panna, sest tal olid samal ajal telekast teised eelistused. Küll jõuab meediast läbi käia ka edasimüüja nimi viitega Ak uudistele. Selle vahendaja nime kohe teada saamine ei anna hetkel meile juurde mitte mingit rahalist efekti.ping kirjutas: 08 Sept 2022, 21:23 Kui kribamise asemel oleks AKd vaadanud, siis teaksid ka elektrimüüja nime.
![]()

-
- Ehituspenskar
Meenub üks vana lugu eidest ja taadist kellel oli kahepeale üks vatipuhvaika, millega sai talvel majast välja minna.Urmas kirjutas: 08 Sept 2022, 21:34Mu direktor ei lubanud AK peale panna, sest tal olid samal ajal telekast teised eelistused. Küll jõuab meediast läbi käia ka edasimüüja nimi viitega Ak uudistele. Selle vahendaja nime kohe teada saamine ei anna hetkel meile juurde mitte mingit rahalist efekti.ping kirjutas: 08 Sept 2022, 21:23 Kui kribamise asemel oleks AKd vaadanud, siis teaksid ka elektrimüüja nime.
![]()
![]()

-
- autodidakt
Jep, kuigi mil on nüüd viie puhvaika(teleka) asemel neli puhvaikat(telekat), siis köögis, kus me omavahel veedame koos üpris palju kvaliteetaega on ainult üks puhvaika(telekas) ja köögis asuva puhvaika suurus ehk telekaprogrammi valikus meie maitse ühineb, seega AK(mis sobiks nii mulle kui direktorile) ei ole meie eelisvalikus. Kas AK on viimne tõde?ping kirjutas: 08 Sept 2022, 22:33 Meenub üks vana lugu eidest ja taadist kellel oli kahepeale üks vatipuhvaika, millega sai talvel majast välja minna.
![]()

-
- Ehitusspets
- On tänanud: 153 korda
- On tänatud: 8 korda
Lugemata postitus Postitas rannamees »
Laias laastus tõi üks kuu tagasi 10% koguinvesteeringust- ulme võiks öelda.
Tegelikult, olgem ausad, ettevõtlus on kindlal pankrotikursil ja selline olukord pikalt jätkuda ei saa.
- pikk88
- Ehituspenskar
- On tänanud: 45 korda
- On tänatud: 45 korda
Lugemata postitus Postitas pikk88 »
https://majandus.postimees.ee/7601778/e ... 1655105052
-
- Ehituspenskar
Palub vabandust eksituse pärast:pikk88 kirjutas: 09 Sept 2022, 08:21 Palju siin kasutajate hulgas sellise kirja saajaid on? Millegagi peavad nad ju ikkagi oma tegusid põhjendama või sellele vähemasti mingit alternatiivset lahendust pakkuma?
https://majandus.postimees.ee/7601822/e ... -vabandust
Aga see ei tähenda, et selliseks asjaks (antud hinnaga kauba lõppemisele) ei peaks valmis olema.

-
- Ehitusguru
"Lambi"firmade kliendid jah, EE omad mitte.ping kirjutas: 09 Sept 2022, 08:52 Aga see ei tähenda, et selliseks asjaks (antud hinnaga kauba lõppemisele) ei peaks valmis olema.
![]()

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 8 korda
- On tänatud: 109 korda
Lugemata postitus Postitas vtl »
Samal teemal veel pisut jauramist:trebla kirjutas: 04 Sept 2022, 22:17 täpsustuseks- need, kes jäid vahemikku 01.07.2020 - 31.12.2020 , ei saa ilmselt 12 aastat.
Enne leitakse , et sedasorti jaamad on enese kenasti ära tasunud ja ülekompenseerimise vältimiseks lõpetatakse toetuse maksmine ära.
Esmalt peaks see moment kätte jõudma kobarjaamadel, .. eks varsti saab siis kuulda...
2020 paigaldusbuumi jaamadest jäi II poolaastasse vist küllaltki suur osa?
"Vanast skeemist enneaegselt loobumist ei luba ka Euroopa Liidu taastuvenergia direktiiv ning seda tehes ootaksid riiki tõenäoliselt ees aastatepikkused kohtuvaidlused tootjatega,"
https://www.err.ee/1608710929/taastuven ... iselt-raha
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 66 korda
Lugemata postitus Postitas trebla »
Täpsustused ja mainimata jäänud nüansid:
1. Enamus toetussummat läheb koostootjatele,ja nemad ei saa 5,37 senti vaid vähem... samas seda väiksemat numbrit ära ei trükita.. artkkel ei oleks nii mõjus.
2. tuuleenergia saab tõesti 5,37 senti, aga see on kohe-kohe vanuse tõttu skeemist välja kukkumas... seega max summa - 32 miljonit kukub kohe tänavu ja tuleval aastal kõvasti.
3. Päikesebuumi jaamade käikuandmine langes suures osas 2020 teise poolde, ehk siis on sellise toetusmeetme all, mida saabki ülekompenseerimisele viidates varem lõpetdada..
Eesti toetused on olnud Euroopa madalaimad - alles hiljuti tuli Prantsusmaa välja 20 ja 30 sendiste toetustega kWh kohta.
Pigem just igasugne riikide bürokraatia on takistanud mujal riikides inimestel enestel oma energiaprobleeme ise lahendada.
Keegi ei investeerinud, sest võrku tagasimüümine oli tehtud raskeks, kui mitte võimatuks. Samal ajal aga oli mugav põletada elektrijaamas vene gaasi...
Eesti näide on lihtne - anna inimesele võimalus enesel midagi teha ja paljud siiski kohe ka teevad..
- pikk88
- Ehituspenskar
- On tänanud: 45 korda
- On tänatud: 45 korda
Lugemata postitus Postitas pikk88 »
Kummaline, et meie riigis tänapäeval juhtus säärane eksitus, et kellegi puhtjuhusliku vea tõttu ei saadetud kirja välja eesti keeles. Enne väljastust riivas kellegi näpp täiesti kogemata google translate nuppu ning kiri väljastati hoopis vene keeles. Mitte hiina keeles. Lisaks sellele oli keegi kogemata ka valed numbrid kokku kirjutanud. Imelikud eksmised siin riigifirmas.ping kirjutas: 09 Sept 2022, 08:52Palub vabandust eksituse pärast:pikk88 kirjutas: 09 Sept 2022, 08:21 Palju siin kasutajate hulgas sellise kirja saajaid on? Millegagi peavad nad ju ikkagi oma tegusid põhjendama või sellele vähemasti mingit alternatiivset lahendust pakkuma?
Aga see ei tähenda, et selliseks asjaks (antud hinnaga kauba lõppemisele) ei peaks valmis olema.
![]()
-
- Ehituspenskar
Arvata võib, et selline stsenaarium on juba varem läbi töötatud ja ettevalmistatud, aga kogemata lipsasid kirjad valel hetkel IT osakonnast välja.pikk88 kirjutas: 10 Sept 2022, 08:37Kummaline, et meie riigis tänapäeval juhtus säärane eksitus, et kellegi puhtjuhusliku vea tõttu ei saadetud kirja välja eesti keeles. Enne väljastust riivas kellegi näpp täiesti kogemata google translate nuppu ning kiri väljastati hoopis vene keeles. Mitte hiina keeles. Lisaks sellele oli keegi kogemata ka valed numbrid kokku kirjutanud. Imelikud eksmised siin riigifirmas.ping kirjutas: 09 Sept 2022, 08:52Palub vabandust eksituse pärast:pikk88 kirjutas: 09 Sept 2022, 08:21 Palju siin kasutajate hulgas sellise kirja saajaid on? Millegagi peavad nad ju ikkagi oma tegusid põhjendama või sellele vähemasti mingit alternatiivset lahendust pakkuma?
![]()

-
- Ehitusguru

-
- Ehituspenskar
Omaarust kirjutasin sellest juba pea pool aastat tagasi ja EE olevat saatnud klientidele ka vastava sisuga märgukirja, et suuremad muutused on plaanis.Ac457765 kirjutas: 18 Sept 2022, 00:22 Elektrilevi on vist hiljuti arvesteid "häkkinud". Alles veel nädal tagasi arvesti ekraanil vahetusid automaatselt öise ning päevase ja nende summa (üld) näidud, nüüd aga on koguaeg üldnäit ees.....
Kasutaja saab arvestil olevate nuppudega manipuleerides igasuguseid erinevaid andmeid näha.

-
- Ehitusguru
Võisid kirjutada igasuguseid asju, ma siin foorumis küll igat postitust ei loe.ping kirjutas: 18 Sept 2022, 12:13 Omaarust kirjutasin sellest juba pea pool aastat tagasi ja EE olevat saatnud klientidele ka vastava sisuga märgukirja, et suuremad muutused on plaanis.
Kasutaja saab arvestil olevate nuppudega manipuleerides igasuguseid erinevaid andmeid näha.
![]()

Kas see on nüüd mingi suur muutus, et üldnäidu peal seisab või mida neil seal veel "suuremat" plaanis on? Arvestil andmete vaatamiseks on 1 nupp, sellega muidugi saab jätkuvalt ise vaadata ka öist ja päevast näitu eraldi, hetkevõimsust, ka faaside pingeid ja ampreid vist sai kui nad seda asja "ära häkkinud" pole.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 8 korda
- On tänatud: 109 korda
Lugemata postitus Postitas vtl »
Selles tekstis ilmselt valetab. Samas kui liikuda pakettide valikus kirja "Roheline Energia" kõrval oleva küsimärgi peale, on tekst veidi usutavam: "Kust tuleb Roheline Energia?kunn24 kirjutas: 26 Sept 2022, 19:32Kas väitest pean nii aru saama, et EE arvates on 100 % tuule- ja päikeseenergia energia võimalik või valetab nahaalselt?
Rohelise Energia tootmiseks kasutatakse 100% taastuvaid energiaallikaid, peamiselt päikese-, tuule- ja hüdroenergiat. Rohelise Energia toodame kas ise või ostame teistelt Euroopa elektritootjatelt."
Nagu vanapapi Murphy oma seaduste täielikus kogus kord ütles, progress ei seisne valeteooria asendamises õige teooriaga, vaid teooriaga, mis on vähem märgatavalt vale.
Kui puid katlasse ajada, siis on ka tegu 100% taastuva energiaallikaga. Küsimus on ainult ajas.
-
- autodidakt
Seda paketti pakuti ettevõtetele juba kaks aastat tagasi ja lausa 9(üheksa)aasta pikkuse fix hinnaga. Tean ettevõtet, kes sõlmis selle lepingu tol ajal veidi alla 6 senti kilovati eest koos karvadega. Eks sinna lisandu veel need võrgutasud ja pingile, vtl-le jnejne akf-tele ja veel paljudele teistele makstav toetus.kunn24 kirjutas: 26 Sept 2022, 19:32 Kas väitest pean nii aru saama, et EE arvates on 100 % tuule- ja päikeseenergia energia võimalik või valetab nahaalselt?

Miks sellist paketti ei sõlminud omal ajal näiteks Kuressaare ja teised haiglad? Vist nähti ainult hetke rahanumbreid ega osatud ette mõelda. Börsihind oli tol ajal nii 3-4 senti kilovati eest. Jah, ettevõte maksis umbes 1,5 aastat ligi 2x kallimat hinda, kuid nüüd naudib hetkel 3-4x odavamat hinda hetkeseisu arvestades veel 7,5 aastat.

Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu