Kes teeks wc-dušširuumis remondi?

siin arutletakse selle üle, palju tööd või materjalid maksavad. Tööpakkumisi siia mitte teha!
Külaline
külaline

Re: Kes teeks wc-dušširuumis remondi?

Lugemata postitus Postitas Külaline »

mingil määral kajastub tööriista ammortisatsioon tegija rahakotil ka sõltuvalt kas teha firmatöö kõrvalt firma riistadega mõne mehe puhul tellija riistadega või pead kogu varustuse ise sellest netost soetama.
Rommel
külaline

Lugemata postitus Postitas Rommel »

2korda2 kirjutas:
Rommel kirjutas: Eksisid jah ! Või tegelikult unustasid kipslae.Seda ka vaja töödelda ja viimistleda.Ka silikoonitamine võtab aega, Ainuüksi teipide korralikult ettevedamine võtab oma 1,5 - 2 th. Mis veel oluline.Keegi ei ole maininud millised plaadid,palju erinevaid portesi.Aa, 2korda2 kirjutas et suur aken.No siis aknapõsed kah plaatida.Ei tohi unustada et plaate ikka hajutatakse ( et servadest võrdsed ),järelikult ümber akna ja ukse tuleb L kujulisena lõigata.Oi oi kui palju nüansse. Muidugi kui lihtsalt hakkad ühest servast tulema ja kuni ringi peale saad läheb rutem :mrgreen: Kui ikka korralikult teha ega alla 10 päeva välja mängi . Noh ja mis ta siis tuleb.Arvutame siis kah. Töömehele kogu selle jama eest 300.-m2 ei ole ju sugugi palju.Ruute oli 36.Et siis 36 x 300 =10 800.- Lisame sotsi-tulu-haigekassa-töötuskindlustuse.Kokku 16 956 .- + 18 % = 20 008. .-
Räägi mulle ka, milleks ripplae taga peab kipslagi olema? Tuletan meelde, et arvutati minu vannitoa/pesemisruumi ehitust (ja ma panin kirja ka plaatide suuruse). Mis puutub aga akna põskedesse, siis nii suure akna puhul on plaatimata pinna osa küll nii suur, et selle põse tegemine on pigem väiksem töö. Täiesti tüüpiline ehitusmehe jutt: "Kui ikka korralikult teha ega alla 10 päeva välja mängi ." Palun näita päevade kaupa, mida sa seal nii kaua muned? Mina panin plaadid 2,5 päevaga, kokku kulus 7 päeva. Seega "korralikult tehes" kulub spetsialistil plaatimisele 5,5 päeva? Kui töömees tõesti seda nii kaua teeb, siis tuleb tõepoolest ruudust 300 maksta, muidu jääb ju nälga :banghead:

Ei maxa röökida .Mine raiu puid ja rahune.Sry ! Aeg oli juba öö :? kui selle postitasin. Olin omas mõtetes" teema " algataja juures ( loe esimest postitust ) ja ajasin sinu teemaga sassi.Minu pakutud 300.-m2 oli terve esimese postituse vannitoa kohta. Muidugi m2 ja arvutused tegelikult siis teised :doh:
Niii- aga nüüd sinust kui IT-i mehest.Kirud siin ehitajaid ja m2 hindu jne.! Mis te ise paremad olete ? ( üldises mõistes ) Tunni hinne teil 400.- . Kui vaja arvutit remontida ,siis arve mega.küsimusele mis viga oli ,siis " Ah - suur sisemine viga " või lemmik teema teil "Kõvaketas "Onje ! Teadmatutele võib kõike rääkida ja igasugust hinda küsida.Sama ehitusel..Kes targem - oskab kaubelda..
Ah - aitab ! Peab vist puid minema lõhkuma. :oops:
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

Sry, pole kunagi riistvara teenindusega kokku puutunud aga minu teada saab küll märksa odavamalt, kui 400 kroonise tunnihindega asju teha. Igasugu koolipoisse, kes hea meelega masina lahti võtavad ja siis jälle kokku panevad, on lademes ja küsivad kogu asja eest ehk 200 krooni. Ma ei räägigi sellest, et väga paljudel teevad tuttavad seda päris tasuta (olen ise sedasi sõpru aidanud, kuigi pole minu eriala).
Kui räägid aga keerulisemast tööst (võrkude/andmebaaside administreerimine vms), siis selle eest tulebki küsida. Tasemeni jõudmiseks tuleb eelnevalt päris kaua koolis käia ja siis läbida päris mitu koolitust/kursust, kus sõltuvalt teemadest võivad hinnad ka kuukohaliseks minna. Kui see kõik tehtud, tuleb läbida atesteerimised ja alles siis saab hakata pakkuma teenust, mis maksab (näiteks SAP konsultant hinnaga 100 EUR tund). Neid teenuseid tarbivad aga kliendid, kes selle raha rõõmuga välja käivad, sest mõnepäevase töö eest saadav tulu võib vabalt ulatuda miljonitesse.
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
Külaline
külaline

Oot, nüüd küll mingi kole vasturääkivus. Alles halasid, et ehitusmehed küsivad hingehinda, aga oma töö suhtes muljoonid muudkui pudenevad ja käiakse need veel suure rõõmuga välja?
Külaline
külaline

2korda2 kirjutas:Sry, pole kunagi riistvara teenindusega kokku puutunud aga minu teada saab küll märksa odavamalt, kui 400 kroonise tunnihindega asju teha. Igasugu koolipoisse, kes hea meelega masina lahti võtavad ja siis jälle kokku panevad, on lademes ja küsivad kogu asja eest ehk 200 krooni. Ma ei räägigi sellest, et väga paljudel teevad tuttavad seda päris tasuta (olen ise sedasi sõpru aidanud, kuigi pole minu eriala).
Kui räägid aga keerulisemast tööst (võrkude/andmebaaside administreerimine vms), siis selle eest tulebki küsida. Tasemeni jõudmiseks tuleb eelnevalt päris kaua koolis käia ja siis läbida päris mitu koolitust/kursust, kus sõltuvalt teemadest võivad hinnad ka kuukohaliseks minna. Kui see kõik tehtud, tuleb läbida atesteerimised ja alles siis saab hakata pakkuma teenust, mis maksab (näiteks SAP konsultant hinnaga 100 EUR tund). Neid teenuseid tarbivad aga kliendid, kes selle raha rõõmuga välja käivad, sest mõnepäevase töö eest saadav tulu võib vabalt ulatuda miljonitesse.
:fright: Kle mees .Mine targuta oma professiooni foorumites.
Külaline
külaline

:good:
2korda2
-

Külaline kirjutas:Oot, nüüd küll mingi kole vasturääkivus. Alles halasid, et ehitusmehed küsivad hingehinda, aga oma töö suhtes muljoonid muudkui pudenevad ja käiakse need veel suure rõõmuga välja?
Kui palju on võita/kaotada, kui võtan odava müüriladuja (10 EEK/kivi) asemel tööle kalli mehe (30 EEK/kivi)? Päevatöö järel peaks olema selge, kas odav mees tasus ära. Seega kaotus päevetöö jagu materjale+kaotatud aeg. 5 KEEK? 10 KEEK? Kui palju on võita näiteks rahvusvahelisel pangal, kui SAP konsultandi analüüsi tulemusel saab lahti lasta 100 laenunõustajat ja laenukahjumid vähenevad näiteks 20%? See ongi vahe - müüriladuja mõjupiirkond on äärmiselt lokaalne, samas kui peaga töötajal võib tulla idee, millega on võimalik teha palju raha üle terve maailma (Skype'i poistest olete ilmselt kõik kuulnud).
Mis puutub aga anonüümsetesse kraaksujatesse, siis mina polnud see, kes hakkas halama IT tasude suurusest.
Läheme nüüd tagasi teemasse, saab ehk mõni meister ära seletada, miks on 4m2 vannitoa tegemiseks vaja 2-4 nädalat tööd teha?
-------
Külaline
külaline

Kui valada põrand, tasandada seinad, siis tuleb lasta nädalapäevad kuivada. Vastasel juhul katad niiskustõkkega ja niiskus ei saa kusagilt väljuda. Pealtvaadates võib ju kuiv tunduda, aga tegelikult põhjani kuivamine ja kivistumine võtab aega. Kui on plaaditud, ei tohi kohe vuukida kui ei kasuta kiirkuivavat plaadiliimi, sest alla niiskus ei pääse ja kui vuugid kinni, siis võib plaadid lahti lükata. Koputa kõik plaadid üle, siis saad aru, kas on lahtiseid. loomulikult ei küsita kuivamisaja eest mingit tasu! Kaks nädalat läheks koos kuivamistega kui kõik materjalid kenasti saada, vahel vaja tellida ja kaupa oodata. Tihtipeale on materjal tellija poolt, aga kohalejõudes öeldakse, et ostaks ise ja tema maksab kinni. Pärast ei taheta poes oldud aja eest ja transpordikulusid kuidagi maksta, kipsi jaoks tuleb käru rentida ja pärast tagasi viia, siis alles objektile. :hello:
Kui firma saab 300.-/m2, siis must hind peaks olema 100.-/m2, aga plaatijad tahavad firmast ametlikult saada 150-200, tulge mõistusele!!! :banghead:
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

Lasen kah siis teemast mööda,kuna see teema on juba väga mööda asjast läinud :grin:

Väike tähelepanek! Minuni on jõudnud vaid kahte sorti plaatijaid, ühed on need,kes küsivad kirve hinda ja ainult hädaladavad iga asja peale, teised on sellised,et tulevad teevad hea hinnaga ja ei hädalda apsoluutselt! Just viimastega on ülimalt hea koostöö! :D

Plaatimisel tuleb ikka ette igasuguseid "nikerdusi" ja ebastandardseid töid, aga mees teeb oma töö ilma nurisemata. Miks ta ei nurise? Sest ta tunneb oma ala ja on selle ala spetsialist! Ja mis kõige tähtsam, ta on inimene suure I-ga! Ta saab aru, et iga objekt on erinev ja tuleb ette keerulisi olukordi. Samuti ei viruta ta "kirve hinda" teele,kuna teab, et töö ootab teda alati ees !

Nendele ,kes "virutavad kirvest" ja hädaldavad iga pisiasja peale (ehitusel on see ju normaalne)-need ei olegi spetisalistid! Iga asja peale jonnitakse ja öeldakse ,et nii ei saa. Kui seletad ära kuidas SAAB , siis on " ahah...ok,ma teen siis nii!". Oma peaga ülde ei mõelda tööle, vaid hoopis sellele,kuidas saaks lihtsamalt ja kiiremini raha taskusse teenida. Sry, aga üks selline kokkupuude/olukord ja sa ei saa enam selle tellija käest tööd :|

Ja kõigile nendele,kes arvavad,et IT mees pole oma 200 või 400 krooni töö eest väärt- siis minge samuti kooli ja spetsialiseeruge! Ma ei hakka isegi vaidlema-aga põhimõte on selles, et ka kool peab ennast ära tasuma :P
Rommel
külaline

Lugemata postitus Postitas Rommel »

Peale sellist virr-varri olex lõpux tore teada saada kas teema algataja omale mehed leidis ja ehitis valmis.Või jättis meie lugusi lugedes suure hirmuga töö seisma.! :D
Edu !
janek 3
külaline

Lugemata postitus Postitas janek 3 »

Mis puutub siia see, mitme päevaga on see võimalik ära teha.ET summa oleks võimalik pärast tunnihindeks arvutada ja kiruda, et näe kus teenib.Pakkuge siis tunnihinne välja, siis ei saa üle maksta ju :D .Ei seda ka tavaliselt ei taheta teha.Kuna ehitusel on alati olnud ja jääb ka ilmselt edaspidi umbes suhe tükitõõ tund = 2x tunnitõõ palk kui kõik hästi sujub ja ootamatuid olukordi ei teki.Umbes sama suhe on näiteks Soomes.Kuna ehitaja tahab tükiga igal juhul rohkem teenida kui tunniga ja ehitusel võib alati ettenägematuid tõid ette tulla küsib ta alati varuga.
Mis firmahindadesse puutub, siis firmad üldjuhul ei ole sellistest väikestest tõõdest huvitatud ja jätava ka mustalt tegijatele võimaluse hea kopikas küsida selliste tõõde eest.
IT alane koolitu võtab palju aega?Mis te arvate et ehituse õpib 5 aastaga ära?Egaikka ei õpi küll, pean silmas enamvähem kõikide tõõde oskamist ja samal aja vähegi konkurensi pakkudes kitsa eriala meestele.Näiteks täna võistlen müürseppadega kiiruses., homme plaatijatega ülehomme katusepõletajatega........
2korda2
-

Põhjuseks ikka see, et justnimelt needsamad pakkujad põhjendavad X-kümmend tuhat eek hinda just "võtab 4 nädalat aega". Ei võta ju!
Mis puutub ehitus või IT koolitusse, siis vaata tööpakkumisi. Tüüpiline IT-alane töökoht küsib kõrgharidust, ehituse puhul piisab tihtipeale "omab kogemusi". Ja veel. Võibolla on ehituses võimalik tõesti laia profiiliga konkureerida, IT alal jääksid lootusetult hätta. Meil on arvestatud, et töötav arendaja kulutab enda tööajast 15-20% enesearenduseks. Sellisel juhul hoiab ta end arendajana heal tasemel. Et arhitekti vms tasemele jõuda, on vaja veelgi enam pühenduda (ka oma vabast ajast). Et keegi suudaks paralleelselt kõrgel tasemel näiteks süsteeme administreerida, koodi ja analüüsi kirjutada ja lõpetuseks veel riistvara ka kokku panna.... ei kujuta ette.
-------
Külaline
külaline

kas see kesk kibedat tööpäeva ehitusfoorumis jauramine käib ka IT enesearenduse hulka :D Sama ka küsimus ka mitmetele teistele foorumlastele ? Osad oletatavasti tavel töötamehed, osad vist kontorirotid, et lihtsalt tööpäeva sisustada ja aega surnuks lüüa :D
2korda2
-

Külaline kirjutas:kas see kesk kibedat tööpäeva ehitusfoorumis jauramine käib ka IT enesearenduse hulka :D Sama ka küsimus ka mitmetele teistele foorumlastele ? Osad oletatavasti tavel töötamehed, osad vist kontorirotid, et lihtsalt tööpäeva sisustada ja aega surnuks lüüa :D
Vaata, mina olen jõudnud tasemele, kus mul ei istu keegi kellast-kellani kukil. Seega võin tööd teha (või ka foorumis aega surnuks lüüa) just siis, kui endale meeldib. Projektil on tähtajad ja nendest tuleb kinni pidada. Kas ma teen vajaliku ära päeval pool 2 või nagu näiteks nüüd, õhtul 10 ajal, ei huvita kedagi.

Aga ehk läheks nüüd jälle teemasse tagasi.

/to admin Kas serveri kellaaeg vale ei ole?
-------
Kasutaja avatar
veebimeister
Administraator
Administraator
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 18 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas veebimeister »

2korda2 kirjutas: /to admin Kas serveri kellaaeg vale ei ole?
kella saab igaüks õigeks keerata oma profiili alt :cool:
Külaline
külaline

eks see vist vähe jabur mõte ole aga... kuna ehitusmaterjale palju ja järjest tuleb aga uusi ja tööriistad-seadmed-tehnoloogiad-juhendid ehk võiks ka ehitusmees 15-20% tööajast soojakus istuda brozüüre lapates, internetis surfatesi, koolitusi kuulates ? Kes kinni maksaks - tööandja loomulikult, kust raha tuleb - tellijalt loomulikult. Apsurd mis aga IT nii pime värk, et sea see toimib.
virgor
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas virgor »

Ja dušširuumist saigi it-meeste kontoriruum :lol:
Ahjud,pliidid,kaminad
www.hot.ee/kaminad
ahtix
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas ahtix »

Paneks teema lukku.7000.- tehti ära ja töö suurepärane.
Suletud