Kas ikka tasub lapsiku rõõmustamisega oma kitsast silmaringi demonstreerida?Ac457765 kirjutas: 06 Aug 2022, 09:58ping kirjutas: 06 Aug 2022, 08:19 See on sama, kui kiidelda, et "minu kunagi ostetud asjad" on odavama hinnaga kui need mis tänapäeval maksavad.
Samamoodi on narrus pidevalt toonitada, et varem ostetud elekter (pikaaegne leping), tatrakilo, kütusekanister või lihakonserv on odavam kui hetkel olev hind.
Kas Su oma ajuehitus ei suuda aru saada, et kui energiakandjate hinna tõus muudab majanduse toimimist, siis mõne isiku pidev (narrusesse kalduv) kilkamine, "kuidas on varusid ette ostetud" (odaval ajal sõlmitud elektrilepinguga) ei muuda üldise majanduse muutumist ja tundub totakas?
![]()
Tundub, et su ajuehitus kanget jooki ei kannata, ära täna enam juurde küll võta.![]()
Mul ei ole siin midagi ette ära ostetud, võrreldes tu tatrakiloga või lihakonserviga, sest neid on piiratud kogus (täpselt nii palju kui kunagi ostsid) ja sama hinnaga neid juurde osta ei saa. Olukord on mul hoopis kenam, sest elektrit ostan niipalju kui tahan ja kasvõi müün pikendusjuhtme ja pistikupesasse käiva energiaarvesti abil naabrile.![]()
Sinu "pikk leping" on samasugune elektri "ette ostmine" nagu teisel PV paneelide ostmine aga nende tehingute kasutegurit saab võrrelda alles 25 aasta pärast.
Hetkel vist "pikendusjuhtmega müügi" äri vist väga ei õitse?
Kas see katab sinu kulutused, sinu isikliku elamise toasoojale, talvisel kütteperioodil?
Kui sel suvel on börsipaketil tarbijaid nörritanud rekordhinnad ja juuli oli kõigi aegade kalleima elektriga kuu, siis talveks prognoositakse veel 1,7–2,3 korda kallimat elektrit. Positiivse poole pealt on rohkem kui 200 000 leibkonda fikseerinud hinna odavamalt, kui praegu börsil välja käia tuleks.
Kui kolme kuu eest tundusid talveks börsil küsitud 150 eurot ebameeldivalt kõrgena, siis praegu prognoositakse talveks 400eurost hinda, ütles Eesti Energia juht Hando Sutter ettevõtte kvartalitulemusi kommenteerides.
Loe pikemalt Äripäeva veebist: https://www.aripaev.ee/uudised/2022/08/ ... kaks-korda