Maakodus vana 6x5 ristpalk laudahoone, palk korralik, välja arvatud siis alumine ring. Tekkis idee sinna ehitada sisse siis saun koos pesemisruumi, wc ja siis eesruum. Mis tekitab minu jaoks küsimärki on see, et hoonele on ainult otstesse pandud siis punktid kuhu peale terve hoone toestub(ma loodan et valatud, muidugi on ka võimalus, et lihtsalt maakividele toetatud) et kuidas oleks kõige optimaalsem ja lihtsam seda alumist osa lahendada? Kas vahetada alumised palgid välja ja jätta nii nagu on nurkadesse toetama(olen ise palke vahetanud ja ei ole midagi ülemäära keerulist minu jaoks) aga kuidas lahendada siis põrand? ideaalis tahaks põranda valada, aga kas siis ei või tekkida olukord, et põrand ja palgiosa hakkavad eraldi liikuma ja mingeid pingeid tekitama kui vaheseinad jms ehitatud? teine variant oleks ehk siis vahetada palgid välja, ja ehitada siis põrand alt tuulduvana ja laagidele ja laagid siis palgi külge, aga kuna seal lagi meeletult kõrge ei ole siis tekiks oht et lae ja põranda vahe jääks väga kitsaks. Kolmas variant mida suutsin välja mõelda, oleks siis et võtta mädanenud palgid alt välja ja asendada tuhaplokiga, kuna see on materjal mis on mul maal olemas ka suures koguses. aga see siis vist eeldaks seda et peaks tegema ka vundamendi ja kaevama selle vähemalt 1,2 peale(maal ilmselt 1.5m peale kuna maapind on 30cm sügavuselt edasi täielikult savine) või siis veel ka selline mõte, et niiöelda mädanenud palgi seinaosa asendada jaladuda kinni, palk lastagi siis samamoodi plokile toetuma ilma siis sügavale kaevumata lint vahele et külmasilda ei tekiks välimuselt jääks nagu oleks kõrgem vundament kui otsad on nagunii kivide peal, suure tõenäosusega nad seda ilmselt ka on siis ei tohiks ju vahet olla kui terve ring toetuks niimoodi nagu otsad lihtsalt kivile ja seest valaks siis põranda betoonist, 5ne peno vahele plokile ja põranda betoonile, ja siis saaks juba vaheseina karkassid jne ehitada. On kellegil kogemust või oskab mingit veel paremat varianti pakkuda? Kuna mul meeletut eelarvet taga pole ja hakkaksin siis jupikaupa ja suveprojektina seda tegema ja üritaks maksimaalselt olemasolevat materjali kasutada mis mul seal ümberringi olemas on.
Ootan häid ettepanekuid ja kindlasti ka mahategemisi kui mu ideed väga debiilsed on, hetkel enda peas tunduvad need väga loogilised ja kõige lihtsamad lahendused aga tihtipeale inimesed ise ei saagi aru kui lollid nad on