Esmalt mainin ära, et olen siin foorumis uus liige ja seega vabandan ette kui postitamisega mingiseid reegleid rikun.
Nimelt on mul siis pikalt seisnud üks vana saunaruum mida noore ja rumalana lammutama hakkasin(tol ajal oli ta juba kütmiskõlbmatu).
Lammutus jäi pooleli siis kui punastest tellistest voodrit lammutama hakkasin ja sealt tagant tuli välja paksust metallist, peaaegu ääreni maakive täis ning 1,7m pikk ja 70cm läbimõõduga jurakas.
Möödunud on sellest ajast tublid 6-7 aastat ning täna siis sattusin seda kerist uuesti vaatama ning uurisin asja. Tegu siis vana vene kerise, kast kerise ja mis iganes nimed sellel veel on,
Nii palju kui ma asja uurida olen jõudnud siis valdav enamus on öelnud samat asja: väärt keris, tasub taastada.
Siit ka siis soov teha siin foorumis postitus ning saada head ning asjaliku nõu kuidas sellele Vanakesele saaks eluvaimu sisse puhuda. Lootust anti, et sellest saab ilusti asja ning esialgne plaan ongi kerise osa toimima saada ning siis plaan taastada leiliruum ja ka eesruum. Taastada soov täpselt selliselt nagu see kunagi oli, ehk siis säilitada kõikide materjalide naturaalne välimus.
Lisan ka alla poole paar pilti. Katsun lähipäevil natuke paremad ja arusaadavamad pildid teha.
Aga kui kellelgi on kogemust ning huvi nõu anda siis oleksin väga tänulik ning tööde käigust plaan teha ka pidevalt ülevaade, tulevaste foorumikülastajats jaoks, et saaksid ka nemad vajadusel sama abi kasutada.
Siit ka olekski soov teada saada, mis on põhilised asjad sellel kerisel, mida peab kindlasti jälgima?