Vahendajad

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
sebastian
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Re: Vahendajad

Lugemata postitus Postitas sebastian »

Ehituses nagu ka igalpool mujal käib spetsialiseerumine. Ükski töötaja ei saa ühtmoodi korraga olla tugev näiteks pottsepatöödes , elektritöödes ja maalritöödes. Ja kui ta ise arvab , et on tugev, siis ta järelikult ei ole professionaal. Tellijale on parem aga suhelda ühe inimesega, ehk siis nn. mänedžeriga, kes vastutab kogu objekti eest , ning omakorda suhtleb alltöövõtjatega ehk professionaalidega, varub materjalid jne jne. Ja mis selles halba on, kui ka mänedžeri töö saaab tasustatud? Alltöövõtjatel omakorda ka muret vähem, et kust tööd leida...
PS. Ise olen tellija....
koppees
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas koppees »

Nõus.
Aga isiklikult suhtleksin pigem otse tellijaga, eriti kui n.n. mänedžer pole ehitusala spetsialist. Ja kui keegi tellija soovib sõbra, tuttava, või sugulase näol ebapädevat lüli enese ja ehitaja vahele, siis võiks vähemalt aru saada, et lõpphind tuleb ka vahenduse võrra kallim. Miks peaks ehitaja oma taskust kinni maksma vahenduse, millest ta midagi ei võida. Võtke või 100 vahendajat vahele aga makske selle eest ise.
Aga ehitamine pidavat ju niigi kallis olema. Imelik suhtumine meil siin Eestimaal - tegija ei pea midagi saama, aga mõned peavad saama ilma tegematagi.
Viimati muutis koppees, 03 Veebr 2008, 09:14, muudetud 1 kord kokku.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

koppees kirjutas:Võtke või 100 vahendajat vahele aga makske selle eest ise.
Noh, kui sa nüüd kristalselt aus oled, siis niiehknii tuleb kõik tellija taskust... :)
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Kui leiate hea manegeri siis selle tulemuseks saab olla vaid hulk kokkuhoidu!!!Mingi sulleriga tegeledes võetakse teil viimne sent...
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
koppees
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Külaline kirjutas:
koppees kirjutas:Võtke või 100 vahendajat vahele aga makske selle eest ise.
Noh, kui sa nüüd kristalselt aus oled, siis niiehknii tuleb kõik tellija taskust... :)
Kõik on suhteline.
koppees
Korralik postitaja
Korralik postitaja

kaminahi kirjutas:Kui leiate hea manegeri siis selle tulemuseks saab olla vaid hulk kokkuhoidu!!!Mingi sulleriga tegeledes võetakse teil viimne sent...
OLen nõus. Ja eriti hea oleks kui manageri headust ja kokkuhoiu suurust kuidagi mõõta saaks.

Usun, et saab ka ilma managerita. Kui ehitaja ja tellija käituvad nagu koostööpartnerid :hello: :hello: , mitte kui teine-teise kõrilõikajad. :mrgreen: :mrgreen:
Viimati muutis koppees, 03 Veebr 2008, 18:46, muudetud 1 kord kokku.
sebastian
Uus kasutaja
Uus kasutaja

[/quote] Kõik on suhteline. [/quote]
Mis mõttes suhteline? Kas ma maksan näit. managerile 150 kr/h ja tema annab sellest sulle 100 ja 50 jätab omale või siis annan sulle 100 ja 50 managerile teeb see ju sama välja? Või arvad sa , et peaksin sulle 150 ja managerile veel 50 maksma? Tutkit! Kui sa oled nõus tema alluvuses 100 kr/h töötama, töötad sa ka minu alluvuses sama hinnaga või siis istud kodus ja ootad paremaid pakkumisi... :)
PS. tunni hinnad näitlikud...
sebastian
Uus kasutaja
Uus kasutaja

koppees kirjutas: OLen nõus. Ja eriti hea oleks kui manageri headust ja kokkuhoiu suurust kuidagi mõõta saaks.
Arvan, et peamine kokkuhoid tuleb sellest, et sa ei pea aega raiskama klientide otsimisele, hinnaläbiraakimistele ja muudele sellistele asjadele, vaid võid kindel olla (niipalju kui hetkel üldse milleski kindel saab olla) et sul on enamvähem kogu aeg töö olemas. Seda näitab kuu sissetulek, ehk siis tasustatud töötundide arv kuus. Kindlasti saavad osa meistreid ilma hakkama, kuid arvan et algajamatele oleks see igati abiks.
koppees
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Tellija soovib ehitajat kehtivate turuhindadega. Kui vahendaja vahel, siis ju hind ehitajale vahenduse võrra madalam.
Ei istu kodus. Teha on alati.
koppees
Korralik postitaja
Korralik postitaja

sebastian kirjutas:
koppees kirjutas: OLen nõus. Ja eriti hea oleks kui manageri headust ja kokkuhoiu suurust kuidagi mõõta saaks.
Arvan, et peamine kokkuhoid tuleb sellest, et sa ei pea aega raiskama klientide otsimisele, hinnaläbiraakimistele ja muudele sellistele asjadele, vaid võid kindel olla (niipalju kui hetkel üldse milleski kindel saab olla) et sul on enamvähem kogu aeg töö olemas. Seda näitab kuu sissetulek, ehk siis tasustatud töötundide arv kuus. Kindlasti saavad osa meistreid ilma hakkama, kuid arvan et algajamatele oleks see igati abiks.
Sellega olen päri. Üksi kõigega tegeldes jääb lobi jälle lahjaks.
koppees
Korralik postitaja
Korralik postitaja

On üsnagi suhteline, mis on vahendamine.
Tegelikult on ehitusalases terminolooogias ammugi käibel termin - peatöövõtt.
Süsteem selline siis, tellija sõlmib lepingu ühe ehitusettevõtjaga, kes täidab peatöövõtja kohustusi ( mänedžer(kui see sõna mõnele paremini meeldib)), Teostab enamuse töid oma jõududega ja osa eriti spetsiifilisi töid ostab alltöövõtu korras sisse. Sisuliselt vahendab alltöövõtjate tööd. Professionaalsuse taset ehituses minu arvates näitab optimaalsuse reegel:
NII PALJU KUI VAJALIK, NII VÄHE KUI VÕIMALIK. Igas asjas. kogused, ajad, tugevused...
Kui ehitamine (alates projekteerimisest kuni lõppviimistlusemi) toimib selle reegli järgi siis on minu arvates poffesionaalsuse tase kõrge. (Erandiks siin on vaid tellija soovide arvestamine) Seega, ka vahenduse osa peaks olema NII PALJU KUI VAJALIK, NII VÄHE KUI VÕIMALIK. Ja kui on vahendus, siis vahenduse võrra peaks olema ka ehitusmaksumus kõrgem.
Mitte ei pea alltöö tegija "orjapajukit näsima" nagu praktilises elus kohtame.
Hea peatöövõtt, prpjektijuhtimine aga tähendaks ühtlasi seda, et ÕIGESTI tööde korraldamisega saavutatakse kokkuhoid, mis toob tellijale omakorda kasu.
Ja muide kõigile, kes ei tea: Ka peatöövõtt peab olema MTR-s registreeritud.
MTR registreeringul on minu jaoks, muide, see tähendus, mingil tasemel EHITUSspetsialist (või mitu) peab seal ametlikult palgal olema.
Mitte aga nii, nagu praktilises elus iga päev kohtame, et mingi vennike on kuulnud kusagilt projektijuhtimisest ja peatöövõtust, ehitust veidi kusagilt eemalt näinud ja vat kõlbab kohe proff-firmasid juhtima ja vahendama.
Selliste tegelinskitega on mul isiklikult üsnagi kentsakaid kogemusi.
Jõudu!
Vasta