Suuremal katlal on suurem kolle ja laiem suitsukäik. Kuumad gaasid kaugemal küttepinnast. Veelkord - küsi oma katla pakkujalt 7 kW juures kasutegurit. Kui see on vaid mõni % erinevus siis võid julgelt võimsama katla ära osta. Kui aga juba 10% siis ma pigem ei ostaks - sul just see katel põhiosa ajast tiksubki 7 kW reziimis.vtl kirjutas: 01 Apr 2022, 19:25Ma tahaks väga teada, kuidas väiksema tulega see soojus "küttepindu kordagi puudutamata" otse korstnasse liigub ja miks sellisel juhul on suitsugaaside hulk ja temperatuur madalam kui täisvõimsusel?Kalvis kirjutas: 01 Apr 2022, 15:19.... 30% liigub suurem protsent otse korstnasse kohtamata kordagi küttepindu.
Miks ma seda soovitan. Tahkekütuse kateldel on just söekateldel nimivõimsuse juures kasutegur 80%. Pole ju paha. Aga puude küttes vaid 70%. See on juba halb, sest puudega kateldel on se ikka 80%. Aga poole võimsuse juures vaid 50%. See on juba nii halb, et mõttekas oleks kiiremas korras õige katel osta.
See et oleks ühtlasem radikatesse näitab mingit segase jutu peksmist. Kui tahad veel raha küttefirmale annetada siis tuleb sul kohe kindlasti osta kolmiksegisti. koos kalli juhtautomaatikaga. Siis saad rinna ette lüüa ja öelda - nüüd läheb mul radikatesse soe ühtlane vesi.Akupaaki soovitati ka 12kW katlale, et radikatesse mineva küttevee temperatuur oleks ühtlasem. Põhjenduseks toodi maaletooja-paigaldaja poolt just argument, et antud tüüpi katelde veemaht on suhteliselt väike. Jutuks tuli, et mingid teise tootja katlad on suurema veesärgiga ja ei vaja akupaaki. Kas Sa arvad, et see jutt on just antud katla klientide kiusamiseks ja/või rahakoorimiseks välja mõeldud või tuleb pigem paigaldaja kogemustest?
Akupaak pannakse katlast suurema küttevõimsuse vahepealseks puhverdamiseks kui majal on väiksem soojatarbimine.