Meil on kortermaja vastas ühisgaraaž. Meie garaažiboks on äärmine ja seega ei valmistanud mulle omal ajal(ca 15 aastat tagasi) probleeme garaaži välisseina külge kinnitada toru, et kaabel jookseks võimalikult kõrgelt(ca 4m), kortermaja välisseinal külge kinnitada konks, tõmmata nende vahele tross ja trossi külge kinnitada suvaline 3x1,5 pikenduskaabel. No loll olin veel tol ajal.

Seoses uuendamisideega tekkisid mõned küsimused.
- kas 2" toru peaks olema "mastiks piisav". 5m toru suhtega 3:2 ehk 3/5 torust õhus mastina ja 2/5 seina külge kinnitatuna?
- kas garaaži seina külge kinnitatavale "mastile" peaks külge keevitama vastutoe?
- kui jah, siis, kas tõmbele või survele?
- kas peaksin vedama 3x4 või 3x6mm2 kaabli? Arvamusi on olnud kahetisi. Kumb neist on mõtekam?
Korteri kilbis on garaaži jaoks eraldi 16A-ne KL. Garaažis tegutsen aeg-ajalt lume sulamisest lume tulekuni ja max tarbijaks on olnud ja saab olema 1F-ne inverterkeevitus, mille manuaal nõuab 16a KL-t ja lahja survepesur. Lume tulekust lume sulamiseni on sama kaabli peal max tarbijateks olnud seni 2x sõiduautode(diisel) plokisoojendused(a`300W).
Tänud ette arvamuste eest! Ei solvu kriitika peale.

OT. VE foorumi administraatorid või moderaatorid!
Millegipärast minu arvutis laseb õiges formaadis pilte avalikku ossa sokutada, aga PS-sse manusena sokutatuna viskab ette teate, et vigane jpg. formaat. Proovis kunagi ka minust targem asjale pihta saada, kuid ka tema hallrakud jäid jänni. Miks?