vasktoru betoonseina sisse
vasktoru betoonseina sisse
Lugemata postitus Postitas muumia »
On väidetud,et vaske ei tohi betooni sisse panna kuna tekib keemiline reaktsioon vase ja betooni vahel.
Kui ma vasktoru ära isoleerin,siis ei tohiks nendel kahel materjalil-vasel ja betoonil kokkupuudet olla,järelikult pole ka ju probleemi või kuidas?Mida arvate?Kui betoon ei niisku,kas siis üldse saabki mingit probleemi olla?
Re: vasktoru betoonseina sisse
Lugemata postitus Postitas voldemar »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Miks see montaazivaht hea on?voldemar kirjutas:parim on vasktoru isoleerida ja seejärel kanal täita montaazi vahuga, seejärel lõigata üleliigne vaht ja tasandada kasvõi plaadiseguga vms.Seda kõike muidugi kuivamiste järel.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas vanakala »
alupex tüüpi toruga oleks montaaz lihtsam ja odavam.
see oli minu soovitus....
Ütled ,et just raudarmatuuriga betoonis vasktoru küpse 3 aastaga.Miks?
Ise kasutan vasktoru(isoleerin plastkõriga),kuna vasktoru kannad on väiksemad,ei pea seina sisse nii palju uuristama.Muidu ülejäänud torustik ongi alpex toruga veetud.Vasktoru oli kavas joota.
Kas sa oskad äkki öelda ka kas fosforjoodisega sobib joota vasktoru ja segistikanda-seda kus ühes otsas1/2"keere teises joodetav ots.Mis materjalist see kand on?Kas seda kanda võib betooni sisse panna.
-
- külaline
-
- külaline
ma tõesti ei tea miks nii juhtub st. et ma ei ole uurinud asja. aga sõnad loeti proffide poolt peale juba lapse eas.
enda kogemused näitavad 25 aasta jooksul sama.
külaline:
mul ei ole lootusetuid olukordi eriti olnud! joodise koht ei muutu pehmeks eriti, pehmeks muutub pigem vasktoru ise. sedasi ka tehakse "lõõmutatakse" ja saadakse pehme vask. mina kasutasin vanasti üksikuid kanne milled sai ilusti kruviga seina pandud ja ei juhtu midagi. kui lina unipakiga pandud siis tuleb ilusti lahti ka 5a. pärast. meie teeme enamus juba alupex torudega ka oma sõpradele. vask on mõtetult kalliks läinud. vannitubades kasutame ka soojal ja külmalveel kollektoreid kust siis igasse punkti jookseb oma toru ja on suletav sulgventiiliga.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas toomas »
vannitubades kasutame ka soojal ja külmalveel kollektoreid kust siis igasse punkti jookseb oma toru ja on suletav sulgventiiliga

Ja kui palju peab kliendile seletama et nii on õige. Olen kogu aeg nii teinud ja kes on keeldunud sellega on kaup katki jäänud.
Toomas
-
- külaline
ma ei tea kuidas tartus on aga tallinnas on alupexi ja vase hindade vahe hulgimüüjatel 3x.
pehmet joodist on lihtsam kasutada kui kõvajoodist. näiteks saksamaal on kindlustamisel kliendi riski % kohe kõrgem kui on paigaldatud pehmejoodisega liited mitte ligipääsvatesse kohtadesse. soojal veel on isegi alupex kasulikum kui vask......, siis ei toimu lupjumist torudes ja ega vask ei ole ka päris õige joogivee toru pigem on plastik puhtam.
16x2 alupex tallinas kuskil 10-11 eeku meeter. isegi 12mm vaske sellise hinnaga ei ole võimalik saada.
-
- külaline
Vanakala netis nagin neil 18mm toru hinnaks 47 krooni,Tallinna hindu vaadates on odavam Saksamaal ara kaija.Vasktoru et seest lupjuks pole tahele pannud aga pronksist liitmikud kyll--kile tuleb peale,see ju oleneb veest.
Küsiks veel konkreetselt üle:Kas ma saan õigesti aru et betoon on ohtlik vasele ainult siis kui seal on niiske.Kui ma panen vase mingi plastikkõri sisse,et kuri betoon,krohv ligi ei pääseks siis ei ole ka probleemi.Kas valgevask kanna peab ka betooni uputades isoleerima.oleks kena kui keegi sooviks konkretselt vastata.Suur tänu!
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas toomas »
Vask oli pandud 2002, (Lasnamäel) 2005 oli küps. Torud olid paneelidesse sisse krohvitud. Kõik algas sellest et plaadid kukkusid seinast ja torude kohad olid ilusti niisked. Lahti võttes olid torud täiesti oksudeerunud, õhukesed kui ajaleht ja kui natuke painutasin pooleks kui kõrsik.
vannitubades kasutame ka soojal ja külmalveel kollektoreid kust siis igasse punkti jookseb oma toru ja on suletav sulgventiiliga
Ja kui palju peab kliendile seletama et nii on õige. Olen kogu aeg nii teinud ja kes on keeldunud sellega on kaup katki jäänud.
Toomas
Postitas Külaline N Jaan 31, 2008 08:48
Toomas sul on koik kodus,plekside too surve 10 atm ,vase lubatud surve 12mm-104atm,15mm-82atm,18mm-67atm,22mm-54atm jne.
Vanakala netis nagin neil 18mm toru hinnaks 47 krooni,Tallinna hindu vaadates on odavam Saksamaal ara kaija.Vasktoru et seest lupjuks pole tahele pannud aga pronksist liitmikud kyll--kile tuleb peale,see ju oleneb veest.
Kus ma siin räägin survetest?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas jan »
-
- külaline
minul ei ole kandadega probleeme olnud. enamus kannud olen muidugi paigaldanud puidust alusele. kannad ei teagi..... mis materjal täpselt. kui olen keevitanud gaasiga siis sulavad tihti erinevalt , vahest on neil bronksi rohkem sees vahest vähem aga harjutamine teeb meistriks.
mina olen võtnud keevis kohast 40cm ulatuses pikki toru eelnevalt katte maha ja peale keevitamist panen tagasi ja isoleerin elektrikuteibiga. kui seinapandav toru on olnud üle 12mm siis olen pannud külmavee torule lisa kooriku peale.
kohanud olen ka selliseid torusid(isolerimatta raudbetoonist) mis soojas, kuivas aga ikka omadega läbi.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas murmet »
Isolerides vasktoru, ei saa problasid tekkida, ära muretsemuumia kirjutas:Vaja kinnitada segisti betoonseina külge.See tähendab,et segistikannad tulevad otse seina seest ja vasktorule tuleb lõigata kanal seina sisse ja seejärel toru kinni krohvida.Seina sees hakkaks toru olema u.0,5m pikkuselt.
On väidetud,et vaske ei tohi betooni sisse panna kuna tekib keemiline reaktsioon vase ja betooni vahel.
Kui ma vasktoru ära isoleerin,siis ei tohiks nendel kahel materjalil-vasel ja betoonil kokkupuudet olla,järelikult pole ka ju probleemi või kuidas?Mida arvate?Kui betoon ei niisku,kas siis üldse saabki mingit probleemi olla?
- Builderman
- Uus kasutaja
Lugemata postitus Postitas Builderman »
-
- külaline
Mine “Veevarustus, kanalisatsioon, käimlad”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad