lattaed vajumine
lattaed vajumine
Lugemata postitus Postitas garage97 »
Riho
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Re: lattaed vajumine
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Kõige lihtsam eksperiment- võta oma mõõtudega plank, pane ta kuhugi otsapidi toetuma ja jäta seisma ca üheks kuuks. Viitsid, võid tulemusest siia ka teada anda, kuigi ma aiman, millise ilusa vibu saab pärast sellest plangust välja vesta.

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas xxx111 »
Inertsimomendi arvutamisel on kõrgus kuubis
So on oluline vahe kas 38 kuubis või 125 kuubis
Piklikke auke pole vaja / otste vahele peaks jääma vahe
-
- autodidakt
Kogu austuse juures sinu teadmiste kohta küsiks- kas sa, xxx111, võiksid vahest natuke inimlikumalt ka selgitada probleemi olemust.xxx111 kirjutas: 29 Dets 2021, 09:02 Läbipainde arvutuse juures on oluline ristlõike inertsimoment
Inertsimomendi arvutamisel on kõrgus kuubis
So on oluline vahe kas 38 kuubis või 125 kuubis

-
- külaline
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Lihtsalt huvi pärast, mis piklikud augud, kuhu? Mille paisumise vältimiseks?
-
- külaline
Et piklikud augud laseks puidul nö vabalt liikuda
Aga nii peeneks pole vaja minna - deformatsioonid on aga see kompenseeritakse kinnitusvahendi ava muljumisega
Puidu otste vahele peaks küll vahe jätma
-
- autodidakt
Kas ka 15-20-30 aasta perspektiivis? Ise küll loodaks pikemat aega, et ei peaks "vibus" plankudest tekkinud stressi tõttu hakkama psühholoogile maksma, selmet "istutada" poste väiksema vahega plankude vajumiste vältimiseks. Lisapostid on pikemas perspektiivis vaadatuna ju ühekordne väljaminek. Aed võiks olla ikka pikema vastupidavusega kui kolme aastaga ära tüüdanud suure toa seinavärv, mille ülevärvimine on põhimõtteliselt ühe päeva töö. Aga noh, võib-olla mõtlen üle.

-
- külaline
Esteetilist välimust 15a või rohkema perspektiivis ei taga ka suurem ristlõige
Aga ainult minu arvamus
-
- autodidakt
3m pikkused ja ainult otstest kinnitusega? Aga horisontaalkoormused? Tuul ei puhu vist ülevalt alla või alt üles? Ei usu, et keegi vaatab aiaplanke pikki aeda, et kas tuul on seda planku painutanud sissepoole või väljapoole. Ise vaataks vajumist horisontaalis. Kas vajuvad "vibusse" või ei. Arvan, et garage97 mõtles sama. Või olen sinu mõttekäigust midagi väga valesti aru saanud?xxx111 kirjutas: 29 Dets 2021, 22:17 Kui lähtuda koormustest so 38mm sihis mõjub vaid tuulekoormus siis sobilik

-
- külaline
38mm sihis koormuseks tuul
125mm sihis koormuseks omakaal
Läbipaine omakaalukoormuse mõjul arvestades roome mõju ~4mm (sille 3m)
-
- autodidakt
Ajafaktor sellele mainitud 4mm-le on milline? Kui sajab vihma ja öösiti jäätub ja nii 5 päeva järjest. Kas plangud võtavad tagasi oma esialgse horisontaalse kuju? 5 aasta jooksul, 10 aasta pärast? Kas ka 15 aasta pärast on vajumine ainult 4mm? Kui jah, siis seda 4mm-st vajumist 3m peale ei näeks keegi peale mu koduse direktori "kullipilgu".xxx111 kirjutas: 30 Dets 2021, 00:13 Läbipaine omakaalukoormuse mõjul arvestades roome mõju ~4mm (sille 3m)
Muide, kui mu kodune direktor teaks veel igatsugu normatiive, siis hullemat järelvalvet EV-s ei oleks olemas. Kusjuures, selles "kullipilgus" olen ka ise süüdi, sest professionaalse kretiinina olen tihtipeale osutanud võõrastes kohtades siseviimistluse vigadele.

-
- külaline
Sellist asja, et läbipainet (deformatsioone) ükskõik millise koormuse mõjul ei oleks pole olemas
Küsimus on deformatsioonide suuruses
Deformatsioonide piirväärtused konstruktsioonidele (koos vastavate koormuskombinatsioonidega, osavaruteguritega ja kombinatsiooniteguritega) esitavad standardid või teatud juhtudel ka muud asjaolud - nt klaasfassaade toetavatele konstruktsioonidele võib tingimused seada hoopis see, et klaas ei puruneks või nt mingitele taladele hoopis visuaalne pilt (situatsioon kus standard lubab küll üht läbipainet kuid see on visuaalselt häiriv)
Aedade kohta ei tea (ilmselt mingil viisil kokkuleppeline)
-
- autodidakt
Aitäh, see tsiteeritud osa kommentaarist on vägagi poliitkorrektne vastus. Ka teemaalgataja jaoks. Kõik tolerantsid/vajumised tuleb kirja panna Lepingus!!!!

-
- Ehitusguru
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 34 korda
Lugemata postitus Postitas Äärenurk »
Siin vist tuleks lahti rääkida, mis loom see roome on…
-
- külaline
-
- külaline
Väga õigeAia puhul võiks mõelda, kas see peab kellegi eest kaitsma ka või ainult ilu pärast olema.
So tuleb täpsustada lähteülesanne
Tere kõigile kes vastasid.xxx111 kirjutas: 30 Dets 2021, 11:28Väga õigeAia puhul võiks mõelda, kas see peab kellegi eest kaitsma ka või ainult ilu pärast olema.
So tuleb täpsustada lähteülesanne
Aeda on vaja eelkõige metssigade kaitseks. Küsimus on selles kas selliste parameetritega aed vajub ära nii, et silmal on kole vaadata. Loomulikult füüsikaliselt vajuvad kõik aiad olenematta aia tüübist ka kivist aiad vajuvad.
T'änud Urmas soovituse eest,Urmas kirjutas: 29 Dets 2021, 07:10 Sinu idee järgi selliste te mõõtudega ja postivahega plank vajub kindlasti. Mu alevipoja mõistuse kohaselt aitab vajumise vastu ainult väiksem postivahe.
Kõige lihtsam eksperiment- võta oma mõõtudega plank, pane ta kuhugi otsapidi toetuma ja jäta seisma ca üheks kuuks. Viitsid, võid tulemusest siia ka teada anda, kuigi ma aiman, millise ilusa vibu saab pärast sellest plangust välja vesta.![]()
Katsetan ja annan teada

T'änud Urmas soovituse eest,Urmas kirjutas: 29 Dets 2021, 07:10 Sinu idee järgi selliste te mõõtudega ja postivahega plank vajub kindlasti. Mu alevipoja mõistuse kohaselt aitab vajumise vastu ainult väiksem postivahe.
Kõige lihtsam eksperiment- võta oma mõõtudega plank, pane ta kuhugi otsapidi toetuma ja jäta seisma ca üheks kuuks. Viitsid, võid tulemusest siia ka teada anda, kuigi ma aiman, millise ilusa vibu saab pärast sellest plangust välja vesta.![]()
Katsetan ja annan teada

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu