Mul renoveeritud hoone ja stabiilne ~14,5mwh aastas millest kütteperioodil kulub ~10 - 11mwh aastas ja selle kulu suhe oleneb konkreetselt ilmast. 7 aastase statistika põhjal kulu suurus ikkagi suht ühte auku.trebla kirjutas: 02 Jaan 2022, 02:22 Algne küsimus käis elektrikütte osakaalu kohta Eesti elamutes.
Mina pakun välja jämedat hinnangut aastase elektriarve põhjal, nimelt :
- ainult valgustusele kulub aastas 1500-2000 kWh,
- kui leibkonnal on ka elektripliit - siis 3000 ja kui ka elektriboiler - siis max 5000 kWh aastas.
Kõik muu üle selle on elektriküte, kujul või teisel - olgu siis radikate või soojuspumpadega...
?
Igatahes vast täpsem hinnang, kui miskitest hooneregistrite andmebaasidst jälgi ajada...
![]()
Mul on võrdlusvõimalus eleringi veebis renoveeritud ja renoveerimata hoonetega ja ka võimalus võrrelda mõndade uusehitise tarbimist (sõbrad, sugulased). Vahet ei ole eriti renoveeritud hoonete puhul ja arendajalt ostetud uusehitistel õ-v küttelahendusega (kus kulu isegi väiksemal pinnal suurem), aga oluline eelis on tänapäevase ehitistega millel on hea maakütte lahendus ja mille isolatsioon, konstruktsioon on ise ennem läbi töötatud. Seal on võimalus need kulud üsna alla tuua.
Kellel ei ole elektrikütet, sellel on mingi muu küte ja neid mõjutavad teised hinnad. Energia vajadus on suuresti sarnane.