Hüdrotungrauda, kus pean kangi üles-alla nõkutama, variandina paluks mitte pakkuda. Juba ammu läbitud etapp ja liiga palju tööd. Asi peab töötama lihtsamalt.

Tänud ette ideede ja arvamuste eest!
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Lugemata postitus Postitas tabarabarap »
Lugemata postitus Postitas ifffff »
Redeli pealt?tabarabarap kirjutas: 05 Sept 2021, 15:56 Tunk minema, üles auk ja vintraud otse läbi ja lase seda padruniga üles alla
Mitte ei pelga klassikalist õlitungi, vaid ma ei viitsi kangiga lõkutada ja teise puudusena on liiga lühike käik.ifffff kirjutas: 05 Sept 2021, 17:11 Osta sinna pneumaatiline tungraud, kui klassikalist õlitungrauda pelgad.
Lugemata postitus Postitas pikk88 »
Võid ju üles reduktori/ülekande lisaks panna ning sellega saad keerutamise nurka 90 kraadi jagu muuta, kuid need trapetstungrauad on ühed lahjad aparaadid küll. Mäletan, kuidas ma kunagi üritasin ühe välipeldiku nurka tõsta ning tulemuseks oli ka vigane tungraud. Ainus boonus on see, et töötab tõesti igas asendis.Urmas kirjutas: 05 Sept 2021, 17:12Redeli pealt?tabarabarap kirjutas: 05 Sept 2021, 15:56 Tunk minema, üles auk ja vintraud otse läbi ja lase seda padruniga üles alla![]()
![]()
Lugemata postitus Postitas tequila »
Lugemata postitus Postitas ristu »
Ei ütleks, et see isend on mugavam. Oma isendiga ka ei vänta ega kruti, vaid vajutan akutrelli päästikut.ristu kirjutas: 06 Sept 2021, 11:19 Tere,
natuke OT aga kui mugavust taga ajad, siis soovitan sellist aparaati.
https://www.cidermill.eu/et/a/suruohupr ... roostevaba
Jõudlus on oluliselt suurem, väntamise ja kruttimise asemel vajutad nuppu lihtsalt. Lisaks ei pea riideid pakkima, üks masinatäis on 2ämbrit purustatud õunu.
Vähemalt minu ostetud tungidel ei olnud kaasas mingit passi, lihtsalt karbis ja karbi peal oli tungraua pilt ja tootja info- Made in China.tequila kirjutas: 06 Sept 2021, 10:32 Trapetstungidel on passis mingi maksimaalne kasutuskordade arv, ma väga ei eksi, kui ütlen selleks suurusjärguks 10..20 tsüklit.
Lugemata postitus Postitas pikk88 »
Täpselt nii. Mul ülemised hambad läksid katki ja selle tulemusel vajus ülemine pukk kõveraks ning kogu värk ei töötanud enam sihtotstarbeliselt.Urmas kirjutas: 07 Sept 2021, 06:47 Vahtisin eile korraks seda katkist trapetstungi ja tekkis jälle uitmõte.Iseenesest ei tohiks olla sellise konstruktsiooniga tungi DIY korras mingi raketiteadus, kuid mind jäi vaevama nende hammaste ülesanne keskmiste liigendite otstes. Kas need hambad hoiavad tungi liigendeid paralleelselt ja hoiavad trapetsi kuju? Mis juhtub kui neid hambaid ei ole? Hakkab loperdama?
![]()
Jah, kui hambad lähevad korra puseriti ja tagasi ei lähe, siis minu oma ka ei olnud enam päris trapets.pikk88 kirjutas: 07 Sept 2021, 07:04 Täpselt nii. Mul ülemised hambad läksid katki ja selle tulemusel vajus ülemine pukk kõveraks ning kogu värk ei töötanud enam sihtotstarbeliselt.
No tere hommikust! Üks 1,5t ja üks 2t survejõuga tungraud ei ole mu karkassile midagi teinud, vaid tungid ei pidanud vastu ja sa räägid silma järgi hinnates 1t-le survejõule vastupidamisest.kunn24 kirjutas: 07 Sept 2021, 09:40 Silma järgi hinnates 10 kN (ca 1tn) survejõule su karkass veel peab vastu.
Kah idee, kuigi see juhtreduktor(?) tuleks vist välja vahetada, puulõhkuja enda oma ei sobi kindlasti. Eks uurin veidi.kunn24 kirjutas: 07 Sept 2021, 09:40 Võta siis odava otsa võimalikult väikese jõuga puulõhkumismasin ja areta temast jõuseade oma asjanduse tarbeks.
Kah õigus, selle peale nagu kohe ei tulnudki.tequila kirjutas: 07 Sept 2021, 16:57 On need numbrid olnud mingil automaailma hiinakal ja mingil (vist Fordi) originaaltungil. Selle asja otstarve ongi ju võimaldada varuratast paar korda alla kruttida, ei enamat.
No need sõiduautode omad on ikka väga õhukesest plekist ja ega nad vist üle 1,5t tõstmist vastu pidama ei peagi.tequila kirjutas: 07 Sept 2021, 16:57 Äkki kusagilt lammarist saad veidi tõhusama. Kuigi nt kaubiku oma peale vaadates nüüd kordades paksemast rauast küll pole.
Lugemata postitus Postitas Hiid »
Lugemata postitus Postitas Hiid »
Sinu lingi teisel pildil on hambad väga ilusti näha. Minu lingilt ei saa essugi aru, sest pilt on tehtud nii, et tung kinnises asendis. Ja mulle sümpatiseerib isetegemiseks see konstruktsioon rohkem, ei pea oma peakest vaevama, et kuidas, kuhu ja mida keevitada. Kui muidugi kusagilt romulast sarnast ei leia.tequila kirjutas: 08 Sept 2021, 05:11 On ikka hambad, ilma trapets ei tööta. Ilma hammasteta konstruid vaata sellelt minu lingilt, taolise teeb valmis ise jah.
Lugemata postitus Postitas tabarabarap »
Surve töötab igas suunas ühtemoodi, võid ka alt üles lasta, panna raami kaldu, pressida küljele jne jne. On olemas ka väiksemad pneumaatilised tungid mis sinna vahele mahuvad ei pea midagi kruvima.
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025