Üks asi veel- kui pumba äravoolu väljund on ca 20mm, aga läheb üle 8mm-ks, kas pumpa koormama ei hakka?
Tänud ette arvamuste ja vastuste eest!
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Lugemata postitus Postitas jyrikg »
Ütleme nii, et nende kasutatud pumpade puudust ei tohiks tekkida.
Kas allpool oleva sildi pildi järgi ei ole võimalik midagi välja nuhkida?Kalvis kirjutas: 18 Mär 2021, 07:55 Vaevalt sul õnnestub hankida selle mootori täpsemaid andmeid kus oleks kirjas tööreziim (on sellised klassid).
Käisin keldris ja uurisin veidi mootorit. Mõistlikku jõudu kasutades tiivikut ära kangutada ei õnnestunud, aga targemaks sain vist niipalju, et magneti ja platskorpuse vahele satub vesi kindlasti. Magnetpool tiivikuga on eraldatud plastkorpuses ja mähise lamellid on plastkorpuse peal. Esialgu peaks vee temperatuur idee järgi olema ca +5*, aga kindlalt ei tea, sest ei ole kunagi mõõtnud kui soe/külm vesi tuleb 32m sügavusest puurkaevust. Igatahes külm on kindlasti. Eks ta 200-250l tünnis välistemperatuuri ja ja tsikulatsiooni tulemusena vist natuke ka soojeneb. Vee soojenemise viga tünnis saab parandada kaevust kaevust külma juurde lisades või vahetades.Kalvis kirjutas: 18 Mär 2021, 07:55 Kui vesi suudab piisavalt jahutada siis probleemi pole. Sel juhul on 24/7 täiesti lubatud.
Võib olla on mulle sattunud natuke parem isend, et nii kaua juba vastu pidanud.Kalvis kirjutas: 20 Mär 2021, 08:24 Just tuli tuttavalt vastupidine kogemus - oli pannud oma pesumasina äravoolupumba vett pumpama ja see kooles peale 30 minutit pidevtööd pukklaagrite surma
Visuaalsel vaatlusel tundub, et tal on ainult üks koht selle keerleva magnetpooli põhjas(kinnine) ja võib olla on üleval kah, aga ma ei saanud kätte tiivikut koos magnetpooliga. Eemaldasin parema soojusjuhtivuse huvides mähise ümbert plastikkatte. Mul peaks garaažis olema üks arvuti ventilaator ja ehk organiseerin mähisele tuult puhuma.
Lugemata postitus Postitas jyrikg »
jyrikg kirjutas: 18 Mär 2021, 09:09 Pesumasina pumpadel on omadus jõuetuks jääda. Tea, kas püsimagnet kaotab oma omadused. Vett lüüa ei jõua, tühjalt ringi käib küll. Omal masinal juba 2. ring neid ära vahetatud(2 tk on sees). Pealtnäha korras ja ringi käisid - vett pumbata ei jõudnud.
Käisin keldris ühe oma pahega tegelemas ja millegipärast tulid meelde need kaks tsiteeritud kommentaari ja jäin mõtlema, et miks mootorid ei toiminud, kuid mul pidas katse vastu. Viskasin ette mälupildi ja tuli meelde, et pesumasinate äravoolu mootorid on pesumasinas paigaldatud horisontaalselt. Kas see ei või mõjutada pukside kulumist? Minu katse puhul oli ja edaspidi jääb mootor vertikaalsesse asendisse ja seega idee järgi ei tohiks puksidele kulumise mõttes nii palju survet avalda. Oskab keegi midagi sellise teooria kohta arvamust avaldada?Kalvis kirjutas: 20 Mär 2021, 08:24 Just tuli tuttavalt vastupidine kogemus - oli pannud oma pesumasina äravoolupumba vett pumpama ja see kooles peale 30 minutit pidevtööd pukklaagrite surma
Lugemata postitus Postitas ifffff »
Mõnedel autodel on elektriline jahtutusvedeliku pump, mis on mõeldud salongisoenduse kontuuri toitmiseks. Otsi mõni selline. Töötab 12v pealt ja on juba tehases projekteeritud pmst 24/7 töötama.Urmas kirjutas: 28 Aug 2021, 09:49 Jätkan oma vana teemat järjekordse kulibinliku uitmõttega ja küsiks arvamust endast targematelt, sest ise olen selles valdkonnas nii loll, et ei ole isegi millegiga võrrelda kui loll ma olen.![]()
Oma projekti jaoks tegin pesumasina äravoolumootorist süsteemi. Töötas, aga asi on kuidagi kohmaks. Hetkel olen kasutanud uputatavat akvaariumipumpa. Töötab, aga surve võiks olla veidi suurem. Nädalake tagasi kallasin auto klaasipesupaaki kogemata ca 1,5l trimmeri segu. No oli teine kankus sama värvi, mis talvine klaasipesuvedelik. Egas midagi, vooliku ots pihusti küljest lahti, lasin tühjaks ja loputasin paar korda läbi. Tühjendamise käigus katsusin vooliku otsast tulevat survet ja avastasin, et see oleks mu projekti jaoks veel ideaalsem ja sellest ka järjekordne uitmõte.
Nüüd üks mind veel vaevav küsimus- kas klaasipesu pumba mootor peab vastu ca 6 tunnisele pidevale töötsüklile? Väljundiga 12V/2,5A adapter on mul täiesti olemas.
Tänud arvamuste eest ette!
Suurest uudishimust kiirel guugeldamisel märksõna "jahutusvedeliku pump" tuli esialgu igatsugu alumiiniumist jurakaid, aga märksõnale midagi juurde lisades tuli välja ka see, mida sa vist mõtlesid ja mida ka ise arvan olevat.ifffff kirjutas: 28 Aug 2021, 09:57 Mõnedel autodel on elektriline jahtutusvedeliku pump, mis on mõeldud salongisoenduse kontuuri toitmiseks. Otsi mõni selline. Töötab 12v pealt ja on juba tehases projekteeritud pmst 24/7 töötama.
Täitsa võimalik et peab. Mootorid projekteeritakse jahutusklassidele - S1 peaks olema pidevtöö 24/7 ja S7 just korraks töötab nagu klaasipesul.Urmas kirjutas: 28 Aug 2021, 09:49 Nüüd üks mind veel vaevav küsimus- kas klaasipesu pumba mootor peab vastu ca 6 tunnisele pidevale töötsüklile? Väljundiga 12V/2,5A adapter on mul täiesti olemas.
Lugemata postitus Postitas Walter2 »
Einoh, küsida võib ikka, aga mis on projekti sisu, ei saa kahjuks avaldada isegi siis kui projekt on edukalt tööle hakanud.Walter2 kirjutas: 02 Sept 2021, 16:11 Kas tohiks küsida mis eesmärgil seda mootorit vaja on? Ei suutnud kuskilt välja lugeda missugune projekt on käsil - kas mingi automaatne kastmissüsteem?
Lugemata postitus Postitas Walter2 »
Soetasin romulast töötava isendi, panin voolikud külge, kinnitasin alusele ja keldris proovides(ühel ämbril on kraan küljes) surve tundus olevat täpselt see, mida kogu aeg olin soovinud. Pühapäeval saab katsetatud reaalses töös. Selle auto tsirgupumba mittesihtotstarbelise kasutamise kohta käib lause, et mõeldud meestele, aga sobib ka naistele või vastupidi.ifffff kirjutas: 28 Aug 2021, 09:57 Mõnedel autodel on elektriline jahtutusvedeliku pump, mis on mõeldud salongisoenduse kontuuri toitmiseks. Otsi mõni selline. Töötab 12v pealt ja on juba tehases projekteeritud pmst 24/7 töötama.
Uudishimu on tappev! Kui oled notari juures testamenti tegemas ära käinud, siis avaldan.
Lugemata postitus Postitas suvaline »
Ju ta naise (võrgõiguslikkuse mõttes vist ka mehe, ka sooneutraalse) eest peitub keldrisse lauajalgu treima, mitu liitrit õllet kaasas ja ei viitsi trepist üles ronida paaki tühjendamaks. Vooluhulga suurendamiseks soovitaksin romulast rohkem pumpasid soetada (mis need üldse maksavad?) ja saab vooluhulka või siis nn tõstekõrgust suurendada. Katse tehti ämbriga, odavam oleks ehk mõni ämber juurde osta?
Eeh, suvaline, ära võta kommentaaridest suvalisi märksõnu ja moodusta nendest lauset vastavalt oma rikutuse astmele. Niimoodi mõeldes ja kombineerides sõnu paned ikka väga mööda projekti idee äraarvamisega.suvaline kirjutas: 10 Sept 2021, 18:29 Õunamahla transport vana mahakäinud pesumasina pumbaga? Mingi uus vein maistega a la vanad sokid ja higistatud linad bio est-ga?
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025