Mõni aeg olen mõlgutanud mõtet, et võiks endale järve äärsele krundile väikese suvemaja/suvise külalistemaja ehitada. Väikese 4x5m. Üks 20m2 ruum ja eraldi teisi ruume ei ole vaja.
Ega sellel teemal ei olekski otselest mõtet, kui telliks kogu töö ja sellega oleks ka asi ants.
Aga tahaks ise ehitada kogu asja algusest lõpuni. Vundamendist katuseni ja akende-uste paigaldamiseni.
Tuleb ka tõdeda, et mul ei ole eelnevat ehituskogemust. Aga on mõned sõbramehed, kes on sellel alal töötavad, küll aga sisemeestena. Müüride ja katuste tegijat ma ei tunne.
Aga... Esmane ideekavand näeb välja selline, et vundamendi valaks, seinad laoks plokist, krohviks välisseinad, siseseina värvitud voodrilaud ja kuna mul järve ääres vohab pilliroog nii mis hirmus, siis prooviks eksperimendi käigus ise seda talvel lõigata ja suvel paigaldada. Rookatus on selle ehituse juures ka kõige huvitavam asi ja minu arvates sobib see ka muu kompleksiga kokku.
Sestap ka küsimus rookatuse asjatundjaile, et kuna katuse kalle peab olema 45-50 kraadi, siis see teeb katuse
viilu kõrguseks umbkaudu 4 meetrit. kiire arvutuse kohaselt on katuse pindala umbes 60 ruutmeetrit, mis võib muutuda vastavalt sellele, kas ehitada otsad kokku või mitte. Hetkel on koos. Tundub viusaalselt ilusam.
Olen lugenud, et katusele kulub rookahle (63 cm ümbermõõduga roogudest punt) kümme tükki ruutmeetri kohta. Roo pikkus on umbkaudu 170 cm. Kas see tähendab siis seda, et 30 cm paksuse katuse ehitamiseks on vaja ca 600 rookahlu varuda? Tundub kuidagi paljuvõitu nii pisikese maja kohta.
Millisest plokist oleks kõige lihtsam sellist suhteliselt pisikest majakest laduda? Armeerimine on vajalik olenemata seinte suurusest? Uitmõttena oleks kena, kui seinte välised servad oleksid ümarad.
Siia alla panen pildikese, mis mul mõttes on ja kiiruga ära visualiseerisin.

Kive veel tellitud ei ole ja labidatki ei ole maasse löödud. Hetkel ainult indeefaas ja mõtlen, et kas on üldse šanssi eksperiment edukalt sooritada.
Tänan kõikide vastuste ja nõuannete eest.