OKjaguar3 kirjutas: 01 Mai 2021, 20:40 Jaguar3 lootis siit leida vastuseid ala ma olen teinud seda ja toda ja mul läks nii palju. Aga mina tegin sedasi ja läks nii palju, sõbral aga see osa oli teistmoodi ja läks nii palju.
Ja niimoodi reaalseid ehitisi analüüsides jõuakski Jaguar3 oma soovitud arvudeni välja.
Paraku tavaline asi on foorumites, keegi teeb pika teema, uurib ja puurib ja kui ükskord ära teeb ongi mees kadunud foorumist. No feedback. Tohutult on teemasid ilma vastusteta. Aga teemaalgataja ju kindlasti leidis lahenduse ja tegi ära. Ja teistele ei jaganudki.
Üks blogi oli kuskil netis kus naisterahvas pidas raamatupidamist majaehitusest. Seal on selgesti märgitud üksikasjalikult materjal ja töö, eraldi mis ise tehti mis lasti teha. Muidugi need hinnad seal on juba ajalugu, aga enam-vähem annab ikka aimu mis kui palju maksma läks. 2015 aasta oli siis kui ma ei eksi.
Eelmine aasta projekteerisin tuttavale eramu elamispinnaga ~180m2 + terrassid + rõdud + varjualused
Tean et selle ehitusmaksumus tuli ~ 300 000
Siin sees on vaid eramu - täisvalmis - köögimööbel koos tehnikaga + sisseehitatud mööbel
Puuduvad teed, platsid, haljastus jms
Mida Sa selle teadmisega peale hakkad teadmata mis konstruktsioonilahendused seal on, millised on piirdetarindid, mis on siseviimistlus, mis on välisviimistlus, mis on santehnika, mis on avatäited, mis on küte, mis on vent , milline oli töövõtu vorm jne, jne?
Kuidas see Sind aitab?