pelletkatel Ling

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
uviline
külaline

pelletkatel Ling

Lugemata postitus Postitas uviline »

Kas kellelgi on kogemusi tootja Benekov pelletkatlaga Ling. Valin katelt ja see on soodsa hinnaga. Komplektis on ka mahuti ja tigu, 25 kw, 44000kr.
trumm
külaline

Re: pelletkatel Ling

Lugemata postitus Postitas trumm »

no sellisel juhul on ntx pelle (katel + mahuti + tigu) veel odavam...
welz
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas welz »

Ling katla komplektis on selle hinna sees ka juba põleti. Mul ja naabril tuksub selline süsteem. Kasutegur oli vist vaid pisut peale 80%. Ma valan korra nädalas graanuleid punkri, naaber 2x, tal maja ca 250, mul 170 ruutu. Väikest kaminatuld naudime ka lisaks sõltuvast ilmast päeva kahe tagant. Tuhka võtan välja ja kerge puhastuse teen korra kuus. Teiste süsteemidega ei tea võrrelda, sest ei tea ju täpselt maja soojapidavust. 160 kilo nädalas, külmaga ca 30-40 kg rohkem.
trumm
külaline

nojah, küsija ei maininud põletit. ja kui pumbad ja muu mudru ka sees on, siis on juba hoopis iseasi.

aga eks see küttekulu sõltubki maja suurusest, toatemperatuurist (välistemperatuurist muidugi ka) ja soojapidavusest, see viimane omakorda soojustusest, akende pinnast jne.
mul maja suts peale 200 m2, seinad soojapidavad (aeroc ecoterm), aknapinda ca 35 m2., toas üldiselt +25C, 200l boiler suht suures kasutuses (käiakse tihti vannis, mitte dushi all) ja nende nullilähedaste ilmadega on pelletikulu ca 140 kg nädalas.

katel pelle, korstnasse minevad suitsugaasid ca 125C, tuhka võtan ca kord nädalas.
uviline
külaline

Lugemata postitus Postitas uviline »

Jah põleti on ka Ling katlal. Vaatasin , et FEB-is Pelle katel 36239, põleti iwabo villa s1 34672, tigu ,lõdvik 6933, mahuti 3068 kr.Kokku 80912 kr, nii et hinnavahe on enamvähem kahekordne.Kõik need asjad Ling-l hinna sees Samas jälle kasutegur Pelle katlal on 90%, Ling-i 81% vastu. Ei oska valida. Kuidas kasutusmugavus on, müügimees seletas et võib ise ära kustuda kuna elektrisüüdet pole. Kui suurt katlaruumi vajab Ling. Aitäh vastajatele.
jakoff
külaline

Lugemata postitus Postitas jakoff »

Ling on pask jäspi on tegija
trumm
külaline

pelle katlale võta pakkumine ka esbest, koos pumpade ja asjadega tuleb odavam kui sulle febist pakutud hind
trumm
külaline

ja kui elektrisüüdet pole, kas siis pead käima tikuga ise süütamas või? aga kui kodust ära oled? ja pidevat graanuli pealevoolu ju pole tarvis, kütma peab ju ikka etteantud temperatuuri järgi ning see tähendab, et katel ei küta kogu aeg, vaid süütab uuesti siis, kui temperatuur langeb
trumm
külaline

uviline, võta muga privas ühendust, KUI huvi on. elfriide ätt hot ee

mu sõbrale tehti esbest kuu aega tagaasi pakkumine, kus katel oli ca 10 000 odavam, põletiga umbes sama lugu, tigu koos lõdvikuga 1500 odavam jne. kogukupatus koos pumpade (3 ringluspumpa + tsirkulatsioonipump), paisupaagi, kaitseklappide, termoventiilide, keskkütteautomaatika (õueanduriga) ja 200 l soojaveeboileriga oli ca 70 000.
virgor
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas virgor »

Küsimus:3 ringluspumpa+tsirkulatsioonipump???.Mul on tagasivoolu peal 1 pump ainult ja aitab
Ahjud,pliidid,kaminad
www.hot.ee/kaminad
trumm
külaline

kusjuures mul endal on ka 3 ringluspumpa - 1 põrandaküttele, 1 radikatele ja 1 boileri jaoks.

täitsa huvitab, kas ja kuidas saaks ilma pumbata ka neis ringluse tagada?
welz
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Peale puhastamist süütan Benekovi ling katelt paberi ja pilbastega, süütevedelikuga. Muul ajal on tule kustumise vastu võimalik aega sättida mitme minuti tagant (soovituslik 20-30 minutit), ta ise 1-2 minutiks käima läheb, et graanuli hõõgumist hoida. Mul on katlaruum 2x4 meetrit, kus siis ka boiler ja muu põranda ja radikakütte süsteem sees.
trumm
külaline

ja kui peaks elektrikatkestus olema, kas siis on oht, et graanul kustub ja uuesti ei sütti?

kas on ntx võimalik sellele katlale mingi teine põleti, mis automaatselt süütab, külge panna?
welz
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Peale elektrikatkestust läheb automaatselt käima ja siis vist poole tunni jooksul kontrollitakse, kas temp. on tõusnud, kui ei ole jääb katel seisma, st. graanul ei hõõgunud piisavalt ja tuld ei tulnud üles. Endal on esimese kütteperioodi jooksul elektrikatkestusi esinenud küll, kuid nende pikkusi ei tea, siiamaani pole seisma jäänud, kui et graanul otsa ei saa. Teiste põletite külgesobimise kohta ei oska öelda. Lisaks veel see, et ise ostsin suurema punkriga variandi, kuhu mahub ca 180 kg napilt sisse, väiksemasse vast ainult pool sellest ja siis tuleb lihtsalt tihedam täitmine.
trumm
külaline

üsna väike mahuti siis. ma oma pelle katelt ostes loobusin mahutist, kuna see oli liiga suur, ei mahtunud mu katlaruumi. lasin plekksepal sobivate mõõtude järgi väiksema teha ja sisse mahub sinna ca 350 kg. täitma peab umbes 2 korda kuus
virgor
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas virgor »

trumm.Sorri mul on ainult põrandaküte. :bye:
Ahjud,pliidid,kaminad
www.hot.ee/kaminad
Vasta