Meil on uus väike maja, kus köetavat põrandaküttega pinda on 87 ruutu. Maad ostes saime arendaja poolt lubaduse (notariaalse lepinguga), et saame endale gaasikütte hiljemalt 31.12.2007. Arvestades seda lepingut ehitasime majja küttesüsteemi gaasikütte baasil ja kuni lepingus lubatud kuupäevani mõtlesime, et kütame maja balloonigaasiga.
Nüüd on aga asjalood keerulisemad ja me ei ole üldse kindlad, et maagaas meieni jõuab ja uurime millise kütteliigi vastu saaks ja oleks mõtekas oma maja kütmine vahetada. Balloonigaasiga ei jõua me küll maja kütta (hetkel läheb selleks kuus umbes 4000.- ja gaasi hind aina tõuse

Uurisin kõige pealt maakütet, sest selle küttesüsteemiga saab ära kasutada olemasolevat põrandaküttesüsteemi. Krunt peaks olema piisava suurusega, et maakütet peaks saama paigaldada (1177m2), aga erinevatest kohtadest saadud info puhul on mul jäänud silma, et alla 150m2 maja ei tasuks maaküttega kütta. Kahjuks ei ole ma leidnud mingi selgitust selle lausele. Kas keegi oskab öelda, kas on mõtet alla 100 ruudusele majale maakütet paigalda ja kui ei ole mõtet, siis miks ei ole see mõtekas?
Samas olen väga avatud ka kõigi teiste ettepanekutele, mis kütte vastu võiks olemasoleva gaasikütte ära vahetada (tahaks jätta kasutusse ka olemasoleva põrandakütte.