Miks 1?
Kui geomeetrilisi kujundeid kasutada, siis välispiirde pinnalt on kuubik parem kui plaat.
Lugemata postitus Postitas Äärenurk »
Miks 1?
Lugemata postitus Postitas xxx111 »
Välispiirde pind ei huvita...Miks 1?
Kui geomeetrilisi kujundeid kasutada, siis välispiirde pinnalt on kuubik parem kui plaat.
Mis kõrgust Sa küsid?Lihtsalt huvi pärast küsin, et kui kõrge see maja siis tuleks.
Lugemata postitus Postitas elektron »
Liiguvad endalgi mõtted betoonelemendi suunas, midagi võimalikult minimalistlikku nagu siin kirjeldatud.xxx111 kirjutas: ↑29 Mär 2021, 02:16 Teema pealkiri on betoonelement maja - sellest nagu järeldaks, et ei mõelda plokke.
Elementmajal on nn tavamaja ees palju eeliseid
Miinus on üks - hind
Aga iga mees ise otsustabki...
Isiklik kindel eelis järgmise maja jaoks on:
1 korrus
Kõik betoonelementidest (ka väljaspool viimistlus betoon ja värvimata vms vaid naturaalne matriitsiga betoon)
Lamekatus betoonpaneelidest (viilkatust lihtsalt välimuse pärast ei soovi)
Ja mõistlik ruutude arv (mitte üle pingutatud)
Palju panipaiku (mitte, et küll kuhugi nurka mahub)
Lugemata postitus Postitas T25 »
Mulle meeldib, et inimestel on erinevad maitsed. Mulle vastupidiselt just katus on üks element, mis maja juures ilmet saaks anda. Kivikatus näeb üsna kobe välja minu arvates.Lamekatus betoonpaneelidest (viilkatust lihtsalt välimuse pärast ei soovi)
Ma ei oska öelda kas kallis (see on väga suhteline) kuid jah - nö tavamajast tuleb EHITUS kallimKas seda kõike arvestades on betoonelement ikkagi kallis või mitte ?
Aga Sa mõtle veidi mis on monoliidi ja monteeritava vahe...Teemasse niipalju, et miks mitte kohe monoliitselt kõik valada. On ju vastavad raketisesüsteemid, mis kiirelt üles käivad ja siis armix betoon ja kogu muusika.
Paar päeva tagasi just vaatasin üht youtube-i videot , kus oli betoonmaja armixiga valatud. Ju siis ikka kannatab teha küll.xxx111 kirjutas: ↑31 Mär 2021, 22:59Aga Sa mõtle veidi mis on monoliidi ja monteeritava vahe...Teemasse niipalju, et miks mitte kohe monoliitselt kõik valada. On ju vastavad raketisesüsteemid, mis kiirelt üles käivad ja siis armix betoon ja kogu muusika.
Kui ma projekti "kirjutan" monoliit on tõenäosus 100%, et ehitaja koputab uksele ja küsib "kas ikka kuidagi monteerida ei saaks"
Ja jätke see armixi jutt kui ise ühtegi RB konstruktsiooni arvutanud pole...
Just - meil Eestis lihtsalt suurem osa insenere debiilikud või masohhistid - näed jamavad selle armatuuriga ja arvutavad ja joonestavad - tegelikult peks andma lihtsa märkuse: valage armixigaPaar päeva tagasi just vaatasin üht youtube-i videot , kus oli betoonmaja armixiga valatud. Ju siis ikka kannatab teha küll.
Sa ise ka aru saad kui loll jutt see on?Kui ma elaksin kuskil heas kliimas...Meie kliimas aga ma ei näe mõtet...
Paistab, et oled kinni jäänud mingisse eelarvamusse. Kunn24 näed tegi maja aluse plaadi armixiga ja pole hullu midagi . Samuti TTÜ katsed armixist vahelaega olid ju paljulubavad. Kandis 10 või 20 kordset koormust, täpselt enam ei mäleta, aga midagi sellist oli ju.xxx111 kirjutas: ↑31 Mär 2021, 23:33Just - meil Eestis lihtsalt suurem osa insenere debiilikud või masohhistid - näed jamavad selle armatuuriga ja arvutavad ja joonestavad - tegelikult peks andma lihtsa märkuse: valage armixigaPaar päeva tagasi just vaatasin üht youtube-i videot , kus oli betoonmaja armixiga valatud. Ju siis ikka kannatab teha küll.
Sa ise ka aru saad kui loll jutt see on?Kui ma elaksin kuskil heas kliimas...Meie kliimas aga ma ei näe mõtet...
Hea oleks aru saada ernevate elementide tööskeemidest, sisejõudude ja pingete jaotusest elementidesKunn24 näed tegi maja aluse plaadi armixiga ja pole hullu midagi
Ja sellepärast ongi enamus Eesti insenere debiilikud või masohhistid - tegelevad lollustega (armatuuriga)Samuti TTÜ katsed armixist vahelaega olid ju paljulubavad
Pole vaja kanda ei 2, 5, 10, 20 või 50 kordset koormust - vaja on kanda täpselt õiget koormustKandis 10 või 20 kordset koormust, täpselt enam ei mäleta, aga midagi sellist oli ju.
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Oeh! Hea kliima on kusagil seal ekvaatorist suts alla või ülespoole. Milleks on sellises kliimas vaja betoonist värki? Kas arvad, et oled mingi vaarao järglane, et vaja ehitada ja jätta endast järgi midagi monumentaalset? Sa ei pea olema misjonär, kes arvab, et kõik kohalikud on lollid, keda on vaja õpetada. Õpi kohalikelt, kes on on sealkandis elanud aastatuhandeid! Olen tööga seoses sattunud Tallinna vanalinnas vahtima tõtt ka 400 aastase ca 30x30cm tammepuust laetalaga. Kui see oleks ära võetud, siis üks 400 aastane maja oleks vist kokkukukkunud. Ja räägid armixist. Betoonist lepavõsasse sobituv suvesitamaja valmis? Sinu unistuste kliimasse sobiv ehitusmaterjal on sinu lepavõsasse ehitatud betoonist sitamaja kogumiskasti kogunud seedetegevuse jäägid segatuna aganate või õlgedega. Muide, väga looduslik ehitusmaterjal, ei tekita kliimasoojenemist ega jälajälge. Lihtsalt minu arvamused, ei midagi isiklikku.T25 kirjutas: ↑31 Mär 2021, 23:27 Kui ma elaksin kuskil heas kliimas ja oleks hea maatükk, kuhu võiks elu lõpuni ankrusse visata, siis võiks betoonmaja peale mõelda küll. Ma valaks monoliitselt, kasutaks vanade majade lammutusest saadavat lauamaterjali raketise ehitamiseks, seintesse topiks venelaste klaasfiibri armatuuri ja vahelagedes kasutaks roostevaba armatuuri. Suht lahe projekt oleks. Meie kliimas aga ma ei näe mõtet sellel asjal.
Ei ole veel, seinad on püsti ja sarikad on peal ning pool katust savikive on ka paigas. Praegu panen välisvoodrit, siis paigaldan vent torud( roostevabad) ja siis saab katuse ära lõpetada. Lõpuks veel siis seest vaja ära teha. No selleks suveks peaks valmis saama.Betoonist lepavõsasse sobituv suvesitamaja valmis?
Lugemata postitus Postitas pancho villa »
Irw, https://www.delfi.ee/artikkel/82712017/ ... lat-tanamaT25 kirjutas: ↑01 Apr 2021, 08:31 Urmas, ma tsivilisatsioonist ikka päris välja minna ei tahaks. Kuskil vahemere ääres , Hispaania, Türgi vms. Unistada ikka võib ju. Lamekatusega betoonmajal on suur pluss, tuul ei vii katust minema. Sealkandis võib ikka korralikku tormituult olla. Minu jaoks viilkatuse häda ongi pigem tormikindluses, mitte väljanägemises. Kas on keegi näinud- kuulnud, et torm mõne paneelika lamekatuse oleks ära viinud? Ei usu eriti. Samas viilkatuseid lendab tormiga pidevalt. Kui Eestist üks korralik torm peaks üle käima, siis oleks päris korralikud purustused taga. Korraliku tormiga lendavad ka kivid katuselt minema. Mina aga magan veneaegses paneelikas rahulikult, torm ei tee sellele mitte midagi.
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Lihtsalt huvi pärast, milline eelis neil on tsingitutega võrreldes ja kui palju neist odavamad/kallimad need on?
Lugemata postitus Postitas fastteam »
Väga õige tähelepanek...aga kui juba normaalsed aknad rääkimata suurest terassi avausest siis need "killivad ära selle seina hea U arvu...
Tunnistan ausalt, et näen esimest korda sellelt lingilt, et paneelikalt on katus minema jooksnud. No tegelikult siis tõrvapapp koos soojustusega, paneelid jäid ikka paika. Eks see uue aja soojustamine teeb asja keerulisemaks. Neid fassaade on ka nähtud, mis tuulega minema on lennanud kortermajade küljest.Lamekatuseid lendab ikka märksa tihemini minema, kui viilkatuseid. Tegu ei ole küll paratamatusega aga lihtsalt kurva asjaoluga, et viilkatuse võib iga mats valmis visata, lamekatus vajab oskajat.
Ma ei tea kas siit või kuskilt mujalt foorumist jäi silma, et veidi kehvemates tingimustes kipub tsinkplekist toru kiirelt läbi rossitama. Vaatasin ka plasttorusid, kui neil jälle see häda, et kardavad päikest ja muutuvad hapraks. Lõpuks võtsingi siis roostevabad korstnatorud, hind oli ca 40 euri meeter+muu pudipadi. Võtsin vähe tummisema toru, et kui whirleybird otsa panna, siis õhukeseseinaline ehk hakkab liialt vibrama. Roostevaba näeb üsna hea välja ka , ma kahtlustan, erinevalt plastikust ja tsinkplekist.Lihtsalt huvi pärast, milline eelis neil on tsingitutega võrreldes ja kui palju neist odavamad/kallimad need on?
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Mis happevihmasid sajab või intesiivset päikesekiirgust on sul seal keset lepavõsa? Sa ei ehitanud ju kõrghoonet, mis ulatab kõrgustesse ja paistab kaugele, vaid rääkisd oma teemas kui märkamatust ja loodusesse sulanduvast hoonest lepavõsas.
T25 kirjutas: ↑04 Apr 2021, 03:38
Tunnistan ausalt, et näen esimest korda sellelt lingilt, et paneelikalt on katus minema jooksnud. No tegelikult siis tõrvapapp koos soojustusega, paneelid jäid ikka paika. Eks see uue aja soojustamine teeb asja keerulisemaks. Neid fassaade on ka nähtud, mis tuulega minema on lennanud kortermajade küljest.
Lugemata postitus Postitas aero »
S.t. et kui tuul puhub, siis vent töötab. Aga kui ei puhu?
Eiei, kui äär on kinni, siis ei lähe keskelt kuhugile!
Mine “Betoon ja betoonitooted”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2021