õhuniiskus

Õhu vahetamine, õhu kuivatamine, õhu niisutamine, õhu jahutamine
zorro
Uus kasutaja
Uus kasutaja

õhuniiskus

Lugemata postitus Postitas zorro »

Küsimus palju peab olema õhuniiskus toas mul on 28% ja mis siis ette vötta
küttevahetaja
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 2 korda

Re: õhuniiskus

Lugemata postitus Postitas küttevahetaja »

kas ideaalne oli vist u 40-50%?
28% kindlasti liiga kuiv. On olemas õhu niisutid, aga kas nad toimivad, seda ei oska kommenteerida.
JAAK
külaline

Lugemata postitus Postitas JAAK »

Millest on tingitud liigne kuivus :?:
xxNIMETUxx
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »

arvatavasti kõige hullem elektri küte või soojuspump?
vee- ja küttesüsteemid, ventilatsioon, soojuspumbad, elekter, kodumasinad/seadmed: müük, projekteerimine, hooldus, remont 58367067 spegrupp@gmail.com
Silwer
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas Silwer »

Kui niisutit ei kasuta siis see 28% on kütteperioodil täiesti tavapärane (võib ka veel väiksemaid numbreid kohata). Kõige kuivem õhk on tavaliste elektriradikatega küttes. Aga selline niiskus tekib vabalt ka põrandakütet või veega radikaid kasutades. Inimtegevuseks loetakse normaalseks niiskuseks 40-60%. Kui järgid niisutaja valmistaja juhendeid kubatuuri ja pindala kohta (tavaliselt on üks niisutaja mingi 50-60m2 kohta) siis on vägagi hästi toimiv lahendus.

Ise kasutan Boneco 7136 ultraheli õhuniisutit aga siin on ka teisi võimalusi pakutud: http://www.soojuspumbad.ee/tooted.php?cat=17
trumm
külaline

Lugemata postitus Postitas trumm »

meuil niisutajad kontoris - boneco omad, külma auruga - täidavad oma ülesannet väga hästi

liigne kuivus tekib talvisel ajal kütmise ja külma aja madala õhuniiskuse tõttu. samas olen ma oma maja tulemustest üsna üllatunud - kui keskküttega korteris oli pidev probleem, et õhk liiga kuiv ja pidi õhuniisuteid kasutama, siis keskküttega majas püsib kogu aeg 50 ringis. vent pole veel päris valmis, seega köögist ja pesuruumist hetkel väljatõmme ei tööta (teen aknad õhutamiseks lahti), seega eks see tõstab ka niiskust, kuid tõenäoliselt pole asi ainult selles. majas ka paksust lauast laudpõrandad ja seintel savikrohv - oletan, et osa normaalsest niiskusest on sellest tingitud.
taastaja
külaline

Lugemata postitus Postitas taastaja »

Pane tähele,et külmade ilmade saabudes langeb see kohe päris kiiresti.
trumm
külaline

kuigipalju kindlasti! kuid siin mõni aeg tagasi oli väljas -5 -10 ja alla 48% ei langenud. pikema külma peale oleks ilmselt veel allapoole tulnud, aga siis oleks laudpõranda pesemine ka aidanud :)
jaak
külaline

Lugemata postitus Postitas jaak »

milles on probleem toas õhuniiskus 25% küte esimesel korrusel pöranda küte teisel radikad, mida teeb liigne kuivus halba, kas liigne niiskus pole halvem
taastaja
külaline

Lugemata postitus Postitas taastaja »

Eks kõige asjadega ole nii, et vähe või palju pole kunagi hea-kasulik, mõõdukalt ole ikka kõige parem.
Mõni jälle ei talu nii kuiva õhuniiskust. Minule sobib ntx 50 kuidagi kõige paremini ja hommikuti tuleb keel suulaest ka lahti :D
trumm
külaline

tervisele pole liiga kuiv õhk hea - limaskestad kuivavad, kopsudel raskem, immuunsusüsteem nõrgem, silmad kuivavad ja lähevad kergemini põletikuliseks, mõnel hakkab ninast verd jooksma jne. mõni (minusugune) talub seda ka subjektiivselt väga halvasti.
jaak
külaline

Lugemata postitus Postitas jaak »

millest tekib liigne õhukuivus kas puuduvast ventilatsioonis?
trumm
külaline

talvel on õhk oluliselt kuivem kui suvel
lisaks kütmisega läheb siseruumide õhk kuivemaks (võiks ju pikemalt seletada seda mehhanismi, kuid lõppresultaat on selline)
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

mul on praeguste ilmadega ahiküttega onnikeses 55%
Saunalaval oli 25% :roll:
trumm
külaline

hiid
mhmh, nii ta lähebki
soomlased soovitavad selle vältimiseks piisavas koguses leili visata - ka juba kütmise ajal, kui sa lõppresultaadiks tahad suht kõrget kuumust (muidu väga kuumas ei saa enam niiskuse jaoks piisavalt palju leili visata, kõrvetama hakkab)
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

Korter, mida üürin (õnneks väga ajutiselt), siin näitab õhuniiskuseks elutoas 21-22 :roll: Ma loodan,et mõõdik natsa ikka valetab,et nii madal ei ole. Kuigi ega hingamisel eriti hea ei ole olla. Aga palju ta vast ei valeta,sest läksin vannituppa mõõtma ja hakkasin sooja vett laskma vanni ning suht kiiresti tõusis 70-le.
Täna näitab õhuniiskuseks 15% :? Kas nii madal saab üldse õhuniiskus olla või näitab mõõtja mingied suva numbreid? Keskküte kütab kogu aeg.
Viimati muutis ponkskar, 25 Nov 2008, 13:28, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

ponkskar kirjutas:
Täna näitab õhuniiskuseks 15% :? Kas nii madal saab üldse õhuniiskus olla ?
ikka saab. Miinustesse ainult ei saa minna :lol:
trumm
külaline

õhuniisutajad on olemas. ja kui neid ei taha osta, siis märg saunalina radika peale (elektrikonvektorile muidugi ei saa panna)
skip128
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas skip128 »

Pagan, mul ka õhuniiskusega veits probleeme. Kütteperioodil langes 28-29% peale. Samas nagu kuivust eriliselt ei tunneta. Kuid hügromeetri näit ajab hirmu peale. Soetasin niisutaja, see huugas päev otsa, no sain 30-32% peale. Muidugi ruumid on suured, annab niisutada. Kütteks on põrandaküte, ventilatsioon tõmbab köögis, esikus, vannitoas, wc-s, freshidest tuleb värske õhk peale, õhk igal juhul liigub. Tekkis endal ka kahtlus, kas hügromeeter mitte ei uduta.

Vanematel näitab hügromeeter majas millegipärast 80%, mõtlesime need jublakad ära vahetada ja siis katsetada... :)
Viimati muutis skip128, 01 Dets 2008, 10:37, muudetud 1 kord kokku.
Priit Pärn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Priit Pärn »

jaak kirjutas:millest tekib liigne õhukuivus kas puuduvast ventilatsioonis?
Vastupidi, ventilatsiooni eesmärk on hoonest niiskuse väljaviimine. Kui Te niisutate, siis keerake ventilatsioon väiksema võimsuse peale, siis saab suhtelise niiskuse kõrgemaks. Tegelikult soovitan niisutit kasutada magamistoas nii, et see aur langeks voodi poole. Ruumi suhteline niiskus küll palju ei tõuse, kuid voodi kohal on õhuniiskus ok. Hommikul on hoopis teine tunne ärgata. Sellest on väga lihtne aru saada, sest mina isiklikult ei viitsi iga õhtu paaki täis valada ja siis on hommikul ärgates kohe vahet tunda.
garmont
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas garmont »

Olen nüüdseks nädala õhuniisutajat kasutanud. Ei leidnud hetkel õiget linki, tegemist http://www.topkliima.ee/shop/UID_372.html analoogjuhtimisega variandiga.

Tähelepanekud:
- vahe on märgata küll, näiteks siis kui näpp ninna pista (enam ei kostu krõbinat) ning ka silmadel on oluliselt mõnusam tunne.
- tuppa tossutatud õhuniiskus kaob päris ruttu, seade peaks pidevalt töötama et tast kasu oleks.
- päeval müra ei häiri (tavaliselt töötab samal ajal ka arvuti, mis on palju häälekam), aga öösel ei saa seda küll töös hoida. Võibolla kõrvalruumis, kui vahelt uks kinni oleks - pole proovinud.
- kui seade on veidi kõrgemale asetatud, siis enamasti põrand seadme juures märgatavalt ei niisku, aga paaril
korral olen maast ikkagi korraliku loigu avastanud. Ei saagi aru, miks see juhtus.

Küsimus teistele - kas jätate seadme terveks päevask tööle, kui ise kodust ära olete?
Ning kas kellelgi on samasgune seade? Seal saab reguleerida, et teatud õhuniiskuse astmest lülitab seade ennast välja. Auru ta siis tõesti enam välja ei aja, aga ventilaator jääb tööle ning õhku puhub ta endiselt välja. Kas nii peabki olema?
Tarmo T
külaline

Lugemata postitus Postitas Tarmo T »

ma ei tea küll mis seadmest sa räägid, sinu lisatud link ei tööta, aga arvatavasti peabki ventilaator tööle jääma, sest kuidas muidu seade teab mis on toas õhu niiskus kui temast õhk läbi ei käi või mis. ja müra puhul küsimus, kas arvuti müra on liiga vali? minul töötas küll arvuti ööd ja päevad kui mul veel oli laua arvuti, nüüd mul sülearvuti ja see on praktiliselt hääletu. mind ei häiri küll müra, hetkel magan õhksoojus pumbaga ühes toas, pole häda midagi, muidugi niiskuse sööb raibe ikka päris ära :(
Reevo
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas Reevo »

Õhuniiskus on suhteline temperatuuriga nii et talvel on see üsnagi kuiv ja tüütu (eeldusel et õues on - kraad) ja mingisuguse soojuspumbaga pole see raudselt seotud,aga hoidke ikka 40-60% vahel ja hommikul on teil hea tuju.

Soovitan ventagrekaati mis tunneb ise õhusaastet ja ka niiskusastet.
http://www.eestipuitmaja.ee
www.polüuretaanvaht.ee
PUR vahuga soojustamine ja termograafia teenused.
Aizar
külaline

Lugemata postitus Postitas Aizar »

Niih. Natuke spetside nõuannet vaja.

Boneco 7135. Ruum, kus asub, on magamistuba, ca 20 ruutu, suur voodi, kipsplaadiga seinad, passiivne õhutus, elektriküte (jah, tean, et ei sobi kooslus magamistoaks, aga mis sa vaesel ajal teed, üürikas pealegi)

Õhk täiesti kuiv, raske hingata, silmad kipitavad jne. Viimase 3 päeva jooksul olen niisutajast läbi lasknud ca 18L dest-vett (nii, et õhtul paned 5L sisse ja hommikuks on tühi :)) aga kõrgeim näit mida ma masina küljes oleval hügromeetril näinud olen, on 28! Õhk iseenesest on hulka mõnusam, teine tunne kohe ärgates.

Kas nii ongi normaalne või on midagi jama selle hügromeetriga? Kui palju võib ntx purukuiv kipsplaat sisse imeda ja kas sellest võib mingeid probleeme tekkida (arvestades et ruumi enda niiskus jääb alla 50-e)? Kas see protsess kunagi jõuab ka punkti kus ma ei pea kanistrite kaupa dest-vett koju vedama?

Proovin leida kuskilt teise hügromeetri, saaks üle kontrollida näidud..
--
Aivar
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Pole küll spetsialist, vaid samasuguse seadme kasutaja.

Kahju küll, aga kardan, et destvee kojutassimisest pääsed vaid siis, kui hakkad seda ise kodus valmistama, tavalist vett kasutama, või jõuab kevad kätte. Lasen tavaliselt paagitäie vett ööepäevas läbi masina ning 40 protsendini (millest peaks normaalne õhuniiskus algama) tavaliselt ei jõua, jääb 30-40 vahele (mõõdetud eraldi hügromeetriga, mitte seadme omaga). Kui niisutamine järgi jätta, kukub niiskus ööpäevaga alla 25%. Nii et mingit niiskuse "salvestumist" ei toimu, vähemalt minu korteris mitte.

Aga tõesti, pärast niisutaja muretsemist läks olemine tunduvalt mõnusamaks.
Vasta