saeketaste teritamine.
saeketaste teritamine.
Lugemata postitus Postitas Jüri122 »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 17 korda
- On tänatud: 62 korda
Re: saeketaste teritamine.
Lugemata postitus Postitas ifffff »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 54 korda
- On tänatud: 70 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
Kui on kallimad, tööstuslikud kettad siis võib mõte tekkida.
Kui sellest 18€ kahju pole siis võid ju selle teritusketta osta ja põlve otsas teritada proovida, aga midagi väga head ära sealt oota
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Ma tean, et mõned aastad tagasi meie kohalikus töökojas maksis ühe hamba teritus 0,20€. Aga jah, väiksemaid ja odavamaid kettaid on tõesti mõtekam uued osta kui kallisse teritusse viia.

Ükspäev Järvel, Tööriistamarketis hängides jäi silma hobiteritajale mõeldud saeketaste teritaja ja maksis teine 99€. Rakisel oli puha mootor ka küljes, mootori otsas teemantketas ja sai igatsugu nurkade alla väänata. Spetsifikatsioone ei vaadanud, kuid mälu järgi tundub, et ega sinna üle 300mm kettad vist ei läinud, aga võin ka eksida.

-
- autodidakt
Olen keraamiliste plaatide lõikamiseks mõeldud teemantkettaga teritanud kõvasulamist puuride otsi. Mingit efekti see ju andis, aga saeketaste osas jääksin eelkommenteerijatega ühele meelele.Jüri122 kirjutas: 26 Mär 2020, 19:54 Kas antud kettaga saab järkamissae ketast teritada relakaga`?http://www.tools24.ee/epood/Teemant-teritusketas/

Lugemata postitus Postitas Jüri122 »
Lugemata postitus Postitas Rando789 »
https://www.tooriistad24.ee/saeketta-te ... tele-230v/
-
- autodidakt
Kuna teema tuli uuesti aktuaalseks ja natuke aega ka mööda läinud minu sellest postitusest,ifffff kirjutas: 26 Mär 2020, 20:29 Mine vii kusagile saeteritusse. See peovahel teritamine mingit head tulemust ei too, keerad selle ketta lõplikult istmikku lihtsalt.
siis üks eelmise suve kogemus. Varajase ärkamisega nagu olen ja meie pere laiskvorst on direktor(tahab nädalavahetusel kauem magada), siis läksin ära maale nokitsema. Seal olles avastasin, et nurgasae ketas on nüri, mis nüri. Eks sai helistatud direktorile, et enne maale tulekut läheks poest läbi ja ostaks ühe uue ketta. Et relaka kohver oli kaasas ja selles ka teemantketas, siis asendustegevusena proovisin teritada. Ei mäleta enam täpselt, kas hoidsin ketast lapiti vastu lauda või oli relakas süles ja saeketas peos, kuid proovisin teritamisel jälgida terade nurkasid. Nagunii oleks ketas läinud äraviskamisele. Ja oi üllatust, peale põlve vahel "teritust"oli sael hoopis teine minek.Urmas kirjutas: 27 Mär 2020, 06:26 Olen keraamiliste plaatide lõikamiseks mõeldud teemantkettaga teritanud kõvasulamist puuride otsi. Mingit efekti see ju andis, aga saeketaste osas jääksin eelkommenteerijatega ühele meelele.

Kokkuvõtteks- kui ei ole täppistulemus(puhas lõige) tähtis, siis võib isegi üritada, vähemalt on proovitud anda endast parim.

Millegipärast arvan, et see ei ole professionaalseks kasutamiseks, kuid võin ka eksida. Ise tõmbaks paralleeli mingi noname ja normaalsema saeketi teritajaga. Nüüd olen omandanud kogemusi mõlemaga ja on ikka vahe küll.Rando789 kirjutas: 18 Veebr 2021, 19:38 Kui on rohkem kettaid ja kõvasti saagimist siis ilmselt tasuks osta selline saeketaste teritaja.
https://www.tooriistad24.ee/saeketta-te ... tele-230v/

Lugemata postitus Postitas tequila »

On "päris" hobikasutuse teritusrakiseid ka, need on lihtsalt plekist kokku keeratud jurakad, st võrreldavad ehituspoe ketiteritajaga.
-
- autodidakt

Minu arvates tema teritab seestpoolt. https://www.youtube.com/watch?v=Rka7oxDAako

Vaata seda- https://youtu.be/DXzD-TEcnrM
-
- autodidakt
No minu arunatuke/loogika järgi peakski nii teritama, mitte nagu oma eelmise kommentaari viites toodud videos.tequila kirjutas: 08 Mär 2021, 07:26 Mida sa täpselt mõtled? 3 seadistust / läbijooksu tuleb teha ehk siis igal hambal 2 pinda/lõikeserva. Nii seest kui väljast
Olin suures vahtimistuhinas ka seda näinud.

-
- autodidakt

Video ise siin https://www.youtube.com/watch?v=-FZtGtO ... oodworking
Tänud ette arvamuste eest!

-
- autodidakt

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 106 korda
- On tänatud: 267 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Kulub rutem vale joonkiirusega.Urmas kirjutas: 02 Juul 2023, 21:12 Üks küsimus- kui hull on asi kui panen teemantteritusketta platesae külge? Asi selles, et terituskettal on lubatud max 2800rpm, aga sael on 4500rpm.
Joonkiiruse (m/sek) arvutad ümbermõõdu järgi.

-
- Ehitusguru
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 34 korda
Lugemata postitus Postitas Äärenurk »
Siin on ikkagi ohutuse komponent ka. Tootja ei garanteeri, et suurema kiirusega tükke ketta küljest lendama ei hakka.
https://www.nautinst.org/resources-page ... -rpms.html
-
- autodidakt
Nonii, sain peaaegu valmis ketta hamba esikülje teritamise rakise. Üks täiendus ja viimistlemine on veel teha. Hamba tagumise osa teritamise rakise idee on mul peas olemas ja vaja ainult valmis nikerada. Oli mul üks pekkis ketas, millel teritamist katsetada ja hopaa, ei oodanudki sellist tulemust enda jaoks. Hamba pealt teritasin hetkel ilma rakiseta. Pilt kah.

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed