korsten ja kanalisatsioon

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
ahjuke
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 593
Liitunud: 18 Mär 2013, 18:44
On tänanud: 17 korda
On tänatud: 31 korda

Re: korsten ja kanalisatsioon

Lugemata postitus Postitas ahjuke »

rätsepa kirjutas: 14 Okt 2020, 21:21 veel sooviks targematelt pisut nõu küsida.
kui tervis, ilm ja palgatöö lubavad, siis tuleval nädalavahetusel ehk saaks juba servapidi korstnaga katusest läbi.
eelmine pits oli sirgete külgedega ja plekid lihtsalt enam-vähem vastu korstent. tõenäoliselt väga palju vett sealt läbi ei sadanud. mingit niiskusemuret vähemasti kusagil polnud.
aga ometigi viisakamad korstnad tehakse laiema astmega katuse kohale.
küllap saaksin kuidagimoodi ka seukse "räästaga" sisteemi tehtud. kuigi aega ja töömahtu oleks tublisti rohkem.
eks töö käigus otsustan. aga kuna laon aseri vat auktellistega, siis tahaks teada, kas astme tegemisel nähtavale jäävad augud topitakse lihtsalt segu täis või peaks selleks täistelliseid varuma? aseril vist sobilikke pole. peaks siis läti kive otsima. kas neid võiks samas kihis aseri vat kividega koos kasutada? või peaks siis tervikuna teistele kividele üle minema?
Saab ka vat-ist laduda,kui laienduse lõpetad siis ja augud segu täis.Kui teed laienduse siis viid korstna igast küljest 6cm laiemaks ja saadd tervete kividega ladudda.Kui alustad laiendust siis fikseerid korstna külge reika ja loodi ajad selle ja tõmbad korstna külge pitskruvidega või koormarihmaga ja laienuse kivid toetud reikale ja laod.ööpäev hiljem või praegu jahedate ilmadega paar päeva hiljem eemaldad reikad ja korras.Nii saad ilusa pitsi.Antiiki laon siis teen kah laiendusega ja eelpool kirjeldatud viisil.
Vasta