Sorry, minu otsus oli põhimõtteliselt esmareaktsioon/"kerge" ülereageerimine nendele ilusatele vahedele ja jutule seda Makroga likvideerida. Pole lihtsalt piisavalt kogemusi katustega ning ammugi mitte kivikatustega. Mingi kõhutunne ütleb, et ma pole sugugi mitte ainus kes seda teemat lugedes arvab samamoodi. Ükski täie mõistuse juures olev isik ju katust Makroga ei remonteerikunn24 kirjutas: 03 Okt 2020, 11:28 Sai ju öeldud, et vahuga saad kiirelt suured augud täis lasta. Sul on lihtsalt omad kreedod. Kui see nii on, mis sa siin ikka kurdad, tee nagu ise heaks arvad.![]()
Vanasti plätserdati katusekivide vahesid täis seguga, et see meeles oleks. Eriti harjakivide panekul. Nii, et kui vahed närvidele käivad ja tahtmine midagi ette võtta, tee sii nagu vanasti. Tassi katusele 20 kg kaaluvat seguämbrit jne. Lõpuks maitseasi, mida ja kas sinna üldse midagi topid. Kui harja ka ära kiletad, siis tehniliselt pole midagi vaja täiendavat tihendada. Vanasti kilesid ei kasutatud.
Harjatihendid

Nüüd oli vahepeal natuke aega elu üle järele mõelda ning otsustasin riskida ja jätkata vana plaani järgi. Jätan ilmselt kividele natuke suurema ülekatte, kui koos aluskattega ning siis on mul umbes pool aastat aega, et jälgida kas ja mis toimub. Kui hakkab kusagilt läbi tulema siis vaatan jooksvalt, kas proovin Makroga tihendada või läheb käiku mingi tihendimajandus või tuleb ajapikku pähe veel mõni muu mõte. Arvata võib, et kui katus paika laduda siis kindlasti vajuvad ajapikku kivid ka oma raskuse all tihedamaks.
Kogu selle meelemuutuse põhjustas ülemõtlemine ja netist nende teemade lugemine, kuidas ilma aluskatteta vajub isegi raudbetoonis vundament laiali. Samas olen näinud naabril täiskelpkatust mis umbes 30 kraadise kaldega ning samadest kividest tehtud. Pole 25 aasta jooksul midagi läbi tulnud. Vanarahvas teab rääkida, et jänesed šampust ei joo ja kui olukord väga vesiseks läheb siis erinevalt plekist või tõrvapapist on võimalik kivisid väga lihtsalt maha võtta ning järgmisel suvel tagantjärele aluskate paigaldada

Hetkel tänud soovituse eest.