Kivikatuse viltuse külje lahendamine
Kivikatuse viltuse külje lahendamine
Lugemata postitus Postitas laur4 »
Standardset lahendust sinna ei ole. Kas keegi on sellise asjaga varem kokku puutunud ning kuidas see lahendati?
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Re: Kivikatuse viltuse külje lahendamine
Lugemata postitus Postitas Urmas »

-
- külaline
Neelu või sellega sarnase lahenduse peale olen ka ise mõelnud. Selle osas vajab äärekivide kinnitamine natuke leiutamist.
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Katuse äärekivi alla jääb selle pleki serva üles keeramiseks 2-3cm peaks olema küll, et vihm tuulekasti ei uputaks. Ega vihm ei tule tsunamina.laur4 kirjutas: 17 Sept 2020, 23:15 Neelu või sellega sarnase lahenduse peale olen ka ise mõelnud. Selle osas vajab äärekivide kinnitamine natuke leiutamist.

- pancho villa
- Ehitusguru
- On tänanud: 28 korda
- On tänatud: 27 korda
Lugemata postitus Postitas pancho villa »
Lugemata postitus Postitas xxxxxxx »
taastaja
- pancho villa
- Ehitusguru
- On tänanud: 28 korda
- On tänatud: 27 korda
Lugemata postitus Postitas pancho villa »
Ta krt ikka teinekord tuleb päris hästi. Ma ise maadlen siin üheksakordse majaga, kus kaheksanda korruse laest tilgub, aga seda ainult vihma ja tugeva läänetuulega. Fassaadini on neli meetrit, jookseb piki paneeli. Üheksas korrus, natsa üle miljonieurone korter, on täiesti kuiv.
Arendaja/ehitaja on lahenduse leidmisest loobunud ja suhtleb korteriostjaga varsti juba kohtusaalis.

Katus (ja hoone enda sein) on viltu krundi kuju tõttu. Kuna tegu on renoveerimise, mitte uue ehitamisega, siis tellisin ainult eelprojekti muudatuste kooskõlastamiseks KOV-s. Enamus tööst on lihtne ning seetõttu ei näinud mõtet tööprojekti tegijat otsida. Ja vaevalt, et keegi selle tegemisest üsna väikse mahu tõttu ka huvitatud oleks olnud.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 54 korda
- On tänatud: 70 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 61 korda
- On tänatud: 117 korda
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Mina olen Monieri koolitusel osalenud kahel korral, aga ka päris mitme kivikatuse neelude ja kaldharjade ehitamisel praktiseerinud. Julgen kinnitada, et eelpool soovitatud kiviliim ja poolik reakivi + tilgaplekk + vajalikud töövahendid + tavapärasest natuke rohkem ajutööd aitavad asja konkreetsel juhul ära lahendada.RaJy kirjutas: 21 Sept 2020, 23:38 Kunagi sai Monieri kursusel käidud - väikestele kolmnurkadele oleks lahendus poolik reakivi, või väga hea liim.
Samas ei saa nentimata jätta, kõiksugu erijuhud võivad olla erilised ja omapärased (neid on tore "joonistada"), aga tüüpjuhud on klassika, lihtsamini lahendatavad ja üldjuhul ka kindlamad.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 54 korda
- On tänatud: 70 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
Mnjah - Sa ei saanud vist pooliku reakivi mõttele pihta. Vahet pole mitmel koolitusel käisid. Minule piisas ühest.vuuk kirjutas: 22 Sept 2020, 05:35Mina olen Monieri koolitusel osalenud kahel korral, aga ka päris mitme kivikatuse neelude ja kaldharjade ehitamisel praktiseerinud. Julgen kinnitada, et eelpool soovitatud kiviliim ja poolik reakivi + tilgaplekk + vajalikud töövahendid + tavapärasest natuke rohkem ajutööd aitavad asja konkreetsel juhul ära lahendada.RaJy kirjutas: 21 Sept 2020, 23:38 Kunagi sai Monieri kursusel käidud - väikestele kolmnurkadele oleks lahendus poolik reakivi, või väga hea liim.
Samas ei saa nentimata jätta, kõiksugu erijuhud võivad olla erilised ja omapärased (neid on tore "joonistada"), aga tüüpjuhud on klassika, lihtsamini lahendatavad ja üldjuhul ka kindlamad.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 61 korda
- On tänatud: 117 korda
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Huvitav, millest niisugune oletus?RaJy kirjutas: 22 Sept 2020, 23:57Mnjah - Sa ei saanud vist pooliku reakivi mõttele pihta. Vahet pole mitmel koolitusel käisid. Minule piisas ühest.vuuk kirjutas: 22 Sept 2020, 05:35Mina olen Monieri koolitusel osalenud kahel korral, aga ka päris mitme kivikatuse neelude ja kaldharjade ehitamisel praktiseerinud. Julgen kinnitada, et eelpool soovitatud kiviliim ja poolik reakivi + tilgaplekk + vajalikud töövahendid + tavapärasest natuke rohkem ajutööd aitavad asja konkreetsel juhul ära lahendada.RaJy kirjutas: 21 Sept 2020, 23:38 Kunagi sai Monieri kursusel käidud - väikestele kolmnurkadele oleks lahendus poolik reakivi, või väga hea liim.
Monier pakub paigaldusjuhendis kaldsete (viltuste) joonte (kald-harjade, neelude) lahendamise juures poolikut reakivi vältimaks tülikaid, liialt väikeseid lõigatud kivitükke. Lihtsalt tuleb sokutada poolkivi kusagile sobivasse kohta vahele, et muuta kivi sammu ja sellega muutub lõigatav kivitükk suuremaks. Suurema kivitüki paigaldamine on üldjuhul lihtsam ja püsib turvalisemalt. Juhendis (paigaldusjuhend 2016) on vastavad joonised 60...67. Olen seda "nippi" korduvalt kaldsete joonte juures kasutanud ja minu arust pole siin midagi arusaamatut. Poolikute kivide vajadus oleneb suuresti kaldse joone pikkusest, selle nurgast katuse suhtes ja asukohast.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed