Kui asi on efektiivne ja kasumlik siis turg võtab selle ette - nii lihtne ongiarenduseks on raha vaja ja minu ettepanek näitabki, kust seda saada
Kui vajab "toetust / sunnimeetodeid" vms siis on asjal mingi "puue"
Lugemata postitus Postitas xxx111 »
Kui asi on efektiivne ja kasumlik siis turg võtab selle ette - nii lihtne ongiarenduseks on raha vaja ja minu ettepanek näitabki, kust seda saada
Jah - ka see kõik on jabur...Populism on hoopis see, kui soomlased lubavad oma riigi CO2 vabaks teha...
Maailmas poolusele kõige lähemal elav rahvas... kõige esimesed, kellel oleks tõesti kütta vaja...
Maksavad ennast segaseks ja äkki teevadki ära?
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Asi ongi selles, et tegelikult on juba need maksustatud, iseasi kas õiglaselt.trebla kirjutas: 28 Aug 2020, 13:47 Aga mis on lahenduseks ?
Elektriauto, mida toidetakse hüdroenergiast, tuulest või PV paneelist...
Pumpajatele maks peale, 10 dollarit barrel. Bensuhind tanklas sellest ei tõuseks, sest kartell hoiab hindu niikuinii tarbija taluvuspiiril.
Küll aga tekiks päevas miljard dollarit vaba raha, millega tuulikuid, paneele ja uusi hüdrojaamu ehitada ning elektriautosid ....
Söega saaks sama nipi teha...
Gaasiga hiljem...
Lugemata postitus Postitas trebla »
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Ideed on õiged, kuid tänapäeva mõistes vägagi rassistlikud.trebla kirjutas: 29 Aug 2020, 07:39 näen, et mu idee hakkab vilja kandma ja toetajaid leidma![]()
Valged on Aafrikast ja Aasiast juba välja pekstud, lihtsalt neegreid ja asiaate ei tohi nende kontinentidelt välja lubada...
Ma olen täiesti nõus, et on siseasjadesse sekkumine...Teisesed lahendused on ka õiged - sündivuse vähendamine ja tarbimise piiramine.... aga see oleks riigi siseasjadesse sekkumine...
Vastupidi - tarbimiskoha maksustamine toimib kõige paremini. Sel juhul maksab saastaja. Sõidad autoga, toodad CO2 - maksadki kütteaktsiisiga loodusele tekitanud kahju kinni. Ja see poleks riigi siseasjadesse sekkumine, kuid tarbimist piiraks küll.trebla kirjutas: 29 Aug 2020, 09:15 ?
tarbimiskoha maksustamine ei toimi, sest kõik ei tee seda ja mittetegijad saavad muudel aladel konkurentsieelise. Pealegi killustab see vahendid... Mitu päikesepaneeli on Eesti maksuraha eest välja arendatud?
Ma pean silmas riigiülest maksustamist...
Väga õige - saadetakse - ja õige ongi, et saadetakseNeed 300 padurohelist võivad Taani kirjutada mida tahavad, viisakalt saadetakse kuuse alla.
Jälle õigeSõidad autoga, toodad CO2 - maksadki kütteaktsiisiga loodusele tekitanud kahju kinni. Ja see poleks riigi siseasjadesse sekkumine, kuid tarbimist piiraks küll.
Huvitav miks?tarbimiskoha maksustamine ei toimi, sest kõik ei tee seda
mittetegijad saavad muudel aladel konkurentsieelise.
Lugemata postitus Postitas IvoT »
mitte alatiKalvis kirjutas: 02 Sept 2020, 09:03 Inverterite hinnad on võimsusega korrelatsioonis - 2x võimsam inverter maksab ka 2x rohkem...
Lugemata postitus Postitas ping »
Inverterite maksumust tuleks arvestada koos "järelteenenduse" hinnaga ja kas "volitatud esindaja" on kättesaadav kogu seadme planeeritud kasutusaja jooksul.trebla kirjutas: 02 Sept 2020, 09:47mitte alatiKalvis kirjutas: 02 Sept 2020, 09:03 Inverterite hinnad on võimsusega korrelatsioonis - 2x võimsam inverter maksab ka 2x rohkem...
näiteks KACO Blueplanet 10, 15 , 20 jne KW
https://www.europe-solarstore.com/solar ... /kaco.html
Huawei 100 ja 60
https://www.europe-solarstore.com/solar ... uawei.html
Solaredge 15 ja 16 on üldse odavamad kui 10 ja 12
https://www.europe-solarstore.com/solar ... redge.html
Lugemata postitus Postitas Prill »
Lugemata postitus Postitas ping »
trebla kirjutas: 02 Sept 2020, 20:19 Ainuüksi GoodWe invertereid on täna seal heakskiidetute nimekirjas 38 tk.
See on valdkond, mis ikka areneb veel kiiresti, seega 10 aasta pärast on ka need praegused vananenud.
....
Super kommentaar!Tehnika areng on imeline.
50 aastat vana triikraud töötab ikka veel aga nutitelefon kus on 1000 000 pooljuhti ei tööta enam paari aasta pärast.
Ostsin 15 aastat tagasi vanainimesele telefoni Motorola F3 ja see täidab põhifunktsiooni ikka veel hästi (kord olen uue aku pannud).
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025