Katla sidumise hind?
siin arutletakse selle üle, palju tööd või materjalid maksavad. Tööpakkumisi siia mitte teha!
-
- külaline
Katla sidumise hind?
Lugemata postitus Postitas Miku- »
Katla paigalduse hinna vastu huvi?Jutt siis töörahast, pluss jupid .Katel,akupaak,põrandaring,radikaring.Majasiseselt kõik valmis ,ainult katlamaja.Tallinn,Pirita.Norm pakkumine = lööks kohe käed..
TEL.5644410
TEL.5644410
Lugemata postitus Postitas Tupsik »
Praegusel hooajal häid tegijaid enne uut aastat ilmselt ei saa. Seega ettevaatust
Aga hinnad on siiski väga erinevad , ning mina soovitan osa asju ise teha, kui põial just peopesast välja ei kasva.
Kunagi 93 aasta kevadel lihtsalt kohalik vald kuulutas, et enam sügisest kütma ei hakata.
Sügiseks ehitasime naabrimehega katlamaja valmis - 7 korterit küttesse.
Järgmine aasta lisandusid veel mõned korterid ja sai 2 katelt juurde ostetud. (Juba algul oli arvestatud kolme väikse katlaga.)
Keevitustööd olid ainukesed, mida tellisin. 3 kordse maja kõrgune teraskorsten sai lasta kokku keevitatud ja 5 tonnisest gaasimahutist sai koridori akupaak tehtud.
Katlamaja tasus ennast ära 2 aastaga, arvestades tookordseid viimaseid keskküttehindu. (Katlakütjat ja palka polnud, igaüks käis kütmas oma ajal)
Naabrimees polnud enne üldse torutööd teinud ja minul oli teadmine ning ettekujutus, kuidas asi välja peaks nägema. Käisime ka ühte sellist maja vaatamas, mis juba talve oli sellise katlamajandusega üle elanud.
Polnud siis veel arvutit kodus ega internetti, tänapäeval peaks asi algajal tunduvalt lihtsam olema.

Aga hinnad on siiski väga erinevad , ning mina soovitan osa asju ise teha, kui põial just peopesast välja ei kasva.
Kunagi 93 aasta kevadel lihtsalt kohalik vald kuulutas, et enam sügisest kütma ei hakata.
Sügiseks ehitasime naabrimehega katlamaja valmis - 7 korterit küttesse.
Järgmine aasta lisandusid veel mõned korterid ja sai 2 katelt juurde ostetud. (Juba algul oli arvestatud kolme väikse katlaga.)
Keevitustööd olid ainukesed, mida tellisin. 3 kordse maja kõrgune teraskorsten sai lasta kokku keevitatud ja 5 tonnisest gaasimahutist sai koridori akupaak tehtud.
Katlamaja tasus ennast ära 2 aastaga, arvestades tookordseid viimaseid keskküttehindu. (Katlakütjat ja palka polnud, igaüks käis kütmas oma ajal)
Naabrimees polnud enne üldse torutööd teinud ja minul oli teadmine ning ettekujutus, kuidas asi välja peaks nägema. Käisime ka ühte sellist maja vaatamas, mis juba talve oli sellise katlamajandusega üle elanud.
Polnud siis veel arvutit kodus ega internetti, tänapäeval peaks asi algajal tunduvalt lihtsam olema.
Lugemata postitus Postitas pelx »
ma ise paigaldaks umbes 15000- koos automaatikaga . ja arvestaks ka seda et keevitust ei kasuta! ainult keermestus ja AM. mutritega kokku.
teadmiseks!!
tellija peab alatti jääma "VÄGA rahul"
tellija peab alatti jääma "VÄGA rahul"
Re: Katla sidumise hind?
Lugemata postitus Postitas Raulka »
Kuidas AM mutritega kinnitused võrreldes keevitusega vastu peavad?
Otsisin netist ,aga ei leidnud pilti AM mutritest. Millised need välja näevad?
Lugemata postitus Postitas Silwer »
Mina olen kasutanud alati vasktorusid ja jootmisega ühendatavaid otsasid - väga lihtne toimetada ja ei ole vaja ka mingeid ulmelisi aparaate peale 500 eeguse leeklambi ja rauasae millega torusid lõigata.
Ei tea, millised näevad välja n.n. Ameerika Mutrid ja ikka soovid torudega ise tegeledaRaulka kirjutas:Kuidas AM mutritega kinnitused võrreldes keevitusega vastu peavad?

Ameerika Mutter. Nüüd tean, et sellised mul termovaril küljes ja veemõõtjale lähevad need ka.
Torudega pole ammu tegelenud. Viimati sai vähemalt üle 15a tagasi vanemate majal iseringvoolul keskkütte sisse pandud. Katlamaja ja selle keevitustööd sail tellitud.
Praegu ehitataval majal sai samuti tellida katlamajatööd ühest firmast septembri algul. Nüüd 3 kuud hiljem ei olnud see Pärnumaa firma suutnud oma iganädalasi lubadusi kohe või järgmine nädal tegema tulla ja ma lõpetasin selle firmaga ära. Selle aja jooksul sai uuritud tänapäevast katlamaja ühendusi ja skeeme.
Kui keegi normaalset pakkumist ei tee ja kohe töödega alustada ei saa, siis hakkan ise paigaldust tegema.
Siit foorumist olen palju abi saanud ja loodan tekkivatele küsimustele abi saada.
Torudega pole ammu tegelenud. Viimati sai vähemalt üle 15a tagasi vanemate majal iseringvoolul keskkütte sisse pandud. Katlamaja ja selle keevitustööd sail tellitud.
Praegu ehitataval majal sai samuti tellida katlamajatööd ühest firmast septembri algul. Nüüd 3 kuud hiljem ei olnud see Pärnumaa firma suutnud oma iganädalasi lubadusi kohe või järgmine nädal tegema tulla ja ma lõpetasin selle firmaga ära. Selle aja jooksul sai uuritud tänapäevast katlamaja ühendusi ja skeeme.
Kui keegi normaalset pakkumist ei tee ja kohe töödega alustada ei saa, siis hakkan ise paigaldust tegema.
Siit foorumist olen palju abi saanud ja loodan tekkivatele küsimustele abi saada.
Tegelikult pole ise paigaldamises midagi hullu. Iseküsimus on, kui palju see lõppkokkuvõttes odavam tuleb.
Kas tuleb survega süsteem või lahtise paisupaagiga?
Kas tuleb survega süsteem või lahtise paisupaagiga?
Tuleks kinnine süsteem, st siis survega süsteem.
Kokkuvõttes ei pruugi odavam tulla, aga sooja saaks majja.
Kokkuvõttes ei pruugi odavam tulla, aga sooja saaks majja.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas usr »
Tere
Minu Arvamus et kasutada am mutreid ja keermestiku oleks suhteliselt hea valik kui oleneb kõik ju toru läbimõõdust
kui kasutada toru kuni 1 1/4 oleks jah mõistlik keerestada. Samas keegi mainis et kasutaks vasktorusi. vabandust väga aga vasktorusi keskkütte juures kasutatakse vaid ioonkütte ja elekti kütte puhul. ülejäänud juhtudel soovitame ikkagi vana head raudtoru kasutada.( pluss võiks olla tsingitud / kestvus parem ja roostetavus suht null) niisisii
kelle lküsimusi saan ehk aidata ( Usr1@hot.ee )
3 aastat kogemust
Minu Arvamus et kasutada am mutreid ja keermestiku oleks suhteliselt hea valik kui oleneb kõik ju toru läbimõõdust
kui kasutada toru kuni 1 1/4 oleks jah mõistlik keerestada. Samas keegi mainis et kasutaks vasktorusi. vabandust väga aga vasktorusi keskkütte juures kasutatakse vaid ioonkütte ja elekti kütte puhul. ülejäänud juhtudel soovitame ikkagi vana head raudtoru kasutada.( pluss võiks olla tsingitud / kestvus parem ja roostetavus suht null) niisisii
kelle lküsimusi saan ehk aidata ( Usr1@hot.ee )
3 aastat kogemust
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit