mina vaatangi oma elektriarvet ja on ju odavamaks läinud....Eelnevast järeldub otseselt, et ilma taastuvenergiata oleks elekter odavam
Iga tarbija vôib selles veenduda vaadates oma elektri arvet
Ja ei ole vaja keerutama hakata
Sinu hind on soodne vaid seetõttu, et teised maksavad selle eest
Ja seni kuni seal arvel on vastav rida ei tasu taastuvenergeetikutel sõna võtta
ja ka minu arvel on taastuvenergiatasu ja mul ei ole veel ühtki päikesepaneeli pandud,,
ma ei ole taastuvenergeetik,,,,veel,,

samas sa ise eespool ei välista odavnemise võimalust :
- Aga mis siis kui elektri hind langeb 50% võrra
Jah,,, juhuslikult on tegemist riikidega kelle rahadega ongi välja arendatud päikesepaneelid ja tuulikud,,, st need ongi arendusdotatsioonid,, Teistel pole neid enam vaja maksta vaid neid esimisi ainult tänada,,,Kodutarbijate jaoks (keskmise suurusega tarbijad, kelle aastatarbimine jääb vahemikku 2 500 kWh...5 000 kWh) olid elektrihinnad 2019. aasta esimeses pooles ELi liikmesriikidest kõrgeimad Saksamaal (0,3088 eurot kWh kohta), Taanis (0,2984 eurot kWh kohta) ja Belgias (0,2839 eurot kWh kohta).
Kuidas mingi riik maksustamisega tegeleb, see on tema siseasi. Eestis näiteks puudub automaks selle klassikalisel kujul ja telerimaks jne. Taastuvenergiatasu omal ajal kehtestati, meid, maksudega mitteharjunuid ajab vihale, aga teistega võrreldes on see ikka madal.
Belgia aga on maganud maha oma energiatootmise moderniseerimise, nende tuumajaamad on ekspluatatsiooniaja ületanud ja tuleb (tulid ? ) ohutusnõuete tõttu sulgeda...
Ma ei pidanud siin silmas kreeklasi vaid araablasi, kes naftajärvede peal istuvad,,,,Nonoh, kui Archimedes elus oleks, siis ta kirjutaks vastu,
(kreeklased lükkasid küll elektriarvesse basseinimaksu lisaks vahepeal aga on selle nüüdseks pidanud vist välja võtma ?)
Kõigest hoolimata paistab, et meie praeguse PV buumi poolt tingitav maksusumma ei ületa omal ajal tuuleenergiale ette nähtud potti (32 miljonit ?). Tuulepott samas väheneb, sõltub muidugi sellest mida tehakse Tootsi pargiga..
tänased hinnad aga baltikumis koos Soomega Nordpoolis jälle konkurentsitult kalleimad.... eks ikka selle "odava vene elektri tõttu, mida Soomest ja Leedust pidavat sisse voolama..
https://www.nordpoolgroup.com/maps/#/nordic
"Kaabel Rootsi ? Palun! Aga mitte minu raha eest ! "