Mida see kaasa toob? Toob seda, et "kohustuslikkus" muutub seaduslikult kohustuslikuks.
Kuna siiani on Päästeamet minult ettekirjutuses nõutud just EVS 812-s kirjeldatud standardite nõuete täitmist, siis sellepärast esialgu just see. Miks sa arvad, et see on ainult minu huvides? Ise küll oma "suurushullustuses" arvan, et see on vajalik kõigi huvides, kellelt nõutakse riigiameti(Päästeamet) poolt mittekohustuslike "salajaste standardite" kohustuslikku täitmist. Kas tuleohutus ei olegi kogu Eesti kodanikkonna huvides?
Mis sa arvad kui otsustatakse teha EVS liiklusohutuse standard, kus on kirjas, et talvisel ajal on "kohustuslik" enne rooli taha istumist jope seljast võtta ja alles siis kinnitada turvavöö? Sina sõidad jopega, politseinik peab kinni ja hakkab sind trahvima selle eest, et sul oli jope seljas. Selgitustele vastab tuima näoga, et EVS nr.X on see kirjas, aga EVS liiklusohutuse standardi lugemine on tasuline. Muide, seda talvisel ajal jopeta sõitu propageeritakse juba ammu.
Aga mida ma siis kogu aeg taotlen on jauramisega? Seda ma ju tahangi, sest kui nende EVS 812 standardite järgimine on riigiametite poolt tehtud kohustuslikuks, siis las need olla sellisel juhul ka juba seaduslikult kohustuslikud. Ja kui on seaduslikult kohustusikud, siis ma saan ka kodus läpaka taga istudes teada, mille vastu ma olen ekinud või mida paremini teha. Ja seda enda ja enda kaaskondsete elude huvides.Küülaline kirjutas: 25 Aug 2020, 15:05 Ainuke tee on siiski olulisi standardeid määrusteks vormistada.