Miks see ühendustoru lõhkes?
Miks see ühendustoru lõhkes?
Lugemata postitus Postitas hellor »
Kas keegi oskab öelda või spekuleerida, miks segisti all olev sooja vee ühendustoru ühtäkki lõhkeda võis?
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 14 korda
Re: Miks see ühendustoru lõhkes?
Lugemata postitus Postitas Rabarebane »
Kas seda saab ka ennetada? Ses mõttes, et kas see ühendus lõhkeb kiiresti või hakkab ta vaikselt neid traadikesi juba tükkmaad varem välja ajama?Rabarebane kirjutas: 12 Aug 2020, 12:26 Sest need survekad kipuvadki materjali vananedes katki minema? Kui vähegi võimalik peaks kohtkindlates kohtades jäika toru kasutama.
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Kui nüüd selles mõttes rääkida, siis millise intervalliga kavatsed hakata kraanikausi alla kiikama? 2x päevas või korra kuus. Mitte ükski survevooliku tooja ei kirjuta, et kaks päeva enne vooliku lõhkemist hakkab traate irrutama. Mõni survevoolik võib vastu pidada 20+ aastat, mõni võib lõhkeda juba 20 tundi peale paigaldust.hellor kirjutas: 12 Aug 2020, 12:35 Kas seda saab ka ennetada? Ses mõttes, et kas see ühendus lõhkeb kiiresti või hakkab ta vaikselt neid traadikesi juba tükkmaad varem välja ajama?
Ennetusest kasutaja Rabarebane juba kirjutas.

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Tõenäosus pikaks tööeaks on suurem, kui see voolik on igatpidi pingevaba.
Lugemata postitus Postitas PraIIe36 »
Urmas, ära hakka jälle ülbitsema, kui midagi asjalikku öelda pole. Soovid Ehitusfoorumi hoiatust jälle saada?Urmas kirjutas: 12 Aug 2020, 13:12Kui nüüd selles mõttes rääkida, siis millise intervalliga kavatsed hakata kraanikausi alla kiikama? 2x päevas või korra kuus. Mitte ükski survevooliku tooja ei kirjuta, et kaks päeva enne vooliku lõhkemist hakkab traate irrutama. Mõni survevoolik võib vastu pidada 20+ aastat, mõni võib lõhkeda juba 20 tundi peale paigaldust.hellor kirjutas: 12 Aug 2020, 12:35 Kas seda saab ka ennetada? Ses mõttes, et kas see ühendus lõhkeb kiiresti või hakkab ta vaikselt neid traadikesi juba tükkmaad varem välja ajama?
Ennetusest kasutaja Rabarebane juba kirjutas.

-
- autodidakt
Ja sinu soovitus teemasse oli???PraIIe36 kirjutas: 12 Aug 2020, 13:46 Urmas, ära hakka jälle ülbitsema, kui midagi asjalikku öelda pole.

Vaatan oma profiili, no ei ole seal hoiatust kirjas. On ports arv postitusi, olen tänanud ja mind on tänatud, aga mida ei ole, on hoiatused. Millal ma eelmise sain? Ja kui nüüd saan, mis siis juhtub? Millest ma ilma jään?

Pigem küsiks, mis sinu soovitus oli? Natukene lööpida ja siis tulla tagasi ja öelda, et loe eelmist kommentaari. Tõsiselt vajalik postitus oli see, mida me küll sinuta teeksimeUrmas kirjutas: 12 Aug 2020, 17:49Ja sinu soovitus teemasse oli??? Kui huvi, tee minu kohta eraldi teema "Üldfoorum"-sse.PraIIe36 kirjutas: 12 Aug 2020, 13:46 Urmas, ära hakka jälle ülbitsema, kui midagi asjalikku öelda pole.Vaatan oma profiili, no ei ole seal hoiatust kirjas. On ports arv postitusi, olen tänanud ja mind on tänatud, aga mida ei ole, on hoiatused. Millal ma eelmise sain? Ja kui nüüd saan, mis siis juhtub? Millest ma ilma jään?

Mul on meili peal see kiri, kus ehitusfoorumi toimkond sind korrale kutsuda lubas, eelmisest aastast. Nagu ma näen ei ole ma ainus, kellega sa siin oma igavat elu sisustada üritad.
-
- autodidakt
Matsid jäävad matsideks ehk küsimusele pole viisakas küsimusega vastata. Kui sa ei suutnud mu postituse mõtet tabada, siis on see sinu isiklik viga, nii lihtne see ongi. Teen sulle siis puust ja punaseks ehk nende survevoolikute lõhki minekut on praktiliselt võimatu visuaalselt ennetada. Nüüd said aru? Ei usu, et said.
Oli vist jah midagi ja kirjutati, et keegi kitupunn ei olevat olnud rahul minu postituste sõnastusega. Miks sa emale-isale ära ei rääkinud, et kiusan sind? Äkki nad oleks võtnud telefoni ja helistanud mulle ja näo täis sõimanud, et solvan nende pojukest nimega Pralle. Või käskisid nad sul iseseisvaks hakata ja ise hakkama saada. Sul käib vist siiamaani peas pralle(loe: pidu).PraIIe36 kirjutas: 12 Aug 2020, 18:28 Mul on meili peal see kiri, kus ehitusfoorumi toimkond sind korrale kutsuda lubas, eelmisest aastast.
No sina oled nüüd küll kõikse viimane siin planeedil Maa, kelle peal oma elu sisustada. Ma lihtsalt ei lase ennast sinusugustest häirida.PraIIe36 kirjutas: 12 Aug 2020, 18:28 Nagu ma näen ei ole ma ainus, kellega sa siin oma igavat elu sisustada üritad.
Mode võiks minu ja Pralle vahelise vestluse ära kustuda, sest Pralle pole nagunii midagi teemasse öelnud.

Kes see mats on? Ma arvan, et see kes oma viha, pettumust, kibestumust või mida iganes siin iga foorumi teema algataja kallal välja elab. Vaata ikka korra peeglisse. Su ärplevaid sõnavõtte on ju terve foorum täis.Matsid jäävad matsideks ehk küsimusele pole viisakas küsimusega vastata. Kui sa ei suutnud mu postituse mõtet tabada, siis on see sinu isiklik viga, nii lihtne see ongi. Teen sulle siis puust ja punaseks ehk nende survevoolikute lõhki minekut on praktiliselt võimatu visuaalselt ennetada. Nüüd said aru? Ei usu, et said.
Su elu peab vist parajalt masendav olema, kui saad siin end bossuna tunda?Oli vist jah midagi ja kirjutati, et keegi kitupunn ei olevat olnud rahul minu postituste sõnastusega. Miks sa emale-isale ära ei rääkinud, et kiusan sind? Äkki nad oleks võtnud telefoni ja helistanud mulle ja näo täis sõimanud, et solvan nende pojukest nimega Pralle. Või käskisid nad sul iseseisvaks hakata ja ise hakkama saada. Sul käib vist siiamaani peas pralle(loe: pidu).

Aga huvitav, et sa endiselt kirjutad juba kolmandat postitust minu kohta? Ja sa ei lase end minust häirida?No sina oled nüüd küll kõikse viimane siin planeedil Maa, kelle peal oma elu sisustada. Ma lihtsalt ei lase ennast sinusugustest häirida.

Just ja kui ta selle teinud on, siis võiks ta ka kasutaja "Urmas" ära kustutada. Lööpimisi on niigi palju igasugustes perekoolides ja asjades. Jäägem ikka viisakateks.Mode võiks minu ja Pralle vahelise vestluse ära kustuda, sest Pralle pole nagunii midagi teemasse öelnud.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Suurem osa tänapäeva segisteid on just nendega komplekteeritud. Muidugi need segistite omad näivad küll paremad olevat, kui odavad eraldi müüdavad.kunn24 kirjutas: 13 Aug 2020, 00:20 Neid voolikuid ei tohiks üldse kasutada kortermajades või kohtdes, kus võib teistele pähe joosta või suur kahju sündida

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 57 korda
Lugemata postitus Postitas tabarabarap »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 106 korda
- On tänatud: 267 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Voolikud on segistiga kaasas sellepärast, et need mahuvad karpi koos segistiga ja on lihtsalt müügiargument.hellor kirjutas: 13 Aug 2020, 10:50 Aga mis oleks siis lahendus? Need kaasa antud ühendusvoolikud maha keerata ja jäigad asemele osta?
Segistitele saab eraldi juurde osta jäigad, segistile sobiva keermega, (nikeldatud) vasktorud, mille keerad otse segistisse.
Viimasel pildil oleva paigaldusega voolikute eluaeg lõppeb õige ruttu.

-
- Ehitusguru
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 34 korda
Lugemata postitus Postitas Äärenurk »
Kas ka Hansgrohe toodangul? Neil olid vist mingid sisse pistetavad?ping kirjutas: 13 Aug 2020, 11:07 Segistitele saab eraldi juurde osta jäigad, segistile sobiva keermega, (nikeldatud) vasktorud, mille keerad otse segistisse.
- pikk88
- Ehituspenskar
- On tänanud: 45 korda
- On tänatud: 45 korda
Lugemata postitus Postitas pikk88 »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 83 korda
- On tänatud: 82 korda
Lugemata postitus Postitas aero »
Nagu ka keegi juba ülalpool ütles, oli Urmasel piisavalt öelda teemasse. Mul sama kogemus, need vollad ei hoiata ette. Kui sa ei suuda kerge sarkasmiga vooderdatud teksti lugeda või ei suuda loetust aru saada, siis sa ei peaks käesolevat foorumit külastama! Või vähemalt mitte postitama siia sellist jama.PraIIe36 kirjutas: 12 Aug 2020, 13:46Urmas, ära hakka jälle ülbitsema, kui midagi asjalikku öelda pole. Soovid Ehitusfoorumi hoiatust jälle saada?Urmas kirjutas: 12 Aug 2020, 13:12Kui nüüd selles mõttes rääkida, siis millise intervalliga kavatsed hakata kraanikausi alla kiikama? 2x päevas või korra kuus. Mitte ükski survevooliku tooja ei kirjuta, et kaks päeva enne vooliku lõhkemist hakkab traate irrutama. Mõni survevoolik võib vastu pidada 20+ aastat, mõni võib lõhkeda juba 20 tundi peale paigaldust.hellor kirjutas: 12 Aug 2020, 12:35 Kas seda saab ka ennetada? Ses mõttes, et kas see ühendus lõhkeb kiiresti või hakkab ta vaikselt neid traadikesi juba tükkmaad varem välja ajama?
Ennetusest kasutaja Rabarebane juba kirjutas.![]()

Ma kunagi arvasin ka Orasest hästi aga vasakule-paremale keeratava toruga Orase köögisegisti hakkas juba aasta-kahega kummitihendite vahelt lekkima. Osta rem.kmpl, võta lahti, puhasta ja poputa, siis kestab jälle aastakese ära. No kaua võib?? Viimane 6 aastat on kõik Grohed (survevoolikutega...), seni on kõik hästi. Kui esimene lekkima hakkab, vahetan kõik voolikud torude vastu.kunn24 kirjutas: 13 Aug 2020, 10:28 Miks peab ostma voolikutega segisti, kui on saada ka ilma ja väga häid (näit Oras).
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 57 korda
Lugemata postitus Postitas tabarabarap »
oled lihtsalt liiga vähe nende muredega kokku puutunud.s ellised vollad tuleks kõik lihtsalt 5 aasta möödudes tuimalt välja vahetada ja alati kraan sisendi poolsesse otsa, et oleks võimalik lekke korral sulgeda ja kui sellist vollat juba kasutada, siis alati asendustoru naela otsas kõrvale riputada, et oleks kohe võtta, kui lekkima läheb.pikk88 kirjutas: 14 Aug 2020, 08:20 Aru ma ei taipa mida te nende voolikutega teete, et need läbi laskma ja lõhkema hakkavad.
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 12 korda
- On tänatud: 27 korda
Lugemata postitus Postitas suvaline »
Lõhkenud voolik oli kindlasti 15+ aastat vana. Ma ei ole lihtsalt kuulnud, et neid tuleks teatud aja tagant vahetada.pikk88 kirjutas: 14 Aug 2020, 08:20 Aru ma ei taipa mida te nende voolikutega teete, et need läbi laskma ja lõhkema hakkavad. Kui need vähegi mõistlikult paigaldada, ilma järskude painutamiste ja vinti keeramiseta, siis need ka kestavad. Mul pole küll elamises 15+ aasta jooksul mitte ükski survevoolik purunenud. Samuti pole ka tagasisidet kuulda olnud, et mõni minu tuttavale paigaldatud ühendus oleks mingi x aja pärast lekkima hakanud. Ainus, mida ma pole kunagi teinud, ma pole mitte kunagi tagasi pannud vana voolikut, mis on mingi teadmata aja juba seinas olnud sest aja jooksul ikkagi kumm väsib ja kui seda kinni-lahti keerates väntsutada siis mina küll öösel magada ei saa kartmata, et mingi hetk tuleb kõne kuidas kliendil elamine uputab.
Ma ei saa lihtsalt sellest aru, et miks need segistiga kaasas olevad ühendusvoolikud niivõrd pikad olema peavad? Nende pikendamine on ju lihtsam, sest lühemaks neid ju teha ei saa.
oled lihtsalt liiga vähe nende muredega kokku puutunud.s ellised vollad tuleks kõik lihtsalt 5 aasta möödudes tuimalt välja vahetada ja alati kraan sisendi poolsesse otsa, et oleks võimalik lekke korral sulgeda ja kui sellist vollat juba kasutada, siis alati asendustoru naela otsas kõrvale riputada, et oleks kohe võtta, kui lekkima läheb.
-
- autodidakt
Sa vist ei tea ka seda, et mida vähem igatsugu liiteid, seda töökindlam on kogu süsteem.hellor kirjutas: 19 Aug 2020, 16:11 Ma ei saa lihtsalt sellest aru, et miks need segistiga kaasas olevad ühendusvoolikud niivõrd pikad olema peavad? Nende pikendamine on ju lihtsam, sest lühemaks neid ju teha ei saa.

- pikk88
- Ehituspenskar
- On tänanud: 45 korda
- On tänatud: 45 korda
Lugemata postitus Postitas pikk88 »

Mine “Saunad, dussiruumid, vannitoad, sanitaartehnika”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed