Peno krohvimine

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
JaanKaer
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänatud: 1 korda

Peno krohvimine

Lugemata postitus Postitas JaanKaer »

http://pilt.delfi.ee/picture/1619071/

Selline on tuba seest - penoplast, 20 cm betooni, penoplast.

Seinad on betooni vajumisega kõveraks vajunud veidi. Liialt et katta seinad lausjalt kipsiga. Tark oleks siinkohal krohvida ehk need. Karkass võtaks liialt toaruumi ära ning seinad jääksid ka kuidagi minule häirivalt "kumisema".

Küsimus siinkohal - kuidas toimida eluruumis, kuidas sanitaarruumides - vannituba, kemmerg?
küttevahetaja
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 2 korda

Re: Peno krohvimine

Lugemata postitus Postitas küttevahetaja »

usu mind, krohvitud peno kumiseb veelgi hullemalt. Samuti ei saa sa midagi seina kinnitada.
jan
-
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas jan »

Huvitav ning õpetlik lugu, sest need legodest laotud vormid on veel üsna uus asi Eestis. Aga kui kõveraks nad läinud on ning kuidas? Kui on alt või keskelt kummis, siis ehk annaks vahtplasti nendest kohtadest õhemaks lõigata või lihvida?
trumm
külaline

Lugemata postitus Postitas trumm »

ise paneks krohvi asemel ilmselt midagi muud, penosein ju ka kumiseb

aga peno krohvimiseks tuleb ta kõigepealt armeerseguga teha (mul kasutati armeerimiseks serpo 410 thermounifix'i), peale seda siis juba sobiv krohv.
JaanKaer
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

jan kirjutas:Huvitav ning õpetlik lugu, sest need legodest laotud vormid on veel üsna uus asi Eestis. Aga kui kõveraks nad läinud on ning kuidas? Kui on alt või keskelt kummis, siis ehk annaks vahtplasti nendest kohtadest õhemaks lõigata või lihvida?
Näete! Olen ise ka täpselt samade järeldusteni jõudnud ka et sama kiiresti. Näitab, et ma polegi kõige rumalam siiski, olgugi, et ehitushariduseta :D . Ise mõtlesin ka et tuleks sedasi talitada - kui pole kõikumine väga meeletult suur, siis "hööveldada" pinnakihti õhemaks ning siis asetada peale kipsplaat.

Tulles tagasi legomajade juurde - antud hoone on kolmas omalaadne antud tehnoloogia - Quadlock - poolt loodud. Lähema teksti leiab kindlasti kodulehelt (http://www.quadlock.ee). Ehituse kohta reaalset fotograafilist materjali lisan allapoole. Betooni valades kõveraks nad (loe: seinad) väga ei lähegi. Punsuvad välja kohad, mis jäänud suurema tähelepanuta. Ehk siis piisavalt toestamata. Kaks kumeramat kohta on ent enamus neist õnneks jääb poolenisti põrandavalu alla ning ma loodan, et ehk kui kasutada lõikan-seina-siledaks tehnoloogiat, siis jääb ehk isegi sirge. Vuugikohad kindlustatakse ehitusjärgus enne valutöid väljavoolamise eest Makroflexiga ning suuremad vuugid piki seina üles-alla suunal toestatakse veel puiduga (vt. ka piltidelt). Minu idee oleks tegelikult mitte nii loodusraiskajalikult käituda. Ehk oleks rohkem abi tihkest ning jäigast vineertahvlitest, mida siis korduvkasutada erinevatel objektidel.

Pilt

Ülal - Vundamendi osa - 1200 mm taldmikust. Alla on seatud sirgjooneliselt siinid taldmikule, mille peale on paigutatud penoplast. Peno omakorda kinnitub teineteise sisse mummudega ülessuunas ning külgsuunas siis omapärast kahvelklambriga. Plastikklamber, mille külge saab ka hiljem väljas kinnitada distantsliist voodrilaua jaoks ning sees karkass kipsile või otse kips.

Pilt

Ülal - Vundamendi osa valatakse täis, lastakse taheneda ning peale nädalast mujal töötamist saab alustada järgmise osa ladumist.

Pilt
Ülal - Teine korruse esimene etapp üles laotud, ootab valutöid.

Nii see protsess kestab. Kuni katusealuseni. Sealt edasi nagu iga teine puitkarkassmaja. Alustuseks - müürlatt ja sealt edasi on enamusele teada osa... see õite magus - kuni sarikapeoni :D

Rohkem sel teemal siin alas ei peatu. Liialt OT. Kel küsimusi, saab tekitada teema eraldi mujale sobivamasse alateemasse. Ent lõpptulemusena olen jõudnud ka ikka järelduseni, et proovin esialgu peno lihvimisega hakkama saada, et sellega sein sirgeks saada. Tänud soovituste eest!
lembo
külaline

Lugemata postitus Postitas lembo »

Kohe näha,et on välja mõeldud üks igavesti logisev tehnoloogia,kohati tundub veel ,et inimvaenulik-vähemalt mitte tulesõbralik-ka veel.Peab ikka inimesel tahtmist olema,et viitsib olla mingisuguse kahtlase eksperimendi katsealune,ise veel selle eest peale makstes.Miks ma nii väidan?Sest kui oleks toimiv tehnoloogia ja vastava ala ajatundjad meil võtta,siis poleks siin selliseid teemasi.Loomulikult ei taha ma progressile(kui kellegi arvates selline tehnoloogia seda esindab)kätt ette panna,kuid kaasa ma ka kiita ei saa.

Ilmselt on praegu kõige lihtsam lahendus kõrgemad kohad maha lõigata ja kogu kupatus korralikult kipskrohviga üle teha(eelnevalt armeerides nakkekihi penole).Kipskrohviga(min15-20mm) on seda pikemaajaliselt ette vaadates mõistlikum teha kui lihtsalt kipsplaadiga üle lüües.Põhjusi on siin mitu.Kindlasti kumiseb selline lahendus veidi vähem kui kipsplaadid seina monteerides.Ja sein jääb veidike tugevam,kui ainult kipsplaadiga üle lüües-saab üht-teist seinale riputada.Pealekauba on viimistlemine lihtsam-kui on hästi krohvitud muidugi.
JaanKaer
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Hr Lembo,

Teie postitusest võib järeldada, et ehitusfoorumid ongi rohkem ajuinvaliidide kokkusaamiskohad. Ehk siis, kuna puuduvad spetsialistid reaalelus, käivad kõik siin oma hädasid nutmas. Ei saa väita, et Teil õigus poleks. Kus viga näed laita - seal tule ja aita!

Tänan siiski soovituse eest. "eelnevalt armeerides nakkekihi penole" - st siis armatuur penole kinnitada ning sellele kanda nakkekiht? Mis oleks selles olukorras sobivam?
trumm
külaline

Lugemata postitus Postitas trumm »

ja armatuuri all mõeldi ilmselt armeer- ehk krohvivõrku koos armeerseguga. ei tea, mida teised soovitavad, kuid mul kasutatud serpo 410 thermounifixiga olen igati rahul - nakkub väga hästi, sisaldab fiiberkiude, mis seda elastsemaks ja paremini nakkuvaks teevad. kallivõitu, aga tasub ära mu meelest.
kaidu
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas kaidu »

kivimaja või siis petoonmaja ei soojustata ju seestpoolt :rotfl:arvan et selline lahendus sobib rohkem vundamendile
JaanKaer
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Laksu all oled kaidu? See pole niivõrd soojustuse kuivõrd ju "saalungi" eest ehk valuvormi eest. Siinkohal aga küsimus - mis tast ära võtta, kui ta juba klambreid pidi läbi seina oma vahel seotud on?

Sa oled ikka enne kokku puutunud sedasorti peno-betoonmajadega ma loodan. Kui ei, siis loe mu esimesi postitusi, kus mainisin Quadlocki aadressi. Loe ja õpi... :D
Lembo
külaline

Lugemata postitus Postitas Lembo »

Kodanik Kaerale.Ei pea seda keskkonda ainult ajuinvaliidide kokkusaamiskohaks.Kuigi on siin ka selliseid kohatud:)))

Armeerimise all mõtlesin tõepoolest korralikku võrguga,peno peale sobiva tsemendipõhise seguga,MP krohvi jaoks alus(nakke)kihi tegemist.Peale seda võiks niiskusetõkkega(vedela sinisega) igaks juhuks üle tõmmata.Eks see MP jääks ka lihtsalt peno peale kinni aga kindlam oleks,kui niiskuskindel kiht nende kahe materjali vahel on.Ei ole samas ise ka eriline spets,lihtsalt veidi krohvimisega kokku puutunud.
kaidu
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas kaidu »

ei noh olin vist jah vähe purjus aga laksu all pole veel olnud. vähemalt sattusin sellele teemale peale ja jümal tänatud .mul on ka kivi maja ja katuslaes peno 25cm aga peno kostub vähe läbi ju kas parandaks või :lol: paneks hoopis villa kah nii 5 cm, :blink:
jörm
külaline

Lugemata postitus Postitas jörm »

JaanKaer kirjutas:Laksu all oled kaidu? See pole niivõrd soojustuse kuivõrd ju "saalungi" eest ehk valuvormi eest. Siinkohal aga küsimus - mis tast ära võtta, kui ta juba klambreid pidi läbi seina oma vahel seotud on?

Sa oled ikka enne kokku puutunud sedasorti peno-betoonmajadega ma loodan. Kui ei, siis loe mu esimesi postitusi, kus mainisin Quadlocki aadressi. Loe ja õpi... :D
Lugesin minagi seda kodulehte ja sinu kirjutisi ja vaatasin pilte - see valuvorm on ikka väga soojustuse eest ju? ja kusagil pole kirjas, et pärast valu siseseina poolt see "saalung" ära võetakse - seega täpselt nagu Kaidu kirjutas on see sein ju soojustatud seestpoolt....(loomulikult ka väljastpoolt).

no hard feelings - mul tuttav soomlane ehitas sarnasest materjalist ja oli väga rahul (vähemalt ehituse lihtsusega) ...
Vasta