Ikka on vaja lähteadmeid...
Kuid ka need on ju leitavad...
Soojavajaduse arvutus on standardarvutus vastavalt U arvudele / piirete pindaladele / sise- ja välistemperatuuri vahele so arvutuse üks osa...
U arvud on arvutuse osa
Piirete pindalad on arvutuse osa
Kõik keskkooli / põhikooli füüsika ja matemaatika
Kõikuv hind? Kui palju siis el hinna muutust ette näed ja mis suunas?
Mina pakuks langevat hinda ja mitte oluliselt...
Jätkuvalt ei saa probleemist aru...
Erinevad elektrikatlad
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
-
- Uus kasutaja
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 1 korda
Re: Erinevad elektrikatlad
Lugemata postitus Postitas Toivo72 »
mõte kirjutas: 11 Juun 2020, 00:34 Paar mõtet.
1. Kirjeldad et majas on osad ruumid jahedamad kui võiks olla. Mis korrusel need ruumid on? Kas nendes ruumidesse näiteks õliraidikaid panna ei saa?
2. Sein on sul hästi soojustatud aga mis aknad ja uksed ees on ja kui suured need on? Seina on lihtne soojustatuks saada aga soojustatud aken makab. Kui on 2 kordne pakett siis on mõistlik vahetada aknad 3 kodsete vastu. Tänasel soojustatud majal on see suhe u 1/10 ehk 1m2 akent vastab 10m2 seina soojuskao mõttes. Ja üks välisuks võib talvel olla näiteks -100w soojusenergiat sinu majast.
3. Sul on küttesüsteem olemas ja töötab. Õ-Õ soojuspump ja kamin, mõlemad toimivad, siis ma kasutaks neid edasi. Õ-Õ pump on hea 0 kraadi ümbruses +-10. Pärast -10 lubavad imesid aga aasta peale keskmine tuleb ikka scop 2,...<3. Sama seis jääb ka Õ-V pumbal, muutus on komakohtades.
4. Õ-V soojuspump sooja vee tootmiseks ei ole minu arvates(mitte arvutatud ega testitud) täna majanduslikult mitte mõislik. parem paigalda 4 päiksepaneeli 500EUR eest katusele ja saad aasta peale parem tulemuse kui Õ-V pump. Sooja vee kulu on enam vähem konstantne iga kuu läbi aasta. Ja pimedaid kuid on meil 3-4 aastas kus PV tulem on sisuliselt 0.
5. Peale -10 ma kütaks lihtsalt otse elektriga. Säästad oma Õ-Õ puma. Olenevalt küll aastast on neid külmi päevi meil suhteliselt vähe.
6. Mis ventsüsteem kasutusel on?
7. Elektrikütte ehitamisel mina kasutaks 300-500L boilerit mitme küttekehaga. Näiteks ühe järgi ühendaks otse PV paneelid kasutades MPPT kontrolleir. Teise järgi paneks elektivõrgu ja kütaks siis kui elekter on odavam ööpäevas. Kaitseks mingi termolüliti mis ei luba paaki keema minna.
1. Jahe on suur tuba kui seal kaminat ei küta. Kõik teised toad on õ.pumbaga kütmisel soojad.
2. Aknad on 3 kordse klaasiga, v.a katuse aknad mida neli tk.Need velux 2 kordne klaasikest.
6. Vent süsteem on lihtsalt augud seintes ja õhu puudust ei ole. Vannitoa teisel korrusel on sundvent. Mida aga tööle ei pea panema, sest näen et tiivik töötab ka ilma vooluta.
-
- Uus kasutaja
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 1 korda
Re: Erinevad elektrikatlad
Lugemata postitus Postitas Toivo72 »
Tänan veelkord kõiki vastajaid, olen otsuse endajaoks teinud.
Seina teisele korrusele lähevad elektri õli radiaatorid.
Esimese korruse tahan ikkagi põrandaküttega soojaks saada ja uurin võimalust kasutada eraldi boilerit 3 kontuuri sooja veega varustamiseks.
Lisaks tuli mulle meelde, et vannitoast jookseb dušši ja vanni eraldi äravoolu toru ennem kanalisatsiooni suubumist keldrist läbi. Hakkan ka tarbevett sellega eelsoojendama, sest suur soojavee kulu ja elektri tarbija on meil dušši all käimine .
Ning nagu ka teemast läbi käis on lisaks ventilatsioon, millega peaks ka siis tegelema, kui aega on.
Üritan ka aasta pärast anda tagasiside kuidas see combo ennast õigustab.
Seina teisele korrusele lähevad elektri õli radiaatorid.
Esimese korruse tahan ikkagi põrandaküttega soojaks saada ja uurin võimalust kasutada eraldi boilerit 3 kontuuri sooja veega varustamiseks.
Lisaks tuli mulle meelde, et vannitoast jookseb dušši ja vanni eraldi äravoolu toru ennem kanalisatsiooni suubumist keldrist läbi. Hakkan ka tarbevett sellega eelsoojendama, sest suur soojavee kulu ja elektri tarbija on meil dušši all käimine .
Ning nagu ka teemast läbi käis on lisaks ventilatsioon, millega peaks ka siis tegelema, kui aega on.
Üritan ka aasta pärast anda tagasiside kuidas see combo ennast õigustab.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu