soov ehitada elumaja/suvemaja 4x5m 20m2 aluspindalaga (ehitisteatisega ei viitsi tegeleda ja pole jaksu/raha ka üksiküritajana suuremat maja ehitada). Küsimus selline, et, kas keegi kogemustega/teadmistega hea inimene ütleks mulle, kas minu planeeritud konstruktsioon on üleüldse toimiv või kas oleks mingid muudatused mõistlik sisse viia?
Joonis:

Joonis on mõõtkavas. Betooni tellin seguautoga, betooni arvestuslik kulu 2 m3. Betoonplaadi paksuseks 10cm, servades 20cm laiuselt plaadi paksus 20cm. Plaadi sees ühes tasapinnas armatuurvõrk 150x150x 6mm, servad armeeritud armatuurrauaga 8mm. Plaadi all ja sokli äärtes EPS 120 perimeeter 100mm (50mm plaatidega saavutan ülekatte). Peno ja betooni vahel ehituskile. Peno all tihendatud liiv 30cm + selle all kruus 10-15cm.
Betoonplaadi peal Fibo 5 kividest (150mm laiusega, 250mm kõrgusega) 3 kivi kõrgune madal müür, iga Fibo kihi vahel bi-armatuur. Fibode peal 15x15cm pruss, selle peal 15x5cm sarikad 60cm sammuga, sarikate vahel kivivill 15cm. Plekk-katus hingava alusriidega.
Plaan ehitada moodulkorsten kergkruusast 6m kõrge (arvutuslikult 600kg) + kaminasüdamik ühte maja nurka. Korstnaalusesse ossa mõtlen lisada täiendavalt armatuurvardaid.
Küsimused:
1) Põhiküsimus: Betoonplaadi serva paksus piisav arvestades hoone suurust ja kaalu, või tuleb sihtida sellistesse mõõtudesse? https://www.finnfoam.ee/files/6514/4714 ... LS-300.pdf
2) Kas oleks mõistlik paigaldada sokli äärde peno peale (või betooni ja peno vahele?) must mulliline hüdroisolatsioon või tõrvapapp kapillaarniiskuse tõusu takistamiseks vms?
3) Kas peaks panema geotekstiili liiva ja kruusa vahele?
4) Kas peaks Fibo müüri peale valama ca 10cm armeeritud vöö või saab ilma hakkama mingi muu ehitustehnilise lahendusega (a la pruss Fibo müüri peal, mis kinnitatud pikkade kergbetoonikruvidega?)
5) Kui mu arvutused paika peavad, siis EPS 120 pikaajaline survetugevus 3,5 tonni/m2, mis ei peaks olema kuidagi ületatud arvestades planeeritud hoone kergust.
Hoone ei ole mõeldud kestma aastakümneid ja jääma lastele, lastelastele jne. Pigem soov mõistlike kuludega püsti panna majake, kus üks inimene madalate kuludega elada saab.
Auk on mul kaevatud, kruus ka augu põhjas, kuid kõik muu lahtine veel. Olen üritanud maksimaalselt kodutööd ära teha, aga üks hetk jookseb juhe kokku, eriti kui mingit päriselt arusaamist asjadest ei ole. Kes viitsib vastata kasvõi sellele küsimusele betoonplaadi paksuse osas - suured tänud!!!!