Veekohin uusarenduses
Veekohin uusarenduses
Lugemata postitus Postitas Malver »
Ostsin aasta tagasi korteri uusarendusse. Alguses oli täitsa ok, ikkagi päris vaikne. Natuke kuuleb ülemist naabrit kui sammub või wc käib siis veesolinat on vaikselt kuulda.
Jamaks läks kui paar kuud tagasi kõrvalkorterisse sisse koliti.
Nende vannituba on minu vannitoa kõrval ja diagonaalis minu magamistoast, ühiseid seinu otseselt pole, küll on ühine nurk.
Ja nende vannitoa kasutamine kostab minu vannituppa ja magamistuppa nagu samas toas oleks. Wc poti tõmbamine ja äravool kõlavad veesolinana mis pole magamistoas väga hull. Mu enda vannitoas loomulikult kõlab nende veetõmbamine nagu samas toas.
Aga.
Dušš. Nende dušši all käimine hommikuti kõlab mu magamistuppa maailma täitva kahinana. Täiesti võimatu edasi magada.
Majal on kasutusluba ja paberil kõik korras. Kuna maja on uus, siis langeb veel garantii alla.
Korteritevahelise heliisolatsiooni akt on olemas ja "nõuetele" vastav.
Kas sellise torustikukahina norme midagi üldse reguleerib? Ehk siis on siin midagi teha või ongi tough it up buttercup olukord ja ise oled loll, et uusarendusse korteri ostsid?
Ehk siis. Absoluutselt kõiki torustiku helisid naabritelt on ideaalselt korterisse kuulda. Kõige hullem on vee pealevoolu kahin.
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 12 korda
- On tänatud: 27 korda
Re: Veekohin uusarenduses
Lugemata postitus Postitas suvaline »
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 34 korda
Lugemata postitus Postitas Äärenurk »
-
- Ehitusguru
Hoone ja Ruum | | | Müraallikas | | | Müra normtasemed |
1. Elamu | | | | | ||
Elu- ja magamisruumides | | | Hoone tehnokommunikatsioonid | | | LpA,eq,T (dB) 30 |
| | | | LpC,eq,T (dB) 50 | ||
| | | | LpA,max (dB) 35 |
Kaudselt see küsimus on ka kui tavaline selline veekohin uusarendus kortermajades on ja kas siin on üldse lootust, et ekspertiis midagi sellist näitab mida arendaja peab korda ajama? Ekspertiisid ei ole ka just odav lõbu.
Ühesõnaga kui norm lühiajalistel helidel on lubatud kuni 50dB siis saan aru, et suure tõenäosusega tuleb lihtsalt leppida?
-
- Ehitusguru
Kust seda välja loete?Malver kirjutas: 22 Mai 2020, 16:14 Ühesõnaga kui norm lühiajalistel helidel on lubatud kuni 50dB siis saan aru, et suure tõenäosusega tuleb lihtsalt leppida?
Esitatud normtasemed LpA,max on kehtestatud muutuva tasemega või lühiajaliselt toimivatele üksikutele müraallikatele.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Lugemata postitus Postitas tuuling »
Meil on sama "häda". Pole küll uusarendus aga hiljuti renoveeritud maja. Naabri vesi ja kanal jooksevad püstakus mis on meie seina taga. Ja no tegelikult ei pane enam tähelegi seda heli. Ma muidugi ei tea kui palju hullem sul see on.Malver kirjutas: 22 Mai 2020, 16:07 Kaudselt see küsimus on ka kui tavaline selline veekohin uusarendus kortermajades on ja kas siin on üldse lootust, et ekspertiis midagi sellist näitab mida arendaja peab korda ajama? Ekspertiisid ei ole ka just odav lõbu.
Sa võid küll suruda seda, aga on see vaeva väärt, et sein lahti kistakse, et sinna mingit mürasummutust panna KUI selleks üldse ruumi on?
-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas timmuat »
Endal sama mure, mis tekib tõenäoliselt termosegistist mis on seina jäädavalt seguga vms. paigaldatud. Ise ka juba vaikselt harjun kuna tesitel krt-l seinapealsed segistid.Malver kirjutas: 22 Mai 2020, 10:06
Aga.
Dušš. Nende dušši all käimine hommikuti kõlab mu magamistuppa maailma täitva kahinana. Täiesti võimatu edasi magada.
Ehk siis. Absoluutselt kõiki torustiku helisid naabritelt on ideaalselt korterisse kuulda. Kõige hullem on vee pealevoolu kahin.
Mine “Veevarustus, kanalisatsioon, käimlad”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu