Naelapüstoli ostmine
Naelapüstoli ostmine
Lugemata postitus Postitas Tanel22 »
Puidu kinnitamist on omajagu: 45 x 95 mm, 45 x 145 mm, 45 x 195 mm materjalist karkassi tegemine, tollist lauda on kindlasti vaja palju kinni lasta, tuuletõkkeplaat, OSB jne.
Mis naelapüstol tänasel päeval ostmist vääriks?
Kas akuga Dewalt DCN692 oleks asjalik või on gaasiga Paslode IM350+ parem?
Kas mul jääb nendega midagi tegemata, mida kallimad Paslode IM90Ci, Paslode IM100Ci või Hilti GX 90-WF ära teevad?
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 54 korda
- On tänatud: 70 korda
Re: Naelapüstoli ostmine
Lugemata postitus Postitas RaJy »
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 11 korda
Lugemata postitus Postitas praanik »
Aku püss on odavam ülal pidada, ei vaja erilist hooldust (puhastamist) naelad on küll sama hinnaga, aga gaasi arvelt hoiad kokku. Kodukasutuses ilmselt see dewalt kestab. Neil kes leiba teenivad sellega, olen kuulnud nurinat, et laguneb
Praegu pakun huupi, aga gaasi püstol on ilmselt kergem ka
Lugemata postitus Postitas dmax »
Teine asi, et vaatasin korraks tootjate veebilehtedel kasutusjuhendeid ja naelte teema jäi segaseks.
Paslode IM350+ puhul jäi silma, et laseb 51 mm kammnaela kuni 90 mm siledat naela. Vahepealsete mõõtude kohta infot pole, kas laseb ka ainult siledaid või ka kammnaela. Lisaks pakub Paslode leht sellele püstolile ainult D-kujulise peaga naelu, kuigi kasutusjuhend nagu lubaks lasta ka ümara peaga naelu, millel pea on naela tsentri suhtes nihkes (ei tea, mis selle õige nimetus on). Ja kas see alates 51 mm naela pikkus tähendab, et laialt levinud 50 mm naelu ei saagi lasta?
Dewalt DCN692 kohta ei leidnud üldse infot, kas kammnaela laseb.
Kuidas reaalses elus lood on? Mänd ja kuusk, mida siinmail peamiselt kasutatakse, on üsna pehmed, kas need püstolid saavad reaalselt hakkama 90 mm kammnaela laskmisega? Kujutan ette, et 90 mm ümara peaga kammnaela on päris palju vaja lasta.
Lugemata postitus Postitas dmax »
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 11 korda
Lugemata postitus Postitas praanik »
mis puutub D pea ja täispeaga naeltesse. Siis minu püss laseb ainult D peaga paslodel on teisi põssa ka mis laseb täispeaga naelu. Oluline on et oleks sobiliku nurgaga naelad kassetis.
51 mm paslode endal naeltega juhtub tihti, et see paber ummistab püssi ja peab lahti võtms. Tjepi naeltega seda nii tihti ei juhtu. Pikemate naeltega pole ka kordagi juhtunud, just kõige lühematega
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
ehitusremont@gmail.com
Aga avastasin TJEP naelapüstolid. Tootja veebileht on küll soliidne ja saab konkreetselt aru, mis naelu mingi püstol laseb. Näiteks TJEP GRF 34/100 Excellent GAS laseb kuni 98 mm pikkusi ümara peaga ja D-kujulise peaga, siledaid ja kammnaelu, ehk siis kõike, mida mul vaja.
https://www.tjep.co.uk/product/100200
https://profiwerkzeug24.de/tjep-grf-34- ... nagler-set
Mida TJEP püstolitest arvata, kas keegi on kasutanud?
Lugemata postitus Postitas indivvid »
Katusekimmide laskmiseks muretsesin USAst DeWalt 650 püssi, takkajärgi mõeldes ikka puhta loll, kui mõtlesin need esiti käsitsi paika lüüa

Kokkuvõttes - mina olen DeWalti akupüssidega väga rahul, kui korralikult hoida ja vajadusel kruve pingutada (loe - hooldada), siis ei tohiks probleeme tekkida. Akud peavad ka hästi, 5 Ah akuga sai mäletamist mööda pea 50 m2 laudist kinni lasta. Kui aku tühjaks hakkas saama, siis tekkis laskmisel väike viivitus, see oli märgiks, et vaheta aga aku ära.
https://www.ffx.co.uk/tools/product/Dew ... -Bare-Unit
https://www.ffx.co.uk/tools/product/Dew ... -Drill-Kit
Koos saatmiskuluga 465 eurot + KM. Pole paha arvestades, et sain korraliku akutrelli ka. Ühest akust mulle täiesti piisab. Eks varsti ole näha, kuidas Dewalt suurte kammnaelte laskmisega hakkama saab.
-
- Uus kasutaja
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas ehitusteema »
Ühest akust jääb raudselt väheks, ise ehitan ka praegu ja akusid peab olema vähemalt kasutatavate tööriistade arv pluss üksTanel22 kirjutas: 14 Apr 2020, 13:36 Ühest akust mulle täiesti piisab. Eks varsti ole näha, kuidas Dewalt suurte kammnaelte laskmisega hakkama saab.

Lugemata postitus Postitas Frederik »
ükshaaval 5 eur tk, 5 ja rohkem 3eur tk.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed