Kuidas kinnitada kiilankrut

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
Tüübel
külaline

Kuidas kinnitada kiilankrut

Lugemata postitus Postitas Tüübel »

Käisin poes, siis hakkasin mõtlema :(

Vaja üks pruss seina külge kinnitada ja kartsin, et tüübliga jääb nõrgaks. Ostsin mõned kiilankrud (sellised: http://interbauen.com/kiilankur-p30028.html), aga kuidas neid kinnitada :oops: Olen paar konksuga ankrut seina kruvinud, aga nende kahe kinnitamise vahel küll mingit analoogiat ei märka.
timm
külaline

Re: Kuidas kinnitada kiilankrut

Lugemata postitus Postitas timm »

Lased lööktrelliga augu ette, taod haamriga ankru sisse ja keerad poldi kinni. Kui enam keerata ei jaksa siis on ankur korralikult kinni:)
Tüübel
külaline

Aga mis on see asi, mis sunnib sellel "lehvikul" laiali minema? Auk peab olema nii täpselt puuritud, et lehvikuosa läheb nibin-nabin sisse ja hõõrdumine takistab tal välja tulemast? Ja kui auk on veidikenegi liiga suur, siis jääb see asi hakkab terve ankur mutrit kinni keerates lihtsalt august välja sõitma?
Imelik
külaline

Lugemata postitus Postitas Imelik »

See ongi see et auk peab olema nii täpne et ankur läheb auku koputades mitte lükates. Kui sein ei ole monoliitne
või tegemist pudeda tellisega siis see ankur ei sobi. Tavaliselt kasutatakse silikaadis ja betoonis.
Tüübel
külaline

Bugger :( Sellepärast ma ankrud ostsingi, et sein on tont teab millest tehtud ja tüüblitega panekust ei tulnud midagi välja. Ega sellise tööpõhimõttega ankruid olemas ole: http://interbauen.com/konksankur-p30030.html Mõte selles, et hoiad välist kesta kinni ja seesmisega keerad ankru laiali? Või on ainus variant keemiline ankur panna?

Tänud vastajaile!
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas cartman »

Ankrut ei tohi alati keerata nii nagu jõuad, tundega pigem.
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
Vasta