Dimmer ja laelambid
Dimmer ja laelambid
Lugemata postitus Postitas Pralle36 »
Lugu selline, et elutoas käib laelamp dimmeriga. Nüüd paigaldasin sinna odavamat sorti kupliga laelambi. Kui ma dimmerile kergelt volüümi juurde hakkan andma (kus tavaliselt lamp kergelt põlema minema peaks), siis hakkab minu isend vilkuma. Alles kui dimmeri põhja keeran, siis põleb lamp korralikult.
Kas see on normaalne või tuleks selline lamp elektriohutuse mõttes välja võtta?
Lisaks: Kas enamik dimmereid surisebki kergelt kui nad on põhja keeratud?
Tänud!
-
- Regulaarpostitaja
- On tänatud: 3 korda
Re: Dimmer ja laelambid
Lugemata postitus Postitas kalmaarikalmer »
Selline isend:kalmaarikalmer kirjutas: 12 Juul 2019, 15:58 Mis valgusallikas laelambis on? On dimmerid, mis ei surise.
https://www.ikea.lv/et/products/magamis ... t-10386577
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Selge. Pirniks on E27, 400 lm, 2700K, 46mA, 5 W, 80lm/WKüülaline kirjutas: 12 Juul 2019, 17:22 Küsimus on, millise vallgusallika, st lambi, pirni sa sinna keeranud oled?
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Ei oska kahjuks öelda, eelmine majaomanik viis lambid minema.Küülaline kirjutas: 12 Juul 2019, 17:37 See dimmer ei ole nii väikese koormuse jaoks sobiv. Enne oli kindlasti 60 - 100 W hõõglamp, kas sellega töötab korralikult?
Aga kas juhtub midagi kui dimmerit sellega kasutan ja hoian seda ainult maksimaalse peal? Iseenesest ei ole mul tähtis, et saaksin seda tule tugevust reguleerida.
Lugemata postitus Postitas Ints »
Aga ikkagi, mis siis juhtub, kui kasutan 5W lampi dimmeril?kunn24 kirjutas: 15 Juul 2019, 13:57Kirjelduse järgi on dimmer kas vigane, nimetatud LED-lambiga sobimatu või LED-lamp pole dimmerdatav. Arvan viimast. Loe LED-i pakendilt hoolega selle kohta ja ära topi neid suvaliselt ja mine poodi, too selline, mis on dimmerdatav. Antud 5 W pane kuuri valgustisse. Elutoa jaoks vähemalt 15 W ja dimmerdatav.Pirniks on E27, 400 lm, 2700K, 46mA, 5 W, 80lm/W
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 106 korda
- On tänatud: 267 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Loe esimest posti, seal on kirjeldatud.Pralle36 kirjutas: 17 Juul 2019, 22:05Aga ikkagi, mis siis juhtub, kui kasutan 5W lampi dimmeril?kunn24 kirjutas: 15 Juul 2019, 13:57Kirjelduse järgi on dimmer kas vigane, nimetatud LED-lambiga sobimatu või LED-lamp pole dimmerdatav. Arvan viimast. Loe LED-i pakendilt hoolega selle kohta ja ära topi neid suvaliselt ja mine poodi, too selline, mis on dimmerdatav. Antud 5 W pane kuuri valgustisse. Elutoa jaoks vähemalt 15 W ja dimmerdatav.Pirniks on E27, 400 lm, 2700K, 46mA, 5 W, 80lm/W

-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Alajaama keerad tuksi.

-
- autodidakt
Looda sa, esitavad regressinõude.

Võin ju huvi pärast 15 W lampi proovida.
Kas see on asi, mille pärast pead vaevama peaksin?
Mõtlesin, et küsin mõne elektriku käest üle, et kas dimmeri selline käitamine toob ka maja elektrisüsteemile ohtu. Ja kui jah, siis millist. Peale 22 postitust ei ole siiani sellele vastust saanud.
Lisaks küsisin, kas dimmeri kerge surisemine on normaalne.
Probleemiks ei ole poes käia pirne vahetamas ning enda aega ja närvirakke kulutama muretsemiseks,miks pirn vilgub või dimmer siriseb?Pigem on probleem see, et pean poodi minema, lüliti tooma ja selle ära vahetama.
Vat aga siis tahaksi teada kas see on probleem või ei ole probleem?Ints kirjutas: 23 Juul 2019, 14:28Probleemiks ei ole poes käia pirne vahetamas ning enda aega ja närvirakke kulutama muretsemiseks,miks pirn vilgub või dimmer siriseb?Pigem on probleem see, et pean poodi minema, lüliti tooma ja selle ära vahetama.
Nii sirisemise kui ka valguse värelemise puhul.
Kel vastust selle kohta anda ei ole, ei pea klikkama vasta tsitaadiga nupule.

-
- autodidakt
Aga miks sa ei tee oma tarkusest või ei küsi konsultatsiooni asjaga kursis olevatelt isikutelt? Asjaga kursis olevad küsivad raha? Kahju maksta pädevale isikule "lihtsa vastuse eest lihtsale küsimusele"? Vist tuleb välja, et esimenese lehekülje soovitustest pole sa essugi arugi saanud. Kurb, kui tänapäeva kapitalikus ühiskonnas, kus teadmised maksavad, solvutakse, et keegi ilma rahata oma teadmisi ei jaga. Ju pole kapitalism lumehelbekesteni veel jõudnud ja loodetakse, et kõik saab kommuuni korras ära tehtud ja teadmised pole asjast ei ole olulised.Pralle36 kirjutas: 23 Juul 2019, 14:59 Nii palju möla ja endiselt ei ole lihtsale küsimusele vastust suutnud keegi pakkuda. Kas siin on ka mõni targem inimene ringi kondmas?

Urmas kirjutas: 23 Juul 2019, 23:03Aga miks sa ei tee oma tarkusest või ei küsi konsultatsiooni asjaga kursis olevatelt isikutelt? Asjaga kursis olevad küsivad raha? Kahju maksta pädevale isikule "lihtsa vastuse eest lihtsale küsimusele"? Vist tuleb välja, et esimenese lehekülje soovitustest pole sa essugi arugi saanud. Kurb, kui tänapäeva kapitalikus ühiskonnas, kus teadmised maksavad, solvutakse, et keegi ilma rahata oma teadmisi ei jaga. Ju pole kapitalism lumehelbekesteni veel jõudnud ja loodetakse, et kõik saab kommuuni korras ära tehtud ja teadmised pole asjast ei ole olulised.Pralle36 kirjutas: 23 Juul 2019, 14:59 Nii palju möla ja endiselt ei ole lihtsale küsimusele vastust suutnud keegi pakkuda. Kas siin on ka mõni targem inimene ringi kondmas?
Järgmine korteriinimene siia jaburusi kirjutama tulnud? Kas sinusugused ei peaks pigem mitte perekoolis tundmatuid kuulsusi klatšima? Mõtlesin, et see foorum on rämpsust vähe puhtam siin.
See selleks. Huvitav küll, mille jaoks see foorum siin tehtud on? Kas polegi selle jaoks, et nõu küsida? Kas teema algatus oli vale? Erinevalt sinust ei ole mul kombeks iga probleemi korral ekspertkomisjoni kokku kutsuda. Asi ei olegi üldse rahas, hea isehakkaja. Ja mis sa siis nende vägevate teadmiste eest saada ka soovid, mis mulle just jagasid? Huvitav füürerlik elu sul, kui iga jah ja ei küsimuse eest tuleb pappi kõhida

Huvitav on lugeda sinu viimast postitust aga mida ma sealt ei näe on ükski asi, mis aitaks minu küsimusele kaasa. Vaevalt ma siin niisama sinuga sõbraks tahan saada.

Mis esimese lehekülje soovitusest jutt on? Olen võhik siin, pane teemaviide ka juurde.
Kui midagi tarka lisada pole, siis ära tee end tobedaks ja jäta kommentaar vahele. Mõistan, et anonüümikuna julged end üle võlli keerata aga jäägem ikka soliidseks.

Kui tegemist on mitte dimmerdatava Led pirniga ja/või halogeen lampidele mõeldud dimmeriga,siis see ON PROBLEEM.Vat aga siis tahaksi teada kas see on probleem või ei ole probleem?
Pirni juba vahetasin ära aga seda ma ei teadnud, et ka halogeenlampidele on eraldi dimmer. Mis moodi selle ära tunneb?
Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu