dušširuumi plaatimine kui aluspind on OSB

saunad, santehnika, boilerid jne
suzy
külaline

dušširuumi plaatimine kui aluspind on OSB

Lugemata postitus Postitas suzy »

Tere!

Kui tulevase dušširuumi seinad on tehtud OSB-plaadist siis kas enne sellele keraamilise plaadi panekut on vaja panna veel ka kipsplaat? Või piisab kui OSB lihtsalt niiskuskindla vahendiga üle käia ja sellele kohe plaat otsa?
Tänud vastajatele :oops:
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

ega see kips mingi imeasi ole. Eeldusel et sul ei ole 6mm OSB meetrise sammuga roovi peal, siis hüdrotõkkega üle ja anna minna. 8)
proff
külaline

Lugemata postitus Postitas proff »

Soovitan ikka kipsplaadiga üle katta, sealjuures KORRALIK hüdroisolatsioon, tootja juhiseid järgides (tootjaid on erinevaid).
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

mis on põhjenduseks, miks peaks kipsplaadi veel OSBle peale panema ? Ma küll ei näe mingit põhjust.
tillu-lillu
külaline

lõpetage p.sa ajamine !

Lugemata postitus Postitas tillu-lillu »

või et osb peale kohe plaadid - unustage ära! osb ja muude puitlaastplaatide omapaisumine(temp. ja muudest nähtustest tulenev) on nii suur, et varsti on need keraamilised plaadid sealt maas. Loomulikult roheline kips vahele ja korralik hüdrotõke. Alles siis plaadid. Järsku paneme nt.põrandale samuti otse püssi plaadi peale keraamilise plaadi ja ei pane sinna vahele tasanduskihti 3-4cm võrguga?
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

laudpõrandat küll plaaditakse otse ilam mingi 4-4cm valuta.
pole kuulnudki et keegi püssiplaadile veel valu teeb. :shock:
omal on OSB peal plaadid. Ju mul siis omapaisumist ei ole, püsivad igatahes 8)
Teine külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Teine külaline »

Küsiks teemaalgatajalt miks on aluspinnaks OSB? Miks mitte tsementkiudplaat, niiskuskindlam kipsplaat, Cetris plaat jne. Kas OSB müügimehed on nii kõvad, et viimasel ajal topitakse seda OSB-d kõikidesse võimalikesse ja võimatutesse kohtadesse. OSB-l on kahtlemata oma koht ehituses, aga siseruumide seinad? Valgustage mind.
kapsas
külaline

Lugemata postitus Postitas kapsas »

Ma viskaks küll kivi OSB kapsaaeda- meilgi on keegi geenius siin köögitasapinna plaatinud otse OSB-le ja kraanikausi juurest on plaadid juba kaks korda üles paisutanud. Kui seekord lahti võtame läheb raudselt mingi niiskuskindlama materjaliga ümber tegemisele.
suzy
külaline

Lugemata postitus Postitas suzy »

vastuseks vastajale "teine külaline"
tead, ma ehitan maja esimest (ja loodetavasti viimast) korda elus ja ausalt, mulle soojalt mitmed, end ehitusalal tegijaks pidavad inimesed soovitasid seda (osb-d). mul tegelt kogu maja sellega seestpoolt üle löödud, välisseintes on osb-l veel kips peal aga siseseinest mitte. samuti on dušširuum üleni osb. sellepärast ma siin lolle küsimusi esitangi, et mulle endale tundus ka, et peaks siiski kipsiga kogu dušširuumi seina enne plaatide panekut üle käima.
tegelikult on nii, et mida rohkem ma küsin ja konsulteerin, seda erinevamaid vastuseid ja arvamusi ma saan ma seda suuremas segaduses olen. aga tänud teile kõigile vastuste eest!!! :)
Suslik
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas Suslik »

võta nüüd mingi otsus vastu ja asu tegutsema,muidu ei saagi tulemust kätte,nii palju kui inimesi on ka arvamusi
külaline jälle
külaline

Re:

Lugemata postitus Postitas külaline jälle »

Suslik kirjutas:võta nüüd mingi otsus vastu ja asu tegutsema,muidu ei saagi tulemust kätte,nii palju kui inimesi on ka arvamusi
Selle põranda koha pealt ma ilmselt liialdasin - endale ma teeks niimoodi aga kui müügivärk siis 2a peab see liimivärk ka vastu. Siis pead aint vuugid silikoonima. Ruumis kus temperatuurikõikumised suuremad ja toimuvad lühikese aja jooksul oleks mõistlik roh.kips alla panna(kui osb veel pole siis ära sinna panegi). Samas jälle ei teagi - mingi uuringu järgi(jooksis siin ajakirjandusest läbi) pidi kipsplaat hakkama eraldama kantserogeenseid aineid kui hüdrokiht kehvalt tehtud ja vesi läbi selle kipsi kiusama pääseb...VÄGA korralikult tuleb hüdro enivei teha.
Edu. :banghead:
jan
-
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Re: dušširuumi plaatimine kui aluspind on OSB

Lugemata postitus Postitas jan »

Natuke offtopic küll, kuid samas hakkab ka antud teemaga - oskab keegi välja tuua, kui palju on OSB võimeline laiusesse mängima? Protsentides või siis mm/m kohta? Teaks paisumisvuuke jätta. Otsisin küll, kuid ammendavat vastust ei leidnud.
murmet
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas murmet »

jan kirjutas:Natuke offtopic küll, kuid samas hakkab ka antud teemaga - oskab keegi välja tuua, kui palju on OSB võimeline laiusesse mängima? Protsentides või siis mm/m kohta? Teaks paisumisvuuke jätta. Otsisin küll, kuid ammendavat vastust ei leidnud.
Tehn. andmetes kirjas, et õhuniiskuse muutumisel 30-85% temperatuuril +20C, võivad mõõtmed muutuda kuni 0,30%. Niisiis pikkuses midagi 8mm ja laiuses 4mm kanti.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kas dusiruumi on vajalik panna kindlasti niiskuskindel kips? Kas tuleb teha mõlamalt poolt hüdroga üle?
Gyproc pakub kolme sorti vannitoa plaati, milline neist see õige on- GRI 13 vannitoaplaat, GRIE 13 ERGO vannitoaplaat, GKBi 13 niiskuskindlam plaat??
murmet
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas murmet »

Need kolm eri toodet on kõik sobivad kasutamiseks niisketes ruumides, ERGO plaat on 900mm lai, nii et karkassi sammuks tuleb siis 450mm, teiste puhul 400mm. Hydro tuleb teha ainult plaaditava/värvitava poole pealt, muud ei oska nagu lisada. KNAUF pakub ka erinevaid kips ja kipskiudplaate niisketesse ruumidesse
Vasta