vundament

nurme
külaline

vundament

Lugemata postitus Postitas nurme »

keldrita hoone, sokkel ja põrand saab soojustatud, kas vundament on ka kohe kindlasti vaja soojustada
<BR> tänan
tom
külaline

vundament

Lugemata postitus Postitas tom »

Soovitan kindlasti, kuna kulm liigub ju ka alt ulespoole
alar piirfeld
külaline

vundament

Lugemata postitus Postitas alar piirfeld »

Mõttetu ja kohati isegi kahjulik tegevus. Alar Piirfeld.
tom
külaline

vundament

Lugemata postitus Postitas tom »

Alaril on täiesti õigus, ( Tom ehk mina ei lugenud korralikult teksti mõttega läbi )
jaanus
külaline

vundament

Lugemata postitus Postitas jaanus »

Kas saaks ka lühidalt põhjendada, et miks ja milline oli see viga, mida Tom teksti lugemisel tegi, et milles see vahe siis on, millal tuleb ja millal mitte soojustada?
<BR>Aitäh
Alar Piirfeld
külaline

vundament

Lugemata postitus Postitas Alar Piirfeld »

Tere Jaanus. Nii fassaadi, sokli kui ka vundamendi soojustamine peab hakkama kõrgemalt kui hüdroisolatsioon. Ilma soojustuseta soklis toimub niiskuse väljumine soklipinna kaudu. Ja niiskus tekib, kuna taldmiku all pole hüdroisolatsiooni. Pannes soklile peno peale on oluliselt takistatud niiskuse väljumine soklist ning see hakkab kontsentreeruma peno all. Lugupidamisega. Alar Piirfeld.
nupumees
külaline

vundament

Lugemata postitus Postitas nupumees »

kuidas selline varinant sobiks: vundamendi välispinnale esiteks mummuvöö ja selle peale peno, kas siis poleks välistatud peno ja vundamendi müüri vahele kondentsi tekkimine
Alar Piirfeld
külaline

vundament

Tere. Ei teki seal mingid kondensi, seal puhas pinnavesi vulisemas. Selline lahend, mida tihti praktiseerivad "spetsialistid", on täiesti mõttetu tegevus ja raha maa sisse matmine. Lugupidamisega. Alar Piirfeld.
Allikas
külaline

vundament

Lugemata postitus Postitas Allikas »

Betoonkillustik
<BR>40eek / t.
<BR>
<BR>Info: <a href="http://my.tele2.ee/betoonkillustik" target="_blank">http://my.tele2.ee/betoonkillustik</a>
nupumees
külaline

vundament

Lugemata postitus Postitas nupumees »

tere. vuliseva pinnavee vältimiseks oleks ikka soovitav ümber vundamendi allpool talda paigaldada drenaazi torustik ning selle kohale kuni üles välja korralik drenaazikiht (nt liiv). énda majal sai nii tehtud ja ütleks et pole probleemi enam veega.
Õli
külaline

Lugemata postitus Postitas Õli »

Sooviks täpsustust Alarilt.
Kuna jutt käib vist olemasoleva vundamendi lisasoojustamisest, siis mis moodi niiskuse seisukohalt oleks õige see soojustus sinna ikkagi panna. Minu arusaamist mööda, kui pannakse soojustus sinna ära, siis ei ole meil enam tegemist soojustamata sokliga, ning kas niiskus siis enam sinna kontsentreerub/ kondenseerub?.
Selleks, kas olemasoleva hoone soklit soojustada, oleks kindlasti vaja teema algatajalt rohkem teavet hoone kohta. Näiteks, kas 1. korruse põrand asub pinnasel. Kui põrand soojustati lisanduvalt, aga soklit mitte, siis on oht, et kõvema pakasega tungib külm põranda alla ning hakkab sealt kergitama, kuna enam niipalju sooja läbi põranda ei lähe. Muidugi, selle eelduseks on see, et põranda all olev pinnas sisaldab selleks piisavalt palju vett (vulisev pinnavesi?).
Nupumehele- see, et üles välja rajada dreeniv kiht, ei ole küll mingi asjalik nõuanne. Nimelt tugevama vihmasaju korral langeb sadevesi kolinal kuni drenaažini välja ning koormab drenaaži üle, misjärel tungib vesi ka vundamendi alla/ keldrisse, drenaaž lakkab töötamast, ajal, mil teda kõige rohkem vaja oleks. Selle vältimiseks peaks sokli juures pealmine pinnasekiht vett ikka majast eemale suunama.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere. Niiskusel ja veel on mitmeid liikumismooduseid. Ega kondenseerumine pole ainus. On olemas veel vee kapillaarliikumine, kusjuures selle teoreetiliine maksimum on 1,4 meetrit. Kui vundamendil puudub hydro, siis vundamendi soojustamine on mõttetu või kahjulik. Lugupidamisega Alar Piirfeld
Külaline
külaline

vundament

andke head nõu.mul majal vundament katki ja lagunenud mõtlesin uue valada aga kuidas parem teha oleks mõtlesin vana ära lammutada ja jupiti uue teha fibo plokkidest ,pean järk järgult tegema kuna maja on paigas või oleks vaja natuke ülesse tösta???
naisisend
Uus kasutaja
Uus kasutaja

inisen ka kaasa

Lugemata postitus Postitas naisisend »

Mina siiski soojustaks seda soklit ja vundamenti, aga paigutaks vastu vundamenti mummkile ja tuulutaksin seda mummkilet sokli pleki alla välja. Soojustuse paneksin selle pärast, kuna maja tundub vanem olema, siis see sõlm, kus saavad kokku põrand sein ja vundament, on korralik külmasild, sest vaevalt põranda all peno on ja vaevalt vundamendi sisse peno valatud (võimalikud variandid). Kui väljast soojustada, siis on midagigi, mis miinuskraade eemale hoiab.
Pealegi arvan, et vundament võiks ühtlase temperatuuri ja madalama niiskusega olla, mida külm lõhkuma ei pääseks.
Jahh, siinkohal hakatakse rääkima mulle, et sillad puha betoonist ja seisavad vees ja jäätuvad vette jne...
See on minu arvamus, tahan, matan raha maha :lol:
Alar Piirfeld
külaline

Tere. Naisterahva soov, et vundament oleks soe ja kuiv, on teretulnud. Kahjuks enamus vundamente seda ei ole ning kuna selleks pole ka eeldusi eelnevalt loodud, ei saagi seda kuivaks ja soojaks. Ka mitte naisterahva poolt pakutud variandiga. See pole mitte ainult minu arvamus, vaid ka füüsika arvab nii. Lugupidamisega. Alar Piirfeld
naisisend
Uus kasutaja
Uus kasutaja

to Alar Piirfelf

Miks siis kohe nii radikaalselt, et kuivaks ja soojaks???
Kas tõesti tahate öelda, et eelpool kirjeldatud tegevus ei takista sadanud lumel ja vihmal rikkuda vundamenti, kas tõesti see peno seal peal ei alanda temperatuuri vundamendis ja selles sõlmes ja peno ei takista külmal liikumast põranda alla? . Kohe mitte üldse ei ole kasu? :shock:
Küsimus on vast sellest kasumlikkusest, investeeringu ja kasu saamise tasakaalust.
Külaline
külaline

No mingi kasu ikka on. Ka katkise kummikuga sügiseses porilombis seistes on tsipa parem kui paljajalu. Aga kuivi ja sooje varbaid ei maksa küll loota. Lugupidamisega. Alar Piirfeld
Koit
külaline

Vundament

Lugemata postitus Postitas Koit »

Täitsa uskumatu vend see Piirfeld, enesekindlust ülearu.
Keegi Naisisend annab väga õiget nõu ja kapillaarvee spetsialist Piirfeld väidab hoopis midagi muud. Sokkel (vundamendi seina maapealne osa) on igal vundamendil otstarbekas ära soojustada. Lugupidamisega, Koit, ehitusinsener
Kasutaja avatar
restauraator
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 1 korda
Kontakt:

Re: vundament

Lugemata postitus Postitas restauraator »

nurme kirjutas:keldrita hoone, sokkel ja põrand saab soojustatud, kas vundament on ka kohe kindlasti vaja soojustada
<BR> tänan
Millise sokliga on üleüldse tegu? Küll ei saa aru kas käib see tuulutavasse valdkonda või kodanik Alari liivakasti st. hüdro valdkonda? Igaüks hakkas lahmima mida arvab teadvat ,vabandage aga mina ei saa küll aru millisest varjandist möll käib! Teadmised maha ei jookse kui saaks selle teada!
Iga ehitus on norm iseendale.
Alar Piirfeld
külaline

Tere. Ehitusinsenere, kes ei tunne elementaarsematki ehitusfüüsikat ja projekteerivad ning konstrueerivad Nif-Nif maju on terve Eestimaa täis. Ehitusinsenerid võiksid oma liidu kaudu propageerida ehitutehniliselt ja -füüsikaliselt õigeid lahendeid, aga mitte takka kiitma Jaan Tatikate väljamõeldisi. Sellele on antud ka üks hea termin - "hea ehitustava", mille alla võib mahutada kogu tehnilise ehituslik jama, mis Eestimaal kokku keeratakse. Mis puutub sokli soojustamisse, siis siin pole samuti vaja leiutada jalgratast, see on leiutatud. Sokli soojustamine on mõttetu või kahjulik, kui vundament on veest isoleerimata. See pole minu välja mõeldud vaid selle on välja mõelnud hulk tarku mehi ja naisi Euroopas ning võib välja lugeda Euroopas kehtivatest tehnilistest eeskirjadest. Kuna Eestimaal pole ei norme ega tehnilisi eeskirju, siis on keegi "ratsionalisaator" välja mõelnud sokli soojustamise ilma vundamendi isolatsioonita. Ehitusinsener võiks midagi teada vähemalt 8 klassi füüsikaõpikust vee kapillaarliikumisest. Mõni Tatikas väidab veel, et meil kehtib "põhjamaine füüsika", mis ei haaku Kesk-Euroopa füüsikaga. Kuna inimestele meeldib lasta end petta, siis see märja sokli soojustamine on muutunud moeröögatuseks. Lugupidamiseks. Alar Piirfeld
naisisend
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Uskumatu....aga igas betoonist kõnelevas raamatus on jutt, et betooni tuleb kaitsta liigse niiskumise, tuule, päikse ja külma eest... :lol:
Külaline
külaline

Õige. Aga kaitske siis, aga sobivate meetoditega. Lugupidamisega. Alar Piirfeld
erki
külaline

mnjahh..

Lugemata postitus Postitas erki »

sokli/sinise soojustuse vahele hürdoisolatsioon või midagi selle mõttelist, kas seda tahtside öelda?
Kasutaja avatar
restauraator
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas restauraator »

Mingi vana teema ja mulle tuli üllatuseks,et olen siin ka midagi köhinud! Lugesin teema uuesti läbi ja tundub,et saan Alari mõttest aru juhul,kui eeldatakse.et vundamendi ja sokli vahel pole hüdroisolatsiooni?Kui seda ei eeldata siis ei saa mina ka midagi aru!Tunnistan ausalt!
Oma ehitatud majade soklid olen kõik ikka vundamendist ära isoleerinud.Kui nüüd tuleks mul möte sokkel ära soojustada,kas siis tuleb niiskus veel mingi nipiga vundamendist sokli sisse!!!? ...ja kas tavaliselt vundamenti soklist ära ei isoleerita?(tuulutava põranda puhul ja ei mõtle vanu maju)
Iga ehitus on norm iseendale.
Külaline
külaline

Tere. "Oma ehitatud majade soklid olen kõik ikka vundamendist ära isoleerinud". Kui nii tehtaks kogu Eestimaal, siis oleks see tõeliselt suur revolutsiooniline samm edasi. Sellisel puhul on sokli soojustamine igati mõistlik tegu. Tavaliselt nii ei tehta.
Hydro on hoone konstruktiivne kiht, mis kaitseb hoone osa vee eest. Ainult sinise peno ning vundamendi vahel olev tükk hydromaterjalist tehtud kiht ei ole hydro, see on enesepettus. Lugupidamisega. Alar Piirfeld
Vasta