Oleks hädasti Teie abi vaja...
Ostsime suvila, mille soovime väljast soojustada...
Nimelt 2 seina on fibo plokk + krohv, teised 2 on puitvoodriga (all veneaegne kivivill). Kuidas kinnitada soojustus?
Tahame panna 5x10 pruss iga 60 cm tagant, vahele 10 cm vill, peale tuuletõke, distantsliist ja vooder (laudis).
Andke nõu, millega neid asju seinale kinnitada!!!
Olen kuulnud, et nurkadega, kuid see on ju nii hirmkallis (üks nurk 6.20 - ning neid mul oleks vaja ligi 200 tk + naeltüüblid)...
Kuidas ning millega kinnitatakse tuuletõke? Tean, et ühenduskohtadele pannakse hõbedane teip... aga selle peale veel distantsliist ja vooder...?
Räägitakse ju, et tuuletõkkeplaati ei tohi auku teha - kaotab soojapidavuse!
Kuna olen selles asjus suht võhik, siis palun Teie abi!!!
Palun seletage, kuidas kõike teha!
Ette tänades,
Anne
Fibo plokk + puitsein - soojustamine???
kuidas soojustada oma elamist
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Tere!
Ma olen 3 kursuse õpilane(Ehituses)
Prussid soovitaks kinnitada nurkadega,kui ei ole muid võimalusi.
Ma ei tea,kas panna just 60 sammuga prusse...
Siis prusside vahele jah kivivill...(10)
Prusside peale tuuletõkke papp...Kinnitage see tuuletõkke papi naeltega...
Nihukesed ca 20 mm pikkused ja naela pea on suur(võrrreldes tavaliste naeltega)!
Liist on selleks,et voodrit saaks kinnitada.
Kas laudis tuleb peale horisontaalis või vertikaalis?
Soovitatav on panna horisontaalis(Mitte pikkupidi),kui vooder on maale liiga lähedal(30cm peab olema maapinnast kõrgemal vähemalt) siis võib aastatega tekkida selline asi,et lauad hakkavad alt mädanema vms.
Pikkupidi olev laudvooder tuleb sel juhul kõik maha võtta ja uus panna,aga lapiti oleval vooderlaual tuleb ära vahetada ainult alumised...
Oh suht complikated text.
Tuuletõkke papp ei ole soojustus.Soojustus on vill.Tuuletõkke papp on tuule takistuseks.
Niipalju sain aidata...prr...
Loodan,et saite midagi targemaks...Suht vana teema see siin ka...
Kui midagi juurde vaja,siis:
maja.ehitus.001@mail.ee - E-Maili aadress!!!
Ma olen 3 kursuse õpilane(Ehituses)
Prussid soovitaks kinnitada nurkadega,kui ei ole muid võimalusi.
Ma ei tea,kas panna just 60 sammuga prusse...
Siis prusside vahele jah kivivill...(10)
Prusside peale tuuletõkke papp...Kinnitage see tuuletõkke papi naeltega...
Nihukesed ca 20 mm pikkused ja naela pea on suur(võrrreldes tavaliste naeltega)!
Liist on selleks,et voodrit saaks kinnitada.
Kas laudis tuleb peale horisontaalis või vertikaalis?
Soovitatav on panna horisontaalis(Mitte pikkupidi),kui vooder on maale liiga lähedal(30cm peab olema maapinnast kõrgemal vähemalt) siis võib aastatega tekkida selline asi,et lauad hakkavad alt mädanema vms.
Pikkupidi olev laudvooder tuleb sel juhul kõik maha võtta ja uus panna,aga lapiti oleval vooderlaual tuleb ära vahetada ainult alumised...
Oh suht complikated text.
Tuuletõkke papp ei ole soojustus.Soojustus on vill.Tuuletõkke papp on tuule takistuseks.
Niipalju sain aidata...prr...
Loodan,et saite midagi targemaks...Suht vana teema see siin ka...
Kui midagi juurde vaja,siis:
maja.ehitus.001@mail.ee - E-Maili aadress!!!
Lugemata postitus Postitas tollipulk »
Tere, mis puutub 5x10 prussi kinnitusse siis võib prussi teha ka kahest osast- 50x50 + 50x50, siis peaks ka suht tavalisemas mõõdus naelte- kruvidega hakkama saama.
Aga kui on vaja kinnitada tingimata nurkadega ja neid kulub suures mahus ning ei raatsi raha kulutada nende peale ja enda aeg otseselt ei maksa siis võtta appi ketaslõikur ja trell ja osta mõnikümmend krooni jooksev meeter mustast ehitusmetallist nurkrauda ja tee ise.
Aga kui on vaja kinnitada tingimata nurkadega ja neid kulub suures mahus ning ei raatsi raha kulutada nende peale ja enda aeg otseselt ei maksa siis võtta appi ketaslõikur ja trell ja osta mõnikümmend krooni jooksev meeter mustast ehitusmetallist nurkrauda ja tee ise.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Kahjuks ei tea ,kuidas Sul välisvooderduse ja vundamendi suhe on:kas on tasa,vooderdus üle vundamendi serva või on vooderdus seespool vundamendi välisserva.Maja puitosa võid soojustada nii seestpoolt kui väljasstpoolt,olenevalt palju Sul seespool ruumi on.Tudeng on asja juba ära kirjeldanud ainult soovitatav oleks plekist veenina panna tuulutusvahe alla nii, et kui mingil põhjusel vett satub(kondenseerub) siis vajub plekki mööda natukenegi eemale(nagu aknaplekidgi).Kui kirjeldaksid natuke täpsemalt olemasolevat seina konstruktsiooni võib vaadata erinrvaid variante mis ei pruugi sugugi kallid olla.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu