Kas 25mm PEM on piisav 5m salvkaevust imemiseks?
Kas 25mm PEM on piisav 5m salvkaevust imemiseks?
Lugemata postitus Postitas jkristjan »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 17 korda
- On tänatud: 62 korda
Re: Kas 25mm PEM on piisav 5m salvkaevust imemiseks?
Lugemata postitus Postitas ifffff »
Kas need paremad liitmikud näevad sellised välja https://www.k-rauta.ee/p/liitmik-mt-hs5 ... orule/3djo ?ifffff kirjutas: 09 Veebr 2019, 20:27 liitmikud imiosas pronksist koos toru sisse käiva pronksvõruga
Kas pumba ette või järgi? Vanasti olen teinud nii, et pumba väljundis on see koht, ehk siis täidan pumba ja sealt kaudu peaks vesi ka alla kaevu poole vajuma. Või on vaja pumbast kaevu poole veel üks auk tekitada? Kuskile sinna ma pean küttekaabli läbiviigu nagunii tegema. Samas tahaks liidete arvu pumbast kaevuni minimaalse hoida.ifffff kirjutas: 09 Veebr 2019, 20:27 kohe pumba juurde kolmik kraaniga, kust saab imitorustikku vajadusel uuesti veega täita
-
- Ehitusveteran
Jah sellised näevad need liitmikud välja. Osad on ilma toru sisse käiva võruga. Pane kindlasti sellised mis on torusisese võruga.jkristjan kirjutas: 10 Veebr 2019, 10:27Kas need paremad liitmikud näevad sellised välja https://www.k-rauta.ee/p/liitmik-mt-hs5 ... orule/3djo ?ifffff kirjutas: 09 Veebr 2019, 20:27 liitmikud imiosas pronksist koos toru sisse käiva pronksvõruga
Kas pumba ette või järgi? Vanasti olen teinud nii, et pumba väljundis on see koht, ehk siis täidan pumba ja sealt kaudu peaks vesi ka alla kaevu poole vajuma. Või on vaja pumbast kaevu poole veel üks auk tekitada? Kuskile sinna ma pean küttekaabli läbiviigu nagunii tegema. Samas tahaks liidete arvu pumbast kaevuni minimaalse hoida.ifffff kirjutas: 09 Veebr 2019, 20:27 kohe pumba juurde kolmik kraaniga, kust saab imitorustikku vajadusel uuesti veega täita
Kui pumba korpuses on täitmisava olemas, pole lisaava vaja tekitada. Samas on kraaniga variant lihtsam, kui see korpuses olev poldiga ava. Nii kui see tagasi keerates ebatihe jääb on probleemid kohe olemas.
32mm PEM on väiksema takistusega, kuid samas hinnavahe on 25-sega pmst olematu. Kuid mida väiksem takistus imipoolel, seda muretumalt pump pumpab.
See käib mingit teatud liiki liitmikega kokku? Pildi järgi viitab heale tummisele lahendusele.
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
https://www.bauhof.ee/et/veesusteemid/t ... messingist

Kas sa räägid nendest liitmikest üldiselt või sellest hülsist konkreetselt? Mind hakkas huvitama, kas see hülss on sellele 32mm liitmikule sobiv lisand.Urmas kirjutas: 10 Veebr 2019, 17:09 Ifffff mõtleb seda ja kui ma õigesti mäletan, siis maal panin pumbale, mis läks kaevu, midagi sellist ja vist oli ka 32mm.
Ma saan aru, et natuke tüütu on siin pikalt jahuda, aga tänapäeval ju kõik müüvad poes asju 30% kallimalt kui veebipoes ja kohale minnes mitte midagi kuskil ei ole ja viimane kontaktivõimeline teenindaja lahkus ka ammu Soome tööle. Niiet ma üritan ostukorvi veebis kokku panna ja ära tellida, vaja jube täpselt teada kõike

Lisaks veel, oskab keegi mulle öelda PEM torude lubatud/soovitatud minimaalset pöörderaadiust? Ütleme siis näiteks 25mm ja 32mm oma.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 83 korda
- On tänatud: 82 korda
Lugemata postitus Postitas aero »
Läheb põhiteemast välja, kannatage ära.jkristjan kirjutas: 10 Veebr 2019, 18:00 kohale minnes mitte midagi kuskil ei ole ja viimane kontaktivõimeline teenindaja lahkus ka ammu Soome tööle. Niiet ma üritan ostukorvi veebis kokku panna ja ära tellida, vaja jube täpselt teada kõike![]()
Vee ja kanali teemal mina julgen kinnisilmi Febi minna. Alati pädevad teenindajad ja vajalikud vidinad olemas. Müüjaid tuleb lausa kiita. Asjalikud viisakad, mõtlevad kaasa, valged särgid, selge silmavaade... Kõik kokku - Febist on meeldiv osta! Espaki tegelased tunnevad ka teemat aga müügikoolitusel pole vist ammu käinud

-
- Ehitusveteran
Jah seda tugihülssi mõlesingi. See pane messingust liitmikule lisaks.jkristjan kirjutas: 10 Veebr 2019, 18:00Kas sa räägid nendest liitmikest üldiselt või sellest hülsist konkreetselt? Mind hakkas huvitama, kas see hülss on sellele 32mm liitmikule sobiv lisand.Urmas kirjutas: 10 Veebr 2019, 17:09 Ifffff mõtleb seda ja kui ma õigesti mäletan, siis maal panin pumbale, mis läks kaevu, midagi sellist ja vist oli ka 32mm.
Ma saan aru, et natuke tüütu on siin pikalt jahuda, aga tänapäeval ju kõik müüvad poes asju 30% kallimalt kui veebipoes ja kohale minnes mitte midagi kuskil ei ole ja viimane kontaktivõimeline teenindaja lahkus ka ammu Soome tööle. Niiet ma üritan ostukorvi veebis kokku panna ja ära tellida, vaja jube täpselt teada kõike
Lisaks veel, oskab keegi mulle öelda PEM torude lubatud/soovitatud minimaalset pöörderaadiust? Ütleme siis näiteks 25mm ja 32mm oma.
PEM pöörderaadius katseta ise järele. Aja fööniga soojaks ja tee testi. Volti ei tohi sisse tulla kui painutad.
Nojah aga kui rääkida ette planeerimisest... aga puht silma järgi ma ütleks, vaadates seda toru rulli poes, et kaevus mahub ta pöörama küll. Läbi rakke kaevu ja siis on tal ju seal terve kaevu läbimöödu jagu ruumi ennast otsapidi allapoole keerata.ifffff kirjutas: 11 Veebr 2019, 16:24 PEM pöörderaadius katseta ise järele. Aja fööniga soojaks ja tee testi. Volti ei tohi sisse tulla kui painutad.
Mis ma veel tähele panin, nendel torudel on erinevad seina paksused? See iseenesest on ok aga kuidas need ühed ja samad liitmikud ja hülsid siis sobivad, kas see pole mitte kahtlane?
-
- Ehitusveteran
Ma sain aru, et sul ikka mingi järsema nurga sissepainutamise mõte on, mitte meetrise raadiusega keerata. Toru ja liitmikud peavad omavahel sobima. Erinevate tootjate asjade koos kasutamine võib (aga ei pruugi) lõppeda lekkivate liitmikega.jkristjan kirjutas: 11 Veebr 2019, 16:37Nojah aga kui rääkida ette planeerimisest... aga puht silma järgi ma ütleks, vaadates seda toru rulli poes, et kaevus mahub ta pöörama küll. Läbi rakke kaevu ja siis on tal ju seal terve kaevu läbimöödu jagu ruumi ennast otsapidi allapoole keerata.ifffff kirjutas: 11 Veebr 2019, 16:24 PEM pöörderaadius katseta ise järele. Aja fööniga soojaks ja tee testi. Volti ei tohi sisse tulla kui painutad.
Mis ma veel tähele panin, nendel torudel on erinevad seina paksused? See iseenesest on ok aga kuidas need ühed ja samad liitmikud ja hülsid siis sobivad, kas see pole mitte kahtlane?
-
- Ehitusveteran
5m pealt imeb suvaline veeautomaat niikui sahiseb. Kogemus ütleb, et reaalses elus hakkab muretama 7 ja peale imikõrguse meetrite juures, füüsika ütleb, et 10,34 meetrit on absoluutne piir ideaaltingimustel.
-
- Ehitusveteran
Einoh päris ühte pumpa ma ka nüüd elus näinud pole "mõni" on ikka rohkem olnud:P Aga ei vaidle vastu muidugi. Paras jebimine on nende veeautomaatidega tõesti. Samas suvilakaev pole jällegi koht kuhu neljakohalise hinnasildiga grundfos sisse lasta ja järgnevad mõnikümmend aastat muretu olla.kunn24 kirjutas: 12 Veebr 2019, 17:00
Ma loen su jutust välja, et sa oled elus vaid 1-e pumpa kohanud ja ei oska ka võrrelda, kuidas asi toimiks sukelpumba puhul. Kas pean siin hakkama loetlema inimesi, kes on selle õnnetu veeautomaadiga jamanud (mina ka), kuniks jõudsid otsusele, et see saast ei päde. Ei ole tal tootlikkust, veetase kaevus veidi alaneb, siis hakkab kohisema (st vesi temas keema), põhjaklapp hakkab lekkima, jookseb kuivaks- vaja uuesti täita jne.
Aga tänud, palju kasulikku infot sain ja mul on nüüd väga hea pilt ees liitmikest ja torudest ja asjadest, mida jälgida.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas kütja »
5m sügavusse kaevu uputatav pump??????? Mille jaoks?.Kõige odavamad veeautomaadid imevad sealt vee välja.kunn24 kirjutas: 10 Veebr 2019, 11:40 Murevabam oleks kasutada kaevu lastavat pumpa, need imejad on paras jama ja soovitan neist kaarega käia. Odava hinnaklassi imejad on totaalne saast ja kallite puhul pole enam vahet.
Siis võid kaevust tuua üles ka 25 mm toru, kui rõhulang torus on vastuvõetav. Kaevu lastav pump tuleb valida kaevu tõstekõrguse, trassi antava veerõhu ja trassi takistuse järgi. 1 bar= 10 m tõstet. Su lähetandmete järgi ligi 4 bar.
Sellisel juhul kaevu ainult pump koos toruga, rõhurelee ja hüdrofoor tuppa (tehnoruumi), kus neid on hea hooldada, kui vaja.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed